ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 13.03.2015, 18:04
beba.kg beba.kg je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2014
US lokacija: Morristown, New Jersey
YU lokacija: Kragujevac
Nepromenjeno

Cao svima, redovno citam, ali malo redje pisem medjutim sada imam neke informacije koje ce mozda nekome koristiti pa zelim da to podelim sa vama, mada uglavnom su svi vec o tome i pisali
Na drugoj temi smo vec pisali da je intervju zakazan za 07.04.2014. godine, te sam stoga danas zvala ambasadu u Beogradu kako bih prikupila informacije i upoznala ih sa promenom mojih licnih podataka. Nakon sto sam im rekla da sam u februaru ove godine sklopila brak, rekli su mi da je potrebno da im u mejlu posaljem skeniran izvod iz maticne knjige vencanih, sa propratnim tekstom i kontakt telefonom. Narednih dana ocekujem njihov poziv i dalja uputstva vezano za zakazan intervju i ne ostaje mi nista drugo osim da se nadam da ce sve proci kako treba .

Iskoristila sam priliku da postavim pitanje koje mi je stvaralo nedoumice, tice se greske koju sam napravila jos prilikom same prijave na lutriju. Kao middle name sam stavila ime svog oca, sto je kao sto vecina zna greska, te sam prilikom popunjavanja ds-260 middle name izostavila. Konzul mi je prilikom razgovora iskreno rekao da nema razloga za brigu, jer vecina takvu gresku napravi i da to nece predstavljati problem. Jos par pitanja koja sam pripremila smo ostavili za razgovor koji ce uslediti.
U medjuvremenu dok cekamo poziv, prikupljamo informacije druge vrste koje ce nam pomoci radi konacnog odabira destinacije na kojoj cemo ako sve prodje kako treba za max 6 meseci i otici
Staro 13.03.2015, 19:24
sneskic sneskic je offline
Drug član

Datum prijave: 28.05.2014
US lokacija: California
Nepromenjeno

Evo i mene sa mojim iskustvom iz ambasade sa ,,malim" zakasnjenjem. Naime,intervju mi je bio zakazan 08.01.2015. Sto se tice dokumenata koje sam ih nosila nijesam ih ovjeravala,samo kopije. Uzeli su mi: koverat sa ljekarskog,potvrdu da nijesam keivicno gonjena iz oba grada,izvod iz maticne kn.r., potvrdu da nijesam osudjivana iz Emirata, kopije svjedocanstava iz srednje skole i diplome. Mislim da nijesam nista zaboravila da napisem. Sve je proslo super i intervju mi je bip na engleskom. Na kraj sam procitala oni zakletvu. I onda su mi rekli da nemam papir o neosudjivanosti ali iz Ministarstva Pravde u Podgorici. To je kao izmijenjeno i iz MUPa ne vazi. Pa alo to sve budr ok onda ce nastaviti procesuiranje. Ja odem u CG i posaljem papir pa nedjelju dana dok ga dobiju pa nista ne stize ni posle nedjelju dana pa sam ih opet zvala i kao brzo ce to procesuirati. I tek pocrtkom februara dobijem viziran pasos. Eto
Staro 13.03.2015, 20:34
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Čestitam maki90, čestitam sneskic. Želim vam sretan put i sreću u Americi. S` obzirom da je moj CN 29xxx i da ću biti current u maju, trebalo bi da izvadim potvrdu iz suda i MUP-a i imam par pitanja u vezi ovih potvrda. Ja sam iz Beograda, i da li neko iz Beograda može da mi kaže u koji sud u Beogradu treba da se ide po tu potvrdu i kako se tačno zove ta potvrda? Živim na opštini Palilula, da li to znači da za potvrdu iz MUP treba da idem u MUP Palilula (ili u MUP Beograd)? Kako se tačno zove ta potvrda iz MUP? Izvinjavam se što sam malo skrenuo sa teme i unapred zahvaljujem na odgovorima. Pozdrav....
Staro 13.03.2015, 21:41
dr_vet dr_vet je offline
Član

Datum prijave: 26.11.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Čestitam maki90, čestitam sneskic. Želim vam sretan put i sreću u Americi. S` obzirom da je moj CN 29xxx i da ću biti current u maju, trebalo bi da izvadim potvrdu iz suda i MUP-a i imam par pitanja u vezi ovih potvrda. Ja sam iz Beograda, i da li neko iz Beograda može da mi kaže u koji sud u Beogradu treba da se ide po tu potvrdu i kako se tačno zove ta potvrda? Živim na opštini Palilula, da li to znači da za potvrdu iz MUP treba da idem u MUP Palilula (ili u MUP Beograd)? Kako se tačno zove ta potvrda iz MUP? Izvinjavam se što sam malo skrenuo sa teme i unapred zahvaljujem na odgovorima. Pozdrav....
Izvod iz kaznene evidencije vadis u MUP Palilula, ceka se desetak dana. Za drugu potvrdu ides u Palatu pravde, Savska 17a, blizu zeleznicke stanice , taj papir se dobija odmah.Ako ti je intervju u maju , vec pocetkom aprila mozes poceti sa dokumentacijom.
Staro 14.03.2015, 00:57
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dr_vet Prikaz poruke
Izvod iz kaznene evidencije vadis u MUP Palilula, ceka se desetak dana. Za drugu potvrdu ides u Palatu pravde, Savska 17a, blizu zeleznicke stanice , taj papir se dobija odmah.Ako ti je intervju u maju , vec pocetkom aprila mozes poceti sa dokumentacijom.
Hvala dr vet na informacijama i na pojašnjenjima (naravno da znam gde je Palata pravde, u svakom slučaju, hvala za adresu Palate pravde). Ako sam te dobro razumeo, u MUP-u (u mom slučaju MUP Palilula) treba da tražim izvod iz kaznene evidencije, a u sudu (u Palati pravde) treba da tražim potvrdu da nisam osuđivan i da se protiv mene ne vodi kriv.postupak, jel tako? Da li znaš kolike su takse za ove potvrde (okvirno)? Bio sam u vojsci i ne mogu pronaći vojnu knjižicu, ali voj.knjižica i nije neophodan dokument, već treba potvrda iz vojnog odseka da sam služio vojsku. Potvrda iz vojnog odseka se uzima u opštini?
Hvala unapred na informacijama i još jednom se izvinjavam zbog skretanja sa teme.
Staro 14.03.2015, 12:15
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Hvala dr vet na informacijama i na pojašnjenjima (naravno da znam gde je Palata pravde, u svakom slučaju, hvala za adresu Palate pravde). Ako sam te dobro razumeo, u MUP-u (u mom slučaju MUP Palilula) treba da tražim izvod iz kaznene evidencije, a u sudu (u Palati pravde) treba da tražim potvrdu da nisam osuđivan i da se protiv mene ne vodi kriv.postupak, jel tako? Da li znaš kolike su takse za ove potvrde (okvirno)? Bio sam u vojsci i ne mogu pronaći vojnu knjižicu, ali voj.knjižica i nije neophodan dokument, već treba potvrda iz vojnog odseka da sam služio vojsku. Potvrda iz vojnog odseka se uzima u opštini?
Hvala unapred na informacijama i još jednom se izvinjavam zbog skretanja sa teme.
Potvrda iz vojnog oseka se vadi u vojnom odseku. Ostale takse ce biti negde oko 500 dinara. Ovo iz vojnog ti je DŽ.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Staro 14.03.2015, 12:49
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

GreenM, da u sarajevu sam ga imao.

margos13, hvala na čestitkama.

Jučer, poslijepodne oko 14:30 sam otišao u ambasadu po pasoš i konačno je sve gotovo. Viza u pasošu, pasoš kod mene , naravno i žuta koverta i upustvo za uplatu GC, ali polahko s tim, sad da avionsku kartu regulišem i idemo dalje.

Sretno, ostalima koji čekaju
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 16.03.2015, 15:40
GreenM's Avatar
GreenM GreenM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

I moj intervju će biti u Sarajevu, nadam se u junu
02.07.2015. - VIZA ODOBRENA

Lokacija u USA: Sarasota, Florida
Staro 17.03.2015, 19:28
mayah mayah je offline
Član

Datum prijave: 03.06.2014
Nepromenjeno

Pozdrav svima. Pratim ponekad forum i čestitam svima koji su dobili zelenu kartu.
Moj broj je 29*** i na redu sam visa bulletina za maj. Zanima me kada mogu očekivati poziv za intervju i do kad ako ne dođe na e-mail da se počnem brinuti? Na ceac.state.gov mi piše da je Current processing site KCC.
Još primjetila sam da je malo iz Hrvatske...jel ima tko iz HR tko očekuje intervju u maju?
Staro 17.03.2015, 22:01
NS2015 NS2015 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mayah Prikaz poruke
Pozdrav svima. Pratim ponekad forum i čestitam svima koji su dobili zelenu kartu.
Moj broj je 29*** i na redu sam visa bulletina za maj. Zanima me kada mogu očekivati poziv za intervju i do kad ako ne dođe na e-mail da se počnem brinuti? Na ceac.state.gov mi piše da je Current processing site KCC.
Još primjetila sam da je malo iz Hrvatske...jel ima tko iz HR tko očekuje intervju u maju?
Proveri na ovoj stranici svoj status https://www.dvlottery.state.gov/ .
Uprincipu proveravas paralelno mail i ovu stranicu.Srecno.
Zatvorena tema

Pravila pisanja