![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Evo jos malo utisaka iz NYC...Septembar je predivan,iako samo od rodbine iz Srbije saznali za tornado u Bruklinu :),mi to nismo ni osetili sem malo kise,a vrlo smo blizu.Definitivno ovde treba doci u septembru,vreme je toliko prijatno da se sve cini bolje i lepse:).Mislim da sam vec spominjala outlet za odecu u Atlantic City-ju,e nasli smo i blizi na svega 35 min od Menhetna(-Jersey Garden), ne mogu reci i bolji,ali definitivno se isplati otici.Ne znam jesam li vec pisala,ali ono sto me jos uvek ovde cudi jesu neuredne prodavnice hrane,ima par koje prodaju organic food i one su ok,a ovo ostalo je za mene strasno,ali ziv se covek na sve navikne,pa i ja cu:).Evo malo smernica koliko se sada krecu cene npr.paprike crvene(nesto kao nase roge) 79 centi po libri(citaj oko 450 i nesto grama),jagode vec prolaze,ali moze se izabrati,dve kutijice(kao i kod nas velicina plasticne kutije) 4$,boranija 1,20$ po libri,brasno 3,75$ za 2kg i 200gr,maslinovo ulje od 7-15$ za 750ml(extra virgin),medju povoljnije prodavnice spada C town,Key food,obratite paznju i na piljarice(bude jeftinog lepog povrca i voca),od drogerija najjeftiniji je CVS,a tu mozete da nadjete i neke potrepstine za kucu,kupili smo tu i pola kg badema za 6$,inace toliko kosta 250 gr,ima neka jeftina prodavnica sira na Menhetnu(tek sam saznala pa cu ici da vidim ),inace kolut bria(velicine nasa zdenka) je oko 6-7$,parce od 250gr nekog tvrdog sira je oko 5-7$ u vecini prodavnica.Postoje i prodavnice nesto kao nase sve za 99din. i za kucu mozete svasta da kupite ,npr. 1 lepa casa 1$,plasticna vangla 1,45$,hvataljke za meso ili salatu po 1,40$,cekic za meso 4$...Eto bas sam se raspisala o ovim cenama,ako nekoga jos nesto interesuje neka pita,inace baking powder je prasak za pecivo,baking soda-soda bikarbona,secer u prahu-icing sugar,phyllo dough-kore za pitu,ako se setim jos necega,napisacu.Nadam se da ce nekome ovo koristiti.Pozz i suncanog NYC!
|
|
||||
|
||||
![]()
Dobar info... onako konkretan...samo ti pustaj sve sta mislis da bi nam moglo biti zanimljivo...naravno kad imas vremena...lijep pozdrav za vas
|
|
|||
|
|||
![]()
Vazi Marko,evo da preporucim i skolu Eng .jezika ALCC(mozete naci info online),izgleda da je jedna od jeftinijih (nema dobre preporuke ,ali za te pare je ok.)oko,400$ 10 nedelja plus dve poklon(prvi put),casovi svaki radni dan po 2 sata(birate vreme).Treba paziti na pitanja prilikom registracije(odgovori treba da budu u dobrom glagolskom vremenu i da budu potpuni,a ne samo yes,no,jer od toga zavisi u koji nivo vas stavljaju,a nivoa ima 8 i sve traje oko 18 meseci).Postoje i besplatni casovi po bibliotekama,pokusacu da se ubacim na casove konverzacije svega 4 puta mesecno ali i to je nesto.Eto ,pozz do sledeceg pisanja!
|
|
||||
|
||||
![]()
ESL za adults se ne placaju u LA, a ni u NYC - jer je u pitanju besplatni federalni program. Mozda $400 i nije mnogo ali to mu dodje kao skolarina na college za full time studiranje :( Pogledaj ti [URL="http://www.nyc.gov/html/adulted/html/programs/programs.shtml"]ovde[/URL] (find a program link) za sve besplatno sto mozes da nadjes...
Takodje, postoji i online program [URL="http://www.myefa.org/login.cfm"]"English for All"[/URL] koji takodje finansira Department of Education i besplatan je - moze dobro da posluzi za ucenje... U principu, ako nekom pomaze "pritisak ocenjivanja" da bi ozbiljnije ucio, mozete upisati ESL ili English 101 na bilo kom public college, jer apsolutno ne morate da studirate za diplomu...ja tako uzimam razne casove iz oblasti koje me interesuju, jer bolje ucim kad znam da se ocenjuje (naravno ne treba zaboraviti da je ocena bitna, jer zauvek ostane u rekordu). |
|
||||
|
||||
![]()
Moja lepsa polovina je upisala ELS, cena kursa je $4, ali je registracija $7, a knjiga $30, pa zapravo ispadne sve zajedno $41, sto i nije neki trosak. Malo su je testirali, pa je zavrsila na konverzacijskom...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
Sada ste me bacili u rebus,a taman treba da platim za naredna 3 meseca :).Zana hvala puno na informacijama,ja sam trazia free opcije ,ali u vreme kada sam ja upisala(jun),svi programi koje sam ja nasla su zavrsavali ,a meni se nije jos cekalo 3 meseca,ali sada bih definitivno mogla nesto pogledati,pogotovo sto na sajtu koji si ostavila ima vise free opcija nego sto sam ja nasla.Za public library treba da se pokusam registrovati u naredni utorak(kazu da je ogromna guzva,valjda cu upasti u neku biblioteku,na konverzacijski kurs).Hvala puno jos jednom,idem da googlam i vidim sta mi je ciniti:)! Pozz za oboje!
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Colorado Springs, Colorado - početak života u USA | stizeljeto | Lokacije u USA | 192 | 24.12.2021 00:44 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
Dreamerns Chicago - pocetak zivota u USA | dreamerns | Stare teme | 17 | 16.12.2008 19:57 |
![]() |