ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 22.03.2012, 13:00
Aden Aden je offline
Drug član

Datum prijave: 28.02.2012
US lokacija: Wisconsin
YU lokacija: Bosan i Hezegovina
Pošalji MSN poruku korisniku Aden
Nepromenjeno

I ja sam igrao 3 il 4 put,cekam MAJ pa da vidimo :naughty::grin:
Staro 22.03.2012, 16:22
Sacipko's Avatar
Sacipko Sacipko je offline
Drug član

Datum prijave: 22.09.2011
US lokacija: Najverovatnije Chicago IL
YU lokacija: Niš
Nepromenjeno

[QUOTE=jovke;27716]Zalosno je o cemu raspravljate ovde a vazite kako kazete za ozbiljne igrace. Dovoljno je samo baciti pogled na zvanicno upustvo ili na papir sa Confirmation code i vidjeti da ne salju vise koverte klasicnom postom. Da ne govorimo da je od Oktobra bilo vremena da kao ozbiljni igraci svi saznamo i ponesto vise od toga da se ne salju postom obavjestenja .[/QUOTE]
Druze, vidim da saljes 8. put. Ja sam poslao prvi, i osim ove lutrije, imam i privatni zivot. Lutrija mi nije sve u zivotu, ali bih voleo da dobijem, imam gde, i imam cime. Ako i ne dobijem nije smak sveta. Ne vidim cemu takva negativna energija. Vec je komentarisano vise puta, da ko ne zeli da da odgovori, ili mu je tudje ne znanje smor i smak sveta, ne mora da da odgovor. I svaki sledeci komentar je suvisan. Prema tome, to sto nisam znao da se koverte vise ne salju, ili me obavesti i daj link ili sta vec, ili pusti da "mrem u neznanju"
Staro 22.03.2012, 17:48
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=mikiSA;27713]kao sto rece: [B] feanor997[/B]: Ako sam ja dobro skontao rezultati su odmah za cijeli svijet samo se loguj i provjeri .

logujes se na onoj stranici (nadam se da si sacuvao konfirmacijski kod, trebace ti) i ako si izvucen onda u samom tom obavjestenju ima link za dalje. Ne zoves ambasadu, jer oni nemaju s tobom nista dok ne dodje do intervjua.
Nema vise koverti, sve je preko kompjutera. (Jedinu kovertu ces ti poslati, i to nakon sto te izvuku i nakon sto procitas sta od dokumenata/formulara/slika treba poslati)[/QUOTE]

OK, nema "prve koverte", nego ako si izvučen pratiš link sa uputstvima šta od dokumenata poslati u Kentucky. To je ta koverta koju ti spominješ, koju dobitnik šalje. Da li to znači da nema više ni "druge koverte"? Kako obavještavaju o nastavku procedure: kada imaš razgovor u ambasadi, spisak dokumenata, gdje obaviti liječnički i sve ono što je sadržavala "druga koverta"?

DV 2020
Staro 22.03.2012, 17:58
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

[QUOTE=Sacipko;27727]Druze, vidim da saljes 8. put. Ja sam poslao prvi, i osim ove lutrije, imam i privatni zivot. Lutrija mi nije sve u zivotu, ali bih voleo da dobijem, imam gde, i imam cime. Ako i ne dobijem nije smak sveta. Ne vidim cemu takva negativna energija. Vec je komentarisano vise puta, da ko ne zeli da da odgovori, ili mu je tudje ne znanje smor i smak sveta, ne mora da da odgovor. I svaki sledeci komentar je suvisan. Prema tome, to sto nisam znao da se koverte vise ne salju, ili me obavesti i daj link ili sta vec, ili pusti da "mrem u neznanju"[/QUOTE]
[B]Selectees will not receive selectee notifications or letters by regular postal mail from the Kentucky Consular Center (KCC).[/B]
Prijatelju o kakvom skupljanju informacija ti pricas?! Pa ova recenica ti pise masnim slovima na papiru koji svako od nas dobije gde pise i Confirmation Code! Ako nisi bio sposoban da bacis pogled samo na taj papir posle prijave bar toliko onda mislim...
Izvini u svakom slucaju sto sam te napao. Shvatio sam, cutanje je zlato.
Pozdrav!
Staro 22.03.2012, 17:59
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
Nepromenjeno

[QUOTE=NightSky;27729]OK, nema "prve koverte", nego ako si izvučen pratiš link sa uputstvima šta od dokumenata poslati u Kentucky. To je ta koverta koju ti spominješ, koju dobitnik šalje. Da li to znači da nema više ni "druge koverte"? Kako obavještavaju o nastavku procedure: kada imaš razgovor u ambasadi, spisak dokumenata, gdje obaviti liječnički i sve ono što je sadržavala "druga koverta"?[/QUOTE]

Nema druge koverte, dobije se email sa ovim subjectom: Required Entry Status Check for DV Submission

a u njemu pise ovo:
You have received this email notification to inform you that you have updates available at http: //www.dvlottery.state.gov/ESC. Please log in using your conformation number from your original application to complete further processing.

Kad se ulogujes sa svojim konfirmacijskim kodom dobije se sljedece )znaci promijenjeno je sa onog: congratulations, you have been selected na ovo:

Dear DV Applicant,

This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2012 visa. An appointment has been scheduled for the applicant at the stated location. The applicant and all members of the family must appear at the appointed date and time for your interview. Please notify the office listed if you cannot keep the appointment.

The applicant and any eligible family members will be required to submit sufficient proof of identity upon arrival. If you fail to obtain a DV-2012 visa by September 30, 2012, your registration will expire. Applicant and family members cannot be issued a diversity visa or accompany you or join you in the United States under DV-2012 program after September 30, 2012.

Please follow instructions provided in step 4 at [url]http://www.dvselectee.state.gov[/url] for Interview Preparation and Fee Payments. It is very important that you follow the guidelines carefully in
the preparation for your interview. All fees must be paid before the visa interview and are non-refundable if the visa is refused.

Interview Appointment

SARAJEVO
U. S. of America Embassy
VISA UNIT
1 Robera C. Frasurea Street
SARAJEVO

April 06, 2012 XX:00 PM

The Kentucky Consular Center has completed the processing of your case. Further inquiries should be addressed to the interviewing office. When communicating with the Embassy/Consulate either by telephone or letter, always refer to the applicants’ name and case number exactly as they appear below.

Case Number:
Principal Applicant Name:
Preference Category:
Foreign State Chargeability:

If documents are listed below as incomplete, please present the completed documents at the time of interview.

Case Number: 2012EU00026XXX
Applicant Name: Ime Prezime
Beneficiaries:None

2012EU00026XXX
Prezime, Ime
DV DIVERSITY
BOSNIA-HERZEGOVINA

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 22.03.2012, 18:06
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
Nepromenjeno

Hvala na detaljnom odgovoru! Sve jasno! Pozdrav! :pozz:

DV 2020
Staro 23.03.2012, 22:38
Tamara85 Tamara85 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

U proseku koliko prodje od prvog slanja koverte (moje njima) do intervjua?? Da li to bude iste godine ili sledece? Npr izvucena u maju a intervju do kraja godine ili i pre, ili tek pocetkom sledece godine??
Ili nema bas nikakvih pravila?
Staro 23.03.2012, 22:47
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

zavisi od CN i kada taj broj dospeva na red. .
Već dugo samo turista.
Staro 23.03.2012, 23:31
Tamara85 Tamara85 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

Kapiram, samo me interesuje da li prodje vise od 6 meseci, ili neko to zavrsi i u julu :D kakva su iskustva :)
Staro 23.03.2012, 23:46
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=Tamara85;27755]Kapiram, samo me interesuje da li prodje vise od 6 meseci, ili neko to zavrsi i u julu :D kakva su iskustva :)[/QUOTE]

Prvi intervjui su u oktobru, pa eto racunaj od maja - znaci minimalno 5 mjeseci.
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011

Pravila pisanja