![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja planiram da odem ali samo ako mogu u neki od ovih gradova a razlog je taj što volim lepo uređene gradove koji nisu preveliki i koji imaju dosta zelenila. Recimo kiša mi ne smeta jer je volim, isto tako i hladnije vreme mi više prija od velikih vrućina ali ne volim ni kad je debeli minus. Inače sam nekako pre za Kanadu ali je tamo teže otići a imaju prelepe gradove Montreal, Vancouver, Halifax, Victoria, Toronto, Quebec City, Calgary, Ottawa...
Ali nazad na USA i gradovi u koje bi ja su: Annapolis država Maryland Mercer Island država Washington to mu više dođe ko deo Seattlea Charlotte država North Carolina Portland država Oregon |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ovde na Americkom jugu mnogo zelenila moze da znaci i puno buba. A puno kise je vezano za puno buba takodje. Imas temu o Floridi a nisam bas pratila koliko se pominju domace zivotinje tipa Palmeto Bugs koje su tipicne za jug SAD. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Po svemu sudeci, Hollywood, FL. Dopadaju mi se slike
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Carolinas su prelepe, toplo manje vise cele godine... Moji favoriti - Asheville, NC, Myrtle Beach, SC, Charleston, SC, Charlotte, NC. Charlotte, NC je predivan, cist, "southern hospitality", klima taman po mom. Annapolis sa druge strane mu dodje kao mala evropska ispostava na americkom kopnu. Ima taj grad neki poseban shmek, ne bih imao nista protiv da se nastanim tamo - recimo da bi mi to bila opcija odmah iza Fairfax-a u Virdziniji... Portland i Seattle area su odlicni za zivot, sve pod konac, mada ona kisa u Seattle-u mi je malo depresivna. |
|
|||
|
|||
![]()
Ono sto mene jako interesuje je kako da legalno ostanem u USA, recimo dodjem legalno na sezonski posao ali sta posle kad se sezona zavrsi a ja nebi da ostajem na crno vec ako je moguce da nekako produzim boravak, jel moguce dobiti neku radnu vizu pa to obnavljati na godinu dana itd? Jer resio sam da se ne vracam dok ne dobijem drzavljanstvo ma koliko dugo mi trebalo da ga dobijem ili makar stalni boravak e tek onda mogu nazad u Srbiju onako turisticki.
Last edited by Nestor; 11.06.2013 at 13:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Aj kad saznas javi i nama.
Promašio si temu. Ovo bi bila vise pripadajuća tema za tvoje pitanje http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1248 A sto se tiče teme, ja bih najradije u Kaliforniju. Čini mi se da je najbolji spoj visokog standarda i dobre klime. Ne volim one jake zime sto ima NY i CHG. A sa druge strane imam rodbinu u NY, pa ako budem imao srece da odem, verovatno ce biti pocetak bas tu.
|
||||
|
||||
![]()
ne mogu govoriti za ostatak usa ali u nyc sam bio 4 puta ukupno s time da sam prvi put tamo bio 3 mjeseca i grad me opčinio, jednostavno to je mjesto gdje se vidim i gdje ću biti dogodine u ovo vrijeme
![]()
Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo jedan interesantan sajt gdje po nekoliko pokazatelja ocjenjuju gradove u USA. Sad pitanje je koliko je to mjerodavno za nove imigrante....ali u svakom slučaju su zanimljivi pokazatelji
http://www.areavibes.com/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |