ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.06.2013, 14:49
Nestor Nestor je offline
Član

Datum prijave: 10.06.2013
Nepromenjeno

Ja planiram da odem ali samo ako mogu u neki od ovih gradova a razlog je taj što volim lepo uređene gradove koji nisu preveliki i koji imaju dosta zelenila. Recimo kiša mi ne smeta jer je volim, isto tako i hladnije vreme mi više prija od velikih vrućina ali ne volim ni kad je debeli minus. Inače sam nekako pre za Kanadu ali je tamo teže otići a imaju prelepe gradove Montreal, Vancouver, Halifax, Victoria, Toronto, Quebec City, Calgary, Ottawa...
Ali nazad na USA i gradovi u koje bi ja su:
Annapolis država Maryland
Mercer Island država Washington to mu više dođe ko deo Seattlea
Charlotte država North Carolina
Portland država Oregon
Reply With Quote
Staro 10.06.2013, 18:02
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nestor Prikaz poruke
Ja planiram da odem ali samo ako mogu u neki od ovih gradova a razlog je taj što volim lepo uređene gradove koji nisu preveliki i koji imaju dosta zelenila. Recimo kiša mi ne smeta jer je volim, isto tako i hladnije vreme mi više prija od velikih vrućina ali ne volim ni kad je debeli minus. Inače sam nekako pre za Kanadu ali je tamo teže otići a imaju prelepe gradove Montreal, Vancouver, Halifax, Victoria, Toronto, Quebec City, Calgary, Ottawa...
Portland država Oregon
Ja sam u Virdziniji koja je severno od Severne Karoline. Ne znam kako je u Sharlotu ali ovde je pakao. Za mene je previse vrucina, gore od Beograda i Vojvodine. Plus vlaga non stop. Mada ja sam na okeanu, mozda je unutra hladnije gde je Sharlot. Mozes da vidis prosecne temperature. Ja isto, volim gradove koji nisu preveliki, ovaj ovde gde sam je 250 000 ali je cela oblast 1 700 000. Ko voli da do prodavnice putuje 20 min autoputem i da sta god mora da zavrsava da mu ne gine isto tako 15 min do 30 min po autoputevima, veliki gradovi su dusu dali za njih. A ko voli da ide na posao peske ili 10 min kolima, gradovi prosecne velicine su sasvim ok.

Ovde na Americkom jugu mnogo zelenila moze da znaci i puno buba. A puno kise je vezano za puno buba takodje. Imas temu o Floridi a nisam bas pratila koliko se pominju domace zivotinje tipa Palmeto Bugs koje su tipicne za jug SAD.
Reply With Quote
Staro 10.06.2013, 21:50
Nestor Nestor je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ja sam u Virdziniji koja je severno od Severne Karoline. Ne znam kako je u Sharlotu ali ovde je pakao. Za mene je previse vrucina, gore od Beograda i Vojvodine. Plus vlaga non stop. Mada ja sam na okeanu, mozda je unutra hladnije gde je Sharlot. Mozes da vidis prosecne temperature. Ja isto, volim gradove koji nisu preveliki, ovaj ovde gde sam je 250 000 ali je cela oblast 1 700 000. Ko voli da do prodavnice putuje 20 min autoputem i da sta god mora da zavrsava da mu ne gine isto tako 15 min do 30 min po autoputevima, veliki gradovi su dusu dali za njih. A ko voli da ide na posao peske ili 10 min kolima, gradovi prosecne velicine su sasvim ok.

Ovde na Americkom jugu mnogo zelenila moze da znaci i puno buba. A puno kise je vezano za puno buba takodje. Imas temu o Floridi a nisam bas pratila koliko se pominju domace zivotinje tipa Palmeto Bugs koje su tipicne za jug SAD.
Ja onako mislim da nije mozda lose ni u Texasu ali samo Hjuston i Ostin mi padaju na pamet kao ok mesto za rad i zivot, Florida me ne privlaci ni malo, Kalifornija isto tako, vrucinu ne trpim pa mi North West deluje najbolje i nekako mi je taj kraj liberalniji od ostatka USA ali recimo San Francisco koj je lep grad ali mozda i prevelik i pre liberalan, ja sam vise za neku zlatnu sredinu
Reply With Quote
Staro 10.06.2013, 22:02
holmes holmes je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Ispod palmi
Nepromenjeno

Po svemu sudeci, Hollywood, FL. Dopadaju mi se slike,
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 02:54
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nestor Prikaz poruke
Portland država Oregon
Recimo da imamo vrlo slican ukus

Carolinas su prelepe, toplo manje vise cele godine... Moji favoriti - Asheville, NC, Myrtle Beach, SC, Charleston, SC, Charlotte, NC.

Charlotte, NC je predivan, cist, "southern hospitality", klima taman po mom. Annapolis sa druge strane mu dodje kao mala evropska ispostava na americkom kopnu. Ima taj grad neki poseban shmek, ne bih imao nista protiv da se nastanim tamo - recimo da bi mi to bila opcija odmah iza Fairfax-a u Virdziniji...

Portland i Seattle area su odlicni za zivot, sve pod konac, mada ona kisa u Seattle-u mi je malo depresivna.
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 13:33
Nestor Nestor je offline
Član

Nepromenjeno

Ono sto mene jako interesuje je kako da legalno ostanem u USA, recimo dodjem legalno na sezonski posao ali sta posle kad se sezona zavrsi a ja nebi da ostajem na crno vec ako je moguce da nekako produzim boravak, jel moguce dobiti neku radnu vizu pa to obnavljati na godinu dana itd? Jer resio sam da se ne vracam dok ne dobijem drzavljanstvo ma koliko dugo mi trebalo da ga dobijem ili makar stalni boravak e tek onda mogu nazad u Srbiju onako turisticki.

Last edited by Nestor; 11.06.2013 at 13:43.
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 16:00
cape011 cape011 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Aj kad saznas javi i nama.
Promašio si temu.

Ovo bi bila vise pripadajuća tema za tvoje pitanje

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1248

A sto se tiče teme, ja bih najradije u Kaliforniju.
Čini mi se da je najbolji spoj visokog standarda i dobre klime.
Ne volim one jake zime sto ima NY i CHG.
A sa druge strane imam rodbinu u NY, pa ako budem imao srece da odem, verovatno ce biti
pocetak bas tu.
Staro 11.06.2013, 18:33
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

ne mogu govoriti za ostatak usa ali u nyc sam bio 4 puta ukupno s time da sam prvi put tamo bio 3 mjeseca i grad me opčinio, jednostavno to je mjesto gdje se vidim i gdje ću biti dogodine u ovo vrijeme , sestra mi živi u westchester county i tamo je zaista prekrasno, mirno, dobre škole, niska stopa kriminala a manhattan je vlakom 45 min iako je za početak taj dio za nas malo preskup pa ćemo negdje drugdje ali eto, iako nisu mi mrski ni drugi dijelovi da usa da probam ali u nyc mi je najlakse pošto je tamo sestra i prijatelji.

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 12.06.2013, 10:11
veko veko je offline
Drug član

Datum prijave: 29.10.2012
US lokacija: We'll see :)
YU lokacija: Zvornik
Nepromenjeno

Evo jedan interesantan sajt gdje po nekoliko pokazatelja ocjenjuju gradove u USA. Sad pitanje je koliko je to mjerodavno za nove imigrante....ali u svakom slučaju su zanimljivi pokazatelji

http://www.areavibes.com/
Reply With Quote
Staro 12.06.2013, 16:39
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik veko Prikaz poruke
Evo jedan interesantan sajt gdje po nekoliko pokazatelja ocjenjuju gradove u USA. Sad pitanje je koliko je to mjerodavno za nove imigrante....ali u svakom slučaju su zanimljivi pokazatelji

http://www.areavibes.com/
Zanimljivo. Ovde kod mene je livability 78. Extremely Livable a broj #6305 in the USA Hehe
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja