ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV2012 Results » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 20.07.2011, 17:55
Isabelle Isabelle je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.09.2010
US lokacija: Houston,TX
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Ne znam na osnovu cega si zakljucila da je lutrija jedino na sta mislim?!
Mozda nas osnovu ovoga??

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
... zivi bez cilja i pravca....

Pa evo ZeljkoUSA ima staza vise od 10 godina, sta bi on trebao reci, ali je ipak ostao pozitivan Ti kao da si 50 a ne 5 godina u lutriji...

Moj posao je vezan za racunar, tako da mi jedan tab vise u pretrazivacu zaista ne znaci mnogo, a mene ako ne izvuku jos jednu godinu, mogu poraditi na tome da nadjem druge nacine, mozda bas ne idealne kao dobitak na lutriji, ali ipak ne prepustam sve sreci..Jel, kad je covjeku toliko stalo, radis na tome, ne sjedis 5 godina i cekas...

Nek je tebi sretno na godisnjem, da se ti nama lijepo provedes, i da ti najveci problem u zivotu bude sto vec petu godinu za redom nisi dobitnik na lutriji.. Ako su ti gazde strasne u Srbiji, cek da vidis koliko ces u US raditi...
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)

Prijava 05.10.2010 - I put.
DV 2012 - Nista, idemo hrabro dalje..
II put DV 2013 nista...ne damo se...
III put DV 2014 ...Nope!
IV put DV 2015.....Nope!
V put DV 2016.....????

Last edited by Isabelle; 20.07.2011 at 18:06.
Staro 20.07.2011, 18:53
Vladana123 Vladana123 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2011
US lokacija: San Diego
YU lokacija: Po
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isabelle Prikaz poruke
Mozda nas osnovu ovoga??

Pa evo ZeljkoUSA ima staza vise od 10 godina, sta bi on trebao reci, ali je ipak ostao pozitivan Ti kao da si 50 a ne 5 godina u lutriji...

Moj posao je vezan za racunar, tako da mi jedan tab vise u pretrazivacu zaista ne znaci mnogo, a mene ako ne izvuku jos jednu godinu, mogu poraditi na tome da nadjem druge nacine, mozda bas ne idealne kao dobitak na lutriji, ali ipak ne prepustam sve sreci..Jel, kad je covjeku toliko stalo, radis na tome, ne sjedis 5 godina i cekas...

Nek je tebi sretno na godisnjem, da se ti nama lijepo provedes, i da ti najveci problem u zivotu bude sto vec petu godinu za redom nisi dobitnik na lutriji.. Ako su ti gazde strasne u Srbiji, cek da vidis koliko ces u US raditi...
Draga prijateljice, take it easy,ti i ja sledece godine ako nas ne izvuku na lutriji idemo u Las Vegas....na kocku, da slotujemo
P.S.Zaboravih bez naseg druga Zeljka ne idemo nikako!!!
Staro 20.07.2011, 20:06
necko1 necko1 je offline
Član

Datum prijave: 13.12.2009
US lokacija: Texas, Houston
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

http://www.youtube.com/watch?v=ru4_2...3363FB78020382
Staro 20.07.2011, 21:52
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

a sta tek ja da kazem. Bio sam u USA jedno 10 puta. Imao sam do sada 3 turisticke vize. Prvo na godinu, pa na 3 pa na 10 godina.

14 godina sam popunjavao green card lottery, za to vreme sam razmisljao i o drugim opcijama ali sve druge opcije su NEBULOZA i previse komplikovane ili nisu legalne. Predavao sam za lutriju jos i u srednjoj skoli, mislim katastrofa i evo ove godine su me konacno izvukli, nadam se da ce sve biti u redu i da cu dobiti green card. Usput izvukli su i mog druga koji je isto tako predavao dosta puta i s obzirom koliko sad ima godina vec je poceo da se premislja ali predao je
Staro 20.07.2011, 22:42
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
a sta tek ja da kazem. Bio sam u USA jedno 10 puta. Imao sam do sada 3 turisticke vize. Prvo na godinu, pa na 3 pa na 10 godina.

14 godina sam popunjavao green card lottery, za to vreme sam razmisljao i o drugim opcijama ali sve druge opcije su NEBULOZA i previse komplikovane ili nisu legalne. Predavao sam za lutriju jos i u srednjoj skoli, mislim katastrofa i evo ove godine su me konacno izvukli, nadam se da ce sve biti u redu i da cu dobiti green card. Usput izvukli su i mog druga koji je isto tako predavao dosta puta i s obzirom koliko sad ima godina vec je poceo da se premislja ali predao je
Tebi posebne cestitke od srca. Svi na forumu koji su tu neko vreme ti dodju neki virtualni prijatelji i nekako se srodis sa ljudkim situacijama. Iako nismo puno komunicirali znao sam za tebe i broj pokusaja na lutriji. Tu spada i @Zeleni068 koga isto pamtim sa, cini mi se, 12 pokusaja do ove godine.
Zaista mi je drago kad neko, onako, od srca iskoristi dobitak na lutriji i ko ide bez mnogo price da mu bas tad nije trenutak, u godinama je, ima zakazano kod zubara, razgovor za posao,... Cestitke i za tvog prijatelja koji je ipak prelomio i poslao papire.

Jos jednom puno, puno srece i sve najbolje ti zelim!!!
Staro 21.07.2011, 06:47
zeleni068 zeleni068 je offline
Drug član

Datum prijave: 31.05.2010
YU lokacija: Smederevo
Nepromenjeno

Pa evo da se i ja javim i dodam po koju rec. Pazljivo pratim sve komentare ovih dana. Zeljko, u pravu si sto se tice mene i broja mojih pokusaja na lutriji. Ja tacan broj zapravo i ne znam, znam sigurno da je mojih pokusaja sa lutrijom bilo negde tamo pre 1999. godine. To sigurno znam jer je te godine preko lutrije otisla jedna moja prijateljica koja i danas zivi u Cikagu. Tih godina sam ja uzimao iz usa ambasade neke papirice na kojima je bila neka vrsta instrukcije kako popuniti aplikaciju. Popunjena aplikacija se slala u pismu pa ako vas izvuku vi dobijete pismo sa daljim instrukcijama. Danas je to mnogo modernije kao sto smo svi svedoci. Od tada pa do danas je nisam preskocio niti jednu godinu. Ni sada ne gubim nadu i ako me izvuku odlazim sigurno. Citao sam komentare tipa "pa sada je kasno i ako me izvuku ne znam da li cu ici" a radi se o pet-sest pokusaja!
Za mene nikad nije kasno. Ja cu dobiti na lutriji taman onda kada ovde odem u penziju tako da ce rizik biti minimalan. I ako ne uspem u usa vracam se nazad gde ce me cekati penzija . Moj prvenstveni motiv za odlazak su deca, zbog njih vredi pokusavati i ako uspe, pruziti im sansu, mnogo bolju, nego sto je imaju ovde. Prvenstveno mislim na skolovanje. Uce fantasticno, steta da ih ovde neko ucenjuje sa svim i svacim i oko skolovanja i oko pronalazenja posla. Kakav je zivot tamo preko, mislim da znam vrlo realno, tamo mi zivi sestra.
Staro 21.07.2011, 07:03
MrDax MrDax je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zeleni068 Prikaz poruke
Za mene nikad nije kasno. Ja cu dobiti na lutriji taman onda kada ovde odem u penziju tako da ce rizik biti minimalan. I ako ne uspem u usa vracam se nazad gde ce me cekati penzija . Moj prvenstveni motiv za odlazak su deca, zbog njih vredi pokusavati i ako uspe, pruziti im sansu, mnogo bolju, nego sto je imaju ovde. Prvenstveno mislim na skolovanje. Uce fantasticno, steta da ih ovde neko ucenjuje sa svim i svacim i oko skolovanja i oko pronalazenja posla. Kakav je zivot tamo preko, mislim da znam vrlo realno, tamo mi zivi sestra.
Ma tako i treba razmisljati, nadam se da ces sledece godine pozeleniti i onda ciao
Staro 21.07.2011, 08:14
Mr.Marzik's Avatar
Mr.Marzik Mr.Marzik je offline
Drug član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Ja moram još jednom da se vratim na svoju situaciju.
Čitao sam juče forum na immigration.com i naleteo na slučaj koji je sličan mom. To me nateralo da i ja postavim pitanje vezano za situaciju u kojoj se nalazim i dobio sam odgovor od jednog (jedne) od članova da bi trebalo da napišem cover letter ljudima u Kentakiju u kome ću objasniti razlog nekonzistentnosti podataka u prijavi na lutriju i u formularima koje sad šaljem i da to pismo uključim u sadržaj koverte.
To nam navodno obezbeđuje najveću šansu da ne budemo diskvalifikovani.

Molim vas za mišljenje o ovom predlogu.
Hvala.
Staro 21.07.2011, 15:46
MrDax MrDax je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mr.Marzik Prikaz poruke
Ja moram još jednom da se vratim na svoju situaciju.
Čitao sam juče forum na immigration.com i naleteo na slučaj koji je sličan mom. To me nateralo da i ja postavim pitanje vezano za situaciju u kojoj se nalazim i dobio sam odgovor od jednog (jedne) od članova da bi trebalo da napišem cover letter ljudima u Kentakiju u kome ću objasniti razlog nekonzistentnosti podataka u prijavi na lutriju i u formularima koje sad šaljem i da to pismo uključim u sadržaj koverte.
To nam navodno obezbeđuje najveću šansu da ne budemo diskvalifikovani.

Molim vas za mišljenje o ovom predlogu.
Hvala.
To ti je dobra ideja, posalji na engleskom objansjenje kao dodatak formularima, mislim da cak i u formularima negde pise da ako imas nesto da dodas , napises ukratko neku vrstu annex-a , appendix-a ili tako nesto sa objasnjenjem.
Ajd pa sretno i da sve dobro prodje.
Staro 21.07.2011, 23:50
Mr.Marzik's Avatar
Mr.Marzik Mr.Marzik je offline
Drug član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MrDax Prikaz poruke
To ti je dobra ideja, posalji na engleskom objansjenje kao dodatak formularima, mislim da cak i u formularima negde pise da ako imas nesto da dodas , napises ukratko neku vrstu annex-a , appendix-a ili tako nesto sa objasnjenjem.
Ajd pa sretno i da sve dobro prodje.
Hvala na lepim željama.
Samo me neki likovi sa immigration.com ubiše u pojam.
Tvrde da ćemo teško proći proveru

Pravila pisanja