![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Simin krajnji zivotni cilj je ocigledno imati zelenu kartu i biti drzavljanin. I raditi onoliko poslova koliko mozes da potrosis para. A to je naravno proporcionalno zavisno od trosioca, kolika mu je kupovna moc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja tebe da pitam direktno: zasto si ti sad navalio da ovde ocenjujes moj primer kao bilo kakav, po tebi, ovakav ili onakav. Sto ti sad ja bodem oci? Ti mislis da sam ja jedini profesor i jedini doktor nauka sa Balkana i da cu ja biti poslednji? Niti jesam, niti cu biti poslednji. A ne radi svako ovaj posao. Nisi ni ti meni uopste logican. Tvoja glavni moto je: dobiti zelenu kartu sto pre, posto poto. Cemu to? Mislis da je to svima toliko bitno? Apsolutno si navalio na mene, sad ces ti da meni objasnis sta? Ili to ti je mislija da siris LBGT populaciju, sta li? I Magelan je navodio primer ljudi doslih na doktorat koji su posto posto bezali da rade u industriju ne bi li dobili tu zelenu kartu. Ja sam npr. doktorirala pre 3 godine, a ti sto su bili sa mnom na programu i sto rade u industriji, ili su se vratili kuci kad ih je firma iscimala da rade u nekim drugim zemljama pa izgube red za H1B, ili jos uvek rade cekajuci famoznih 6 godina od 2 x 3 godine + 3 godine OPT-a. Za STEM struke OPT nije samo jedna godina, moze da se razvuce na 3. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nikako medicinu i prava jer ce morati ponovo da se skoluju da bi mogli da rade u toj bransi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() A sto se pomaganja ljudima tice, sta da ti kazem. Profesionalna deformacija. Da si zdravstveni radnik, razumela bi ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Finally, we are on the same page ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"Stari vuk" nema nikakve veze sa mnom, to je vezano za broj postova ovdje na forumu.
A to sto ste detaljno pisali, koliko ja vidim, ti bi jedino ovdje mogao da dodjes kao LGBT a i to bi mogao sada nakon sto je oborena DOMA, prije toga je bilo azil za vas. Po meni to nije neka sansa za one koji nisu LGBT orijentacije. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Pa de Boga ti ostavi nam onda link o tome sto ste pisali pa da se svi malo vise informisemo. Hvala unaprijed.
|
|
||||
|
||||
![]()
Uglavnom ne volim da se petljam u bespotrebne rasprave i prepucavanja koja u sustini ne vode nikuda, ali...
Simo brate mili, sve si rekao ali u sustini nista nisi rekao sem sto si upro da je ubedis kako je beskorisno gubila vreme. Kazes ima laksi, brzi i jednostavniji put do zelene karte ali jos uvek nisi dao ni jedan konkretan predlog. Jednome si produzio vreme boravka umesto 1,5 godine rece 5 cini mi se, dugome neces da objasnjavas zato sto je stari vuk... Obojici si se izvinuo kad su ti argumentovano objasnili da tvoji razlozi za ne iznosenje lakseg puta nisu na mestu, ali im ipak nisi dao odgovor ![]() Kao drugo malo je ruzno da ti iz USA solis pamet nekome ko je desetak godina pre tebe usao u istu. Pre tih desetak godina informacije bas i nisu bile pristupacne kao sto je to danas slucaj, nije bilo toliko informacija iznutra pogotovo nasih ljudi kao sto je danas slucaj. Krenula je kako je krenula i lagano dolazi do cilja i umesto da se radujes za nju ti pokusavas da omalovazis tu njenu jos jednu malu pobedu do konacnog cilja... Ljubomora, zavist, prekor... ma... Mnogi ljudi odu iz domovine, ali domovina nikad iz njih i tacka. A ti si samo jos jedan tako ocigledan primer...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I ti isto masis poentu: ja koliko shvatam, ovo je forum za diskusije o imigracionim temama, razmenu misljenja i informacija a ne sabor za zelje, cestitke i pozdrave. Jeste primarno dosli da razmenjuje misljenja i informacije ili cestitke? Lepo od tebe sto si srecan zbog njene "male pobede", ali ako je na ovakvom mestu obajavila takvu informaciju, treba da bude spremna i da o tome kriticki diskutuje. Ja sam protiv toga da sad svi, kao ovce, stanemo u red i samo cestitamo Vukici, i tako zatvorimo temu bez toga da se iko zamisli: Cekaj, jel moglo to drugacije, efikasnije da se odradi? I zato nema potrebe da stajes u odbranu Vukice, koju nisam ni napao, ni omalovazavao, vec diskutujemo o razlicitim nacinima dolaska. Ja sam vam izneo misljenje zasto ne savetujem drugima da dolaze na taj nacin i to obrazlozio na njenom primeru—to sto se njoj ne svidja da bude primer, zalim slucaj sama je pokrenula temu. A ti ako mislis da nisam u pravu i da se isplati da od najproduktivnijih godina zivota (koji su najveci kapital koji svaki covek ima), nepotrebno izgubis skoro deceniju, izvoli napisi, bas bih voleo da procitam obrazlozenje. Usput samo, moje dobro delo za danas ce da bude da ti iz USA jos malo posolim pamet sta znace neke reci srpskog jezika sa kojima se frljas: Zavist i ljubomora se manifestuju kao želja za nečim što neko drugi poseduje. Posto Vukica tek treba da dobije GC a ja je vec odavno imam, nisam bas ukapirao znacenje onog dela posta sa zaviscu i ljubomorom, a cini mi se da nisi ni ti bas nacisto, a?
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zelena karta - Obaveze? | grdoje | Vaša strana | 4 | 27.08.2012 02:22 |
Zelena karta, kada!?!? | Macedonia Ohrid | Vaša strana | 6 | 11.05.2009 15:13 |
Zelena karta | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 14.06.2005 23:11 |
![]() |