![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima, redovno citam, ali malo redje pisem
![]() ![]() Na drugoj temi smo vec pisali da je intervju zakazan za 07.04.2014. godine, te sam stoga danas zvala ambasadu u Beogradu kako bih prikupila informacije i upoznala ih sa promenom mojih licnih podataka. Nakon sto sam im rekla da sam u februaru ove godine sklopila brak, rekli su mi da je potrebno da im u mejlu posaljem skeniran izvod iz maticne knjige vencanih, sa propratnim tekstom i kontakt telefonom. Narednih dana ocekujem njihov poziv i dalja uputstva vezano za zakazan intervju i ne ostaje mi nista drugo osim da se nadam da ce sve proci kako treba ![]() Iskoristila sam priliku da postavim pitanje koje mi je stvaralo nedoumice, tice se greske koju sam napravila jos prilikom same prijave na lutriju. Kao middle name sam stavila ime svog oca, sto je kao sto vecina zna greska, te sam prilikom popunjavanja ds-260 middle name izostavila. Konzul mi je prilikom razgovora iskreno rekao da nema razloga za brigu, jer vecina takvu gresku napravi i da to nece predstavljati problem. Jos par pitanja koja sam pripremila smo ostavili za razgovor koji ce uslediti. U medjuvremenu dok cekamo poziv, prikupljamo informacije druge vrste koje ce nam pomoci radi konacnog odabira destinacije na kojoj cemo ako sve prodje kako treba za max 6 meseci i otici ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo i mene sa mojim iskustvom iz ambasade sa ,,malim" zakasnjenjem. Naime,intervju mi je bio zakazan 08.01.2015. Sto se tice dokumenata koje sam ih nosila nijesam ih ovjeravala,samo kopije. Uzeli su mi: koverat sa ljekarskog,potvrdu da nijesam keivicno gonjena iz oba grada,izvod iz maticne kn.r., potvrdu da nijesam osudjivana iz Emirata, kopije svjedocanstava iz srednje skole i diplome. Mislim da nijesam nista zaboravila da napisem. Sve je proslo super i intervju mi je bip na engleskom. Na kraj sam procitala oni zakletvu. I onda su mi rekli da nemam papir o neosudjivanosti ali iz Ministarstva Pravde u Podgorici. To je kao izmijenjeno i iz MUPa ne vazi. Pa alo to sve budr ok onda ce nastaviti procesuiranje. Ja odem u CG i posaljem papir pa nedjelju dana dok ga dobiju pa nista ne stize ni posle nedjelju dana pa sam ih opet zvala i kao brzo ce to procesuirati. I tek pocrtkom februara dobijem viziran pasos. Eto
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Čestitam maki90, čestitam sneskic. Želim vam sretan put i sreću u Americi. S` obzirom da je moj CN 29xxx i da ću biti current u maju, trebalo bi da izvadim potvrdu iz suda i MUP-a i imam par pitanja u vezi ovih potvrda. Ja sam iz Beograda, i da li neko iz Beograda može da mi kaže u koji sud u Beogradu treba da se ide po tu potvrdu i kako se tačno zove ta potvrda? Živim na opštini Palilula, da li to znači da za potvrdu iz MUP treba da idem u MUP Palilula (ili u MUP Beograd)? Kako se tačno zove ta potvrda iz MUP? Izvinjavam se što sam malo skrenuo sa teme i unapred zahvaljujem na odgovorima. Pozdrav....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala unapred na informacijama i još jednom se izvinjavam zbog skretanja sa teme. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
GreenM, da u sarajevu sam ga imao.
margos13, hvala na čestitkama. Jučer, poslijepodne oko 14:30 sam otišao u ambasadu po pasoš i konačno je sve gotovo. Viza u pasošu, pasoš kod mene ![]() Sretno, ostalima koji čekaju ![]()
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
||||
|
||||
![]()
I moj intervju će biti u Sarajevu, nadam se u junu
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima. Pratim ponekad forum i čestitam svima koji su dobili zelenu kartu.
Moj broj je 29*** i na redu sam visa bulletina za maj. Zanima me kada mogu očekivati poziv za intervju i do kad ako ne dođe na e-mail da se počnem brinuti? Na ceac.state.gov mi piše da je Current processing site KCC. Još primjetila sam da je malo iz Hrvatske...jel ima tko iz HR tko očekuje intervju u maju? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uprincipu proveravas paralelno mail i ovu stranicu.Srecno.
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV2015 dobitnici koji ste broj | sombrero | Vaša strana | 611 | 24.08.2015 09:10 |
![]() |