![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Inace u USA sam bila 5 puta nikad nisam imala nikakvih problema u ambasadi oko odlaska,uvijek sam se vracala za 3-4 sedmicekad sam i rekla u ambasadi da u se vratiti.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=ana69;31549]I ja sam dobila turisticku vizu u maju na 10 god.bila u USA i vratila se u julu.Prijavljivala sam se na zelenu lutriju vec 5 puta i nista me nisu pitali vezano za lutriju.Medjutim mene interesuje sad mislila sam za uskrs ici ponovo u USA sta da radim trebam li ponovo zvati ambasadu ili s ovom vizom ici? Sinu koji isto tako ima vizu turisticku do 2022 god. pasos istice u aprilu sljedece god. znaci oko uskrsa sta mi trebamo uraditi?
Inace sin ima 7 god.pozz i molim pomoc.[/QUOTE] Ne treba da ides u ambasadu, to je i poenta dobijanja vize na vise godina sa vise ulazaka-izlazaka. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=ana69;31549]I ja sam dobila turisticku vizu u maju na 10 god.bila u USA i vratila se u julu.Prijavljivala sam se na zelenu lutriju vec 5 puta i nista me nisu pitali vezano za lutriju.Medjutim mene interesuje sad mislila sam za uskrs ici ponovo u USA sta da radim trebam li ponovo zvati ambasadu ili s ovom vizom ici? Sinu koji isto tako ima vizu turisticku do 2022 god. pasos istice u aprilu sljedece god. znaci oko uskrsa sta mi trebamo uraditi?
Inace sin ima 7 god.pozz i molim pomoc.[/QUOTE] dijete treba novu potovnicu i to je to vidi tu: [url]http://travel.state.gov/visa/questions/questions_1253.html#7[/url] My old passport has already expired. My visa to travel to the United States is still valid but in my expired passport. Do I need to apply for a new visa with my new passport? No. If your visa is still valid you can travel to the United States with your two passports, as long as the visa is valid, not damaged, and is the appropriate type of visa required for your principal purpose of travel. (Example: tourist visa, when your principal purpose of travel is tourism). Both passports (the valid and the expired one with the visa) should be from the same country and type (Example: both Uruguayan regular passports, both official passports, etc.). When you arrive at the United States port of entry (POE) the Customs and Border Protection Immigration Officer will check your visa in the old passport and if s/he decides to admit you into the United States they will stamp your new passport with an admission stamp along with the annotation "VIOPP" (visa in other passport). Do not try to remove the visa from your old passport and stick it into the new valid passport. If you do so, your visa will no longer be valid. |
|
|||
|
|||
![]()
turisticka viza na 10god???? ili ja tu nesto nisam dobro skontala?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, na 10 godina. Sada je uobicajeno da ako poslije par posijeta SAD u kojima ste ispostovali rokove za povratak, i niste pravili probleme dobijete vizu na 10 godina, ali to ne znaci 10 godi na boravka u SAD
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Tamara85;26678]Moze savet? Treba da idem u USA na J1 vizu, a igram i GC, sta ako me pitaju kako dokazujem da necu da ostajem u USA a igram GC (mogu li oni uopste da znaju da sam se prijavila na GC?!) ?? Hvala!![/QUOTE]
Tamara, ne znam kako da ti posaljem poruku, pa rekoh ovde da ti napisem. Hocu nesto da te pitam, sledece nedelje idem na razgovor za vizu (internship) i plasim se da me ne odbiju zato sto sam igrao lutriju. Sta se desilo sa tobom u medjuvremenu, jel si pokusala otici na internship i sta ti mislis da li cu imati nekih problema zbog ovoga? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=markoza;34217]Tamara, ne znam kako da ti posaljem poruku, pa rekoh ovde da ti napisem.
Hocu nesto da te pitam, sledece nedelje idem na razgovor za vizu (internship) i plasim se da me ne odbiju zato sto sam igrao lutriju. Sta se desilo sa tobom u medjuvremenu, jel si pokusala otici na internship i sta ti mislis da li cu imati nekih problema zbog ovoga?[/QUOTE] Nema uopstre potrebe da se nerviras oko toga. Pa u ambasadi nemaju izvestaj da li si se ili nisi, prijavio za lutriju...niti ih se to tice. Samo opusteno. :)
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=curlika;34218]Nema uopstre potrebe da se nerviras oko toga. Pa u ambasadi nemaju izvestaj da li si se ili nisi, prijavio za lutriju...niti ih se to tice. Samo opusteno. :)[/QUOTE]
Imaju arhivu.Naseg drugara sa foruma da ga ne imenujem.U aprilu ove godine kad je vadio turisticku vizu,pitali su ga u fazonu ,,pa vi ste igrali lutriju''. A i jos Adrianu su pitali kad je vadila J1,takodje oko lutrije.
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
|||
|
|||
![]()
Ma ja ne verujem da pitaju al ajde....
Mene nisu pitali a igram lutriju i dobila sam turisticku na 3 godine i na 6 meseci ulazak, al ono.... Kao sto sam vec negde rekla onda svako ko je igrao lutriju treba da zaboravi na USA jer je on opasnost za moguci ilegani ostanak?! U svakom slucaju, ti se lepo opusti i samo i iskljucivo iskreno pa sve i da te pitaju za lutriju, pa nisu oni ludi da ne znaju da hocemo da bezimo odavde ali ti im lepo objasnis da internshipom dobijas vece sanse ovde za posao i bla bla bla - u svakom slucaju nema sta da se brines. Mislim da su njima turisticke najveci problem jer ako neko s njima ode i radi - radi na crno - ne placa porez, a ako ides na internship ti imas lepo svoj ssn i svi zadovoljni. Samo [B]markoza [/B]odkud sad tako brzo? Kad pre sakupi papire i nadje poslodavca? |
|
||||
|
||||
![]()
Kako samo 3 godine turisticka? Eno mi keva ima na 10 godina turisticku, ja sam mislio da je to uobicajano za turisticku.
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
USAFIS - Agencija za prijavu za zelenu kartu! | V777 | Agencije za prijavu | 48 | 13.11.2018 18:33 |
prijava za zelenu kartu u USA | mirjana72 | Stare teme | 7 | 26.01.2012 21:45 |
Da li redovna radna viza utice na prijavu za zelenu kartu? | Nikolica014 | Stare teme | 2 | 07.12.2009 08:25 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Lutrija za zelenu kartu je besplatna! | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 13.11.2007 18:08 |
![]() |