![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo na site
![]() Vi pisuvam deneska da i kazam deka bev na intervju so zena mi i deka se pomina odlicno.Pozelenevme ![]() Deneska bevme na intervju vo Skopje sabajle vo 8:00 casot.Se zapocna normalno i vo tocno vreme i bez guzvi.Prvo ne preceka sluzbenik pred salterite koj sto ni gi zema dokumentite koi bile potrebni.Ni gi zema izvodite, dok.za neosuduvani, mojata diploma od fakultet, pot.za nesluzen voen rok, svidetelstva od sredno samo moite, kopii od pasosi, vencanica, affidavit of support popolnet, potvrda od sredstva na smetka, mislam deka tie bea site, drugite go ostavi, imav prevodi na site dokumenti i ne sum sig so zadrza, rece deka za izvodite moze megunarodni da se vadat i deka taka ke nemaat potreba za prevod.Dokumentite ne gi zaveruvav na notar. Potoa ne povikaa na salter kade odma me upatija na drug salter da gi uplatam sredstvata, odnosno 330$ po covek,potoa pak se vrativ na salterot i pocnavme da razgovarame so makedonska sluzbenicka koja sto bese mnogu lubezna i pozitivna koja ni postavi nekolku osnovni prasanja, kako kolku vreme sme zaedno, sto imam zavrseno, dali rabotam nekade, kako mi odi agliskiot i takvi nekoi prasanja, seto toa poveke od opusteno, ni pobara i nekakvi dokazi deka sme zaedno na sto jas priloziv album so sliki od dvajcata na odmori normalen zivot niz godinite sto bese sosema dovolno deka sme zaedno.Potoa ni kazaa da sedneme i da pocekame da ni zemaat otpecatoci i toa se sluci za 15minuti, za posle 10min da ne povika konzulot koj bese mnogu lubezen i fin covek, postavi nekolku osnovni prasanja, sto sum rabotel i kako mi odela rabotata i seto toa zavrsi za 2min na sto ni cestita i ni kaza da dojdeme vo odreden termin za da si gi zememe pasosite za 3-4 dena.Toa mislam deka e se, dokolku nekoj ima prasanja slobodno neka prasa bi vi odgovoril se sto ve interesira ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Boris najprvo cestitki za dobienite vizi i bi sakal da te prasam - Dali mozes da mi kazes od prilika kolkava suma na sredstva prilozivte - Dali so soprugata se vencavte od koga doznavte deka si izvlecen i dali samo i od prilika kolku sliki nosevte kako dokaz (jas se naogam vo takva situacija so devojakta se vencavme od koga doznav deka sum izlvecen potocno vo juli se nadevam deka nema da ima problem okolu toa so ogled na toa deka stanuva zbor za 8 godisna vrska) Pozdrav i se najdobro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() - epa dvajcata okolu 20000$ -se vencavme vo juli posle dolgogodisna vrska isto kako vas, prilozivme eden album so okolu 150 sliki, znaci sliki od vencavka, odmori, pocetoci i slicno, pozdrav ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam gde da pitam o ovome sto me zanima i ko je neko imao takav slucaj......kada se uzme potvrda iz vojnog odseka da nisi bio u vojsci sta pise na potvrdi tacno ako si oslobodjen vojske? da li napisu sifru pod kojom si oslobodjen? please...neka mi neko javi ovde ili u privatnoj poruci. izvinjavam se sto pisem ovde ako mora neka me banuju sta da radim:-) hvala svima unapred na odgovoru.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
NN osoba se ne vodi u evidenciji ovog Odjeljenja, nije služio vojni rok i kao državljanin RS-a i BiH, u skladu sa članom 79. Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, ne podliježu izvršavanju vojne obaveze, niti služenja vojnog roka na teritoriji BiH. Uvjerenje se izdaje na lični zahtjev stranke, a služi u svrhu regulisanja izdavanje vize za SAD.
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
U Srbiji dobijes da je IME i PREZIME oslobodjeno sluzenja vojnog roka, i da se uverenje izdaje zbaog izdanavanj vize.... Ak ti nije kasno, mogu ti tacno prekucati uverenje veceras. Cela procedura (za mene), u Novom Sadu je trajala oko 7 dana jer su me prvo uvodili u vojni odsek (dodali rezervnom sastavu, iako nisam sluzio vojsku).
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
Samo da ne dođe da zabune, stavio sam NN iz razloga da ne pišem svoje ime i prezime (mada možda nisam trebao staviti NN). I kod nas isto piše, taj i taj, ime i prezime i onda ostalo što sam naveo.
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
|||
|
|||
![]()
Momci, hvala vam mnogo. Komsija, ne moras da prekucavas tekst:-) Nisam znao da toliko traje procedura ali i nije iznenadjujuce za nas......ali 7 dana za potvrdu da nisi bio u vojsci....uzas.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV2015 dobitnici koji ste broj | sombrero | Vaša strana | 611 | 24.08.2015 09:10 |
![]() |