ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 18.11.2015, 09:58
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Borak Prikaz poruke
Jedno pitanjce. kako stampam ds formular a kako poziv za intervju
Ne treba da stampas ds formular, nego samo confirmation page koji si dobio kada si zavrsio popunjavanje. Njega stampas sa onog linka ceac.state.gov, a poziv ua intervju sa linka gde si proveravao da li si izvucen (dvlottery...).
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 10:00
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MakeArt Prikaz poruke
Stigao i meni email , intervju zakazan za 5. januar
Cestitam kao i ostalima koji su saznali datum.... e sada da vas vidim
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 11:54
Anny Anny je offline
Član

Datum prijave: 11.11.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Borak Prikaz poruke
Jedno pitanjce. kako stampam ds formular a kako poziv za intervju
Ja nisam imala confirmation page i nisu mi tražili.Prvo su mi od dokumenata uzeli pasos, diplome i svedocanstva (originale i kopije, originale vraćaju kasnije u drugom delu intervjua) odstampan DS (i to sam odstampala crno-belo), koji mi takođe nisu uzeli, samo je pogledao, SSN ( mada im je samo broj trebao) i sve one dodatne originale iz supa, suda, izvod i lekarski.
U bilo kom trenutku ako vam nesto fali, možete direktno u ambasadi da odstampate, to je dobra stvar. I nikako ne zaboravite slike, bilo je i takvih
Srecno svima
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 13:59
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

a cekajte, za lekarski treba 4 fotki 5x5..a za ambsadu?
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 14:18
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
a cekajte, za lekarski treba 4 fotki 5x5..a za ambsadu?

Za lekarski po četiri, za ambasadu po dve za svakog.
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 16:49
Borak Borak je offline
Član

Datum prijave: 18.06.2015
Nepromenjeno

Hvala svima na odg. Nas su malopre zvali iz ambasade da nam pomere sa 3.dec na 27.nov posto kazu da 3.nece raditi sa strankama
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 19:29
Kamely Kamely je offline
Drug član

Datum prijave: 24.08.2015
US lokacija: Boston/NYC
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Anny Prikaz poruke
Ja nisam imala confirmation page i nisu mi tražili.Prvo su mi od dokumenata uzeli pasos, diplome i svedocanstva (originale i kopije, originale vraćaju kasnije u drugom delu intervjua) odstampan DS (i to sam odstampala crno-belo), koji mi takođe nisu uzeli, samo je pogledao, SSN ( mada im je samo broj trebao) i sve one dodatne originale iz supa, suda, izvod i lekarski.
U bilo kom trenutku ako vam nesto fali, možete direktno u ambasadi da odstampate, to je dobra stvar. I nikako ne zaboravite slike, bilo je i takvih
Srecno svima
SSN je tacno sta? Znaci, pored ostalih dokumenata, treba poneti DS, letter koji smo dobili o zakazivanju intervjua i sta jos od tih njihovih dokumenata?
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 20:01
draganp draganp je offline
Drug član

Datum prijave: 09.05.2015
US lokacija: Knoxville, TN
YU lokacija: Banovici, BiH
Nepromenjeno

Izvinjavam se unaprijed, jer znam da vec ima postova sa ovakvim pitanjima, kao i postova sa odgovorom...

Vec sam iscitao stotine stranica foruma, ali ako nije problem, dajte neko od ovih svjezijih da nam da kakvih uputa, sta dalje, sta prvo da vadimo od papira, zakazujemo ljekarski (kad treba, gdje,..), itd itd...pogotovo ako ima neko ko ce na intervju u Sarajevo. Sto se mene konkretno tice, nisam ozenjen, nemam djece, samo srednja skola (fax napustio), vojsku nisam sluzio...
Ako sam pretjerao sa zahtjevima...razumijem i molim admina da obrise post
22.6.2015. poslan DS-260
04.01.2016. zakazan intervju
08.01.2016. viza podignuta
20.05.2016. BG-London-Atlanta-Knoxville
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 20:42
USABIH's Avatar
USABIH USABIH je offline
Drug član

Datum prijave: 16.08.2015
US lokacija: NYC
YU lokacija: BIJELJINA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik draganp Prikaz poruke
Izvinjavam se unaprijed, jer znam da vec ima postova sa ovakvim pitanjima, kao i postova sa odgovorom...

Vec sam iscitao stotine stranica foruma, ali ako nije problem, dajte neko od ovih svjezijih da nam da kakvih uputa, sta dalje, sta prvo da vadimo od papira, zakazujemo ljekarski (kad treba, gdje,..), itd itd...pogotovo ako ima neko ko ce na intervju u Sarajevo. Sto se mene konkretno tice, nisam ozenjen, nemam djece, samo srednja skola (fax napustio), vojsku nisam sluzio...
Ako sam pretjerao sa zahtjevima...razumijem i molim admina da obrise post
Najbolje ti je da do polovine decembra obavis ljekarski pregled u Sarajevu, kod dr Kapetanovica na Kosevu ili u drugoj klinici takodjer u Sarajevu (imas na stranici http://travel.state.gov podatke o klinikama gdje mozes obaviti ljekarski). Izvadi u sudu uvjerenje o nevodjenju krivicnog postupka i u policiji po mjestu rodjenja uvjerenje o nekaznjavanju. Kopiraj svjedocanstva i diplomu o zavrsenoj srednjoj skoli pa sve to ponesi na intervju zajedno za isprintanom stranicom o datumu intervjua...
22.07. - Izmjena DS-260
21.10. - Zakazan intervju
07.12. - Intervju - VIZE ODOBRENE 🇺🇸
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 21:02
draganp draganp je offline
Drug član

Datum prijave: 09.05.2015
US lokacija: Knoxville, TN
YU lokacija: Banovici, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik USABIH Prikaz poruke
Najbolje ti je da do polovine decembra obavis ljekarski pregled u Sarajevu, kod dr Kapetanovica na Kosevu ili u drugoj klinici takodjer u Sarajevu (imas na stranici http://travel.state.gov podatke o klinikama gdje mozes obaviti ljekarski). Izvadi u sudu uvjerenje o nevodjenju krivicnog postupka i u policiji po mjestu rodjenja uvjerenje o nekaznjavanju. Kopiraj svjedocanstva i diplomu o zavrsenoj srednjoj skoli pa sve to ponesi na intervju zajedno za isprintanom stranicom o datumu intervjua...
Prije svega, hvala na odgovoru..vec drugi put veceras sam krenuo od pocetka na http://travel.state.gov/.
Ispisao sam otprilike kako ja to vidim, pa nek neko ko je to prosao pojasni sto je nejasno i ispravi sto ne valja..valjda ce i ostalima (prvenstveno iz BiH) biti lakse kad naidju na ovaj post.

Sto se ljekarskog tice, nasao sam 2 klinike:
Polyclinic “Eurofarm” i Kosevo Hospital. Njih cu nazvati, raspitati se o terminu i eventualnim dokazima za vakcine koje sam vec primio...to je OK.

Dalje treba:
- pasos
- rodni list i kopija (mislim da ne treba prevod, a ne znam da li treba kopija biti ovjerena)
- uvjerenje o nekaznjavanju i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- uvjerenje o nevodjenju postupka i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- diploma o zavrsenoj srednjoj i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- svjedocanstva o zavrsenim razredima i kopije (da li trebaju uopste? ako trebaju... prevod/ovjera?)
- slike (koliko za ljekarski, koliko za intervju, dimenzije?)
- odstampana stranica on prva da sam izvucen/stranica sa zakazanim intervjuem/potvrda o slanju ds-260

Ima li sta jos treba? Neki izvod iz banke? Treba li sta iz SAD? Papir o nesluzenju vojske (ako postoji sta takvo)?

Izvinjavam se na dosadjivanju, ali jedno je kad ja to procitam na stranici, a drugo je kad to napise neko ko je to prosao. Sto se ovih prevodjenja tice, cini mi se da je pisalo da ne treba nista ako je na sluzbenom domacem jeziku ili engleskom. Kasnije sam citao da treba prevoditi diplomu..ni sam nisam siguran sta sam gdje procitao...
22.6.2015. poslan DS-260
04.01.2016. zakazan intervju
08.01.2016. viza podignuta
20.05.2016. BG-London-Atlanta-Knoxville
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja