ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.04.2015, 07:21
ggtron's Avatar
ggtron ggtron je offline
Drug član

Datum prijave: 15.04.2015
US lokacija: NY/NJ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Dobio sam mogucnost da stavim potpis, pa sam tu napisao i kad sam popunio obrazac i dodavacu sve kako se bude redom desavalo.
Gledajuci neke strane forume, treba bar 4-5 meseci ranije popuniti obrazac, kada kazem ranije mislim pre nego sto broj postane aktuelan.
19.11.2014. - Predat DS260
24.07.2015. - Lekarski pregled
06.08.2015. - Intervju u ambasadi -> VIZE ODOBRENE
07.08.2015. - CEAC Status -> ISSUED
11.08.2015. - Stigli pasosi sa vizama
17.08.2015. - Kupljene karte
18.09.2015. - Ulazak u USA
28.09.2015. - Stigao SSN
09.12.2015. - Stigao Green Card
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 09:11
kreta kreta je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Cao drustvo!
Vidim da ste se raspisali i da postaje napeto pred izvlacenje. Da ostanem u skladu sa temom i da se malo zabavite/opustite saljem vam sledece:
- Izabrati broj od 1 do 10;
- Pomnoziti ga sa 2;
- Dodati 5;
- Pomnoziti sa 50;
- Dodati 1765 ako je prosao rodjendan ili 1764 ako nije;
- Od rezultata oduzeti godinu rodjenja;
- Prva cifra je izabrani broj;
- Druge dve je broj godina koje imate.
Napomena: 2016.g. vrednosti iz pete stavke ce biti 1766 i 1765 itd.
Pozdrav!
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 11:14
Pahuljica's Avatar
Pahuljica Pahuljica je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: ispod palme na obali mora
Nepromenjeno

830

Ja moje dane do 5.5. kratim tako sto radim, pravim plan za jedno putovanje u maju koje je vec organizovano, uzivam u konacno toplim i suncanim danima i tako... Ne razmisljam puno o lutriji i zivim kao da se nisam ni prijavila, necu da izmalerisem.

-------------------------------

Big Apple, we're coming!
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 11:19
jumanji_ jumanji_ je offline
Član

Datum prijave: 10.04.2015
US lokacija: Portland, OR
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Kako se primice 5.5. postasje sve napetije, i posljednje 2 sedmice stalno gledamo ponude poslova na zeljenoj lokaciji, stanove, skole, vrtice, sta ima za obici, itd... Adrenalin raste, samo se nadamo da nece opet biti razocarenje. Nekako smo se ove godine bas nafurali da ce nas stvarno izvuci
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 12:22
teki teki je offline
Drug član

Datum prijave: 16.12.2014
Nepromenjeno

ja ludujem cekajuci, jer takodjer cekam i rezultate za H1B visu i tamo je uvedena lutrija, samo sto tamo dobijes obavjest jesi li usao u cap, sve do tada ne znas jesi li usao u razmatranje ili ne. do kraja maja ima da sva posjedim
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 14:32
DDAmkd's Avatar
DDAmkd DDAmkd je offline
Drug član

Datum prijave: 13.12.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Skopje
Pošalji Skype™ poruku korisniku DDAmkd
Nepromenjeno

huhu,dobro da nisam jedina nestrpljiva.... mi bili produziti pasose,klinac i ja, pa malo kroz pricu,ova sluzbenica me lepo blagoslovila...rekla na makedonskom: ajde sega edno sefte so americki vizi... kad ja ono osmeh od uveta do uveta hahaha.... proci ce brzo pa kako ce onda tek da zivne ovaj forum 😁
2017 - NOT BEEN SELECTED - 2 prijave
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 21:54
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Pa šta znam, i jesam i nisam nekako na pola...razmišljam kako bi bilo divno da sin bude izvučena onda se spustim na zemlju kad pomislim da postoji i drugaciji ishod...znam sigurno da nećemo proveravati 5.maja jer je tad sajt usijan i ne daje pravu imformaciju...
Reply With Quote
Staro 24.04.2015, 02:09
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Preporučio bih svima da se ne opterećuju oko lutrije i da ne broje dane, jer tada vam vreme još sporije prolazi (a i bolje je da rezultate proveravate 06.05. nego 05.05.). Takođe bih preporučio svima da sebe pripireme da nisu izvučeni i da od toga nema ništa (bar sam ja tako razmišljao), jer jako je velika verovatnoća da nećete biti izvučeni, pa se nećete previše razočarati (ovo je ipak lutrija). Pravljenje životnih planova koji su bazirani na lutriji (pa i ovoj lutriji) nije baš mnogo racionalno. Ima primera da se ljudi prijavljuju 15 godina i još nisu izvučeni, a ima i primera da su ljudi izvučeni 2 puta za redom (nakon 1. prijave, prijavljivali su se za svaki slučaj na sledeću lutriju, pa ih izvuku i na sledećoj lutriji). Ja sam izvučen iz 1. puta, a prijavio sam se i za DV-2016 (za svaki slučaj, tj. za slučaj da se nešto iskomplikuje oko DV-2015 i da ne dobijem green card). Još nisam dobio green card, i idem na razgovor krajem maja (i verovatno da neće biti komlikacija, pa se nadam da ću krajem maja dobiti green card), i sada nikako ne bih voleo da ja budem izvučen na DV-2016, i bolje da izvuku nekog drugog (nadam da ću dobiti green card, pa mi DV-2016 neće značiti ništa). Prijavio sam nekoliko prijatelja za DV-2016 (zamolili me da ih prijavim na lutriju kada su čuli da sam ja izvučen za DV-2015), pa se nadam će oni biti izvučeni. Ako kojim slučajem budete izvučeni (neki od vas ovde, biće izvučeni, ali većina neće), a niste ništa očekivali, onda ćete se radovati još više. Ako budete proveravali rezultate 05.05. moguće je da će sajt biti preopterećan (prošle godine to se desilo 01.05.), pa nemojte to obaveštenje uzimati zdravo za gotovo (bez obzira da li stoji da ste izvučeni ili da niste izvučeni). Obavezno proverite rezultat dan-dva nakon 05.05. Ako budete izvučeni, proverite koji case number imate, jer može se desiti da imate veliki broj i da ne dođete na red i ne dobijete green card bez obzira što ste izvučeni. Prošle godine rezultati su bili 01.05.2014. i mnogi koji su tog dana proveravali rezultat, imali su obaveštenje da nisu izvučeni, a bili su izvučeni i to su utvrdili tako što su naknadno ponovo proveravali rezultat i tada im je stojalo da jesu izvučeni na lutriji (ima takvih slučajeva ovde na forumu). Ja sam nakon prijave zaboravio kada su rezultati i nisam se nadao, niti iščekivao (znao sam da su rezultati u maju, ali zaboravaio sam tačan datum). Uveče 04.05. ili 05.05. neko iz mog društva sa kojima sam to veče ispijao pivo (bili smo u mom stanu), pomenuo je Ameriku (nikome nisam ni rekao da sam se prijavio na lutriju), i setih se lutrije, i odmah sam otišao u svoju sobu, upalio sam lap top i nisam mogao da verujem kada sam pročitao obaveštenje (nekoliko puta sam proveravao). Samo sam ponavljao, u je...., ne mogu da verujem... Kada sam se vratio u dnevnu sobu, rekoh društvu i bratu da su me izvukli na lutriji za zelenu kartu za USA, a reči mog brata i svih ostalih bile su: ma, nemoj da se primaš, to je prevara, to te neko loži i hoće da te izvaćari za kintu, itd... Pošto mi nisu verovali, a nisam želeo da ih ubeđujem niti da dokazujem da to nije prevara, prešli smo na drugu temu, a ja sam samo mislio na lutriju, pa sam svaki čas išao u sobu i radovao sam se sam sa sobom, i skakao od sreće, pa bih se vraćao u dnevnu sobu i pretvarao da čujem to što pričaju i da me to interesuje (bio sam izvan sebe od sreće, a nisam imao sa kime da se radujem). Brat mi je nakon nekoliko dana poverovao da ovo nije prevara i da sam stvarno izvučen na lutriji.
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Reply With Quote
Staro 24.04.2015, 12:38
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Ovo je 9. godina za redom za mene i suprugu kako igramo lutriju, a ujedno bice i poslednja! Ove sam godine najmanje proveo vremena na forumu skoro pa nikako, jer sam shvatio da ova prica cekanja ne vodi vise nigde, i potrosio sam godinu dana trazeci druge nacine za odlazak. Supruga, ja i deca cekamo 6. Maj i izvlacenje (pretpostavljamo da od dobitka nema nista), a vec 7. Maja aktiviramo proceduru odlaska u jednu skandinavsku zemlju koju smo vec pripremili kroz fiktivne brakove.

Ne cekajte Maj mesec, nemojte potrositi bezveze godinu dana, trazite i druge zemlje i druge nacine za odlaske!

Dovoljno je samo da pogledate koliko se povecava dobitnika na lutriji kojima je to prvo ucesce, i lako odmah shvatite ako imalo mislite svojom glavom da ova lutrija dobija sve veci broj igraca. Time se gubi i bilo kakav smisao ozibljnog ucesca i verovanja u dobitak. Mogu samo reci da mi je zao mi je sto sam bio zaludjen ovom pricom 9 godina (naravno svojom krivicom) i sto sam potrosio ovoliko energije i vremena u pogresnom pravcu. Neko ce reci ko gubi ima pravo da se ljuti. Moguce, samo se ja ljutim na sebe sto sam bio slep, a ne na druge ljude ili na regularnost lutrije.
Svima zelim sve najbolje, sto vise dobitnika sa foruma, i zivi bili svi sa foruma! Pozdrav svima!

Last edited by mijan; 24.04.2015 at 12:45.
Reply With Quote
Staro 24.04.2015, 23:14
DDAmkd's Avatar
DDAmkd DDAmkd je offline
Drug član

Datum prijave: 13.12.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Skopje
Pošalji Skype™ poruku korisniku DDAmkd
Nepromenjeno

Drago mi je kad vidim da neko pise i ovakvih iskustava (naravno mi nije drago da ste se nadali,a niste izvuceni) zato sto me spusti,i prosiri mi vidike malo. Sa druge strane naravno da pomislim da postoji veca verovatnoca da necemo biti izvuceni,ali onda pomislim da treba verovati da bi uspelo.... (ono kao veruj u ljubav,sta cu kad su moji romanticari)... nisam pametna po pitanju nadati se ili ne,premalo il previse...ali svakako necu graditi kule od peska na osnovu lutrije 😁
2017 - NOT BEEN SELECTED - 2 prijave
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja