![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Žana;8956]Ma ko te pita koliko kosta :papa: ne pitam za novce, bre!!!!! Nego sta ja da radim - da letim u Chicago na svaka 4 meseca jooooooj :belj:[/QUOTE]
Pa sta bi ti falilo :-) Taman fino malo da obidjes forumase, napravis friz... popijemo po koje :beer: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=wrath:of:the:lich:king;8959]Nisam citala temu, ali definitivno mi se ne dopada sto zivis u kolima, evo jaknu ne oblacim vec 2 dana iako je 0 stepeni, nema potrebe kad iz garaze udjes u kola, iz kola u moll i nazad... Ne dopadaju mi se debeli, ne debeli nego predebeli ljudi koji ne mogu ni hodati, a videla sam ih ihahaj, alidobro, meni ni iz dzepa ni u dzep...Dopadaju mi se nasi domacini, klopa (ko kaze da ju u Americi hrana losa nema pojma, samo biraj, izbora bar ima uuufffff), zelenilo (zivimo sa vevericama i jelenima, non-stop dolaze u dvoriste), kuce su predivneee,garderoba u radnjama jeftina uhh, stvarno raj za zene. Pozdrav i do kuckanja...[/QUOTE]
Ala je tebi dobro... :-) |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=wrath:of:the:lich:king;8959]Nisam citala temu, ali definitivno mi se ne dopada sto zivis u kolima, evo jaknu ne oblacim vec 2 dana iako je 0 stepeni, nema potrebe kad iz garaze udjes u kola, iz kola u moll i nazad... Ne dopadaju mi se debeli, ne debeli nego predebeli ljudi koji ne mogu ni hodati, a videla sam ih ihahaj, alidobro, meni ni iz dzepa ni u dzep...Dopadaju mi se nasi domacini, klopa (ko kaze da ju u Americi hrana losa nema pojma, samo biraj, izbora bar ima uuufffff), zelenilo (zivimo sa vevericama i jelenima, non-stop dolaze u dvoriste), kuce su predivneee,garderoba u radnjama jeftina uhh, stvarno raj za zene. Pozdrav i do kuckanja...[/QUOTE]
mah pusti ljude, sta ces im:grin: vazno je da je tebi dobro:beer: Nego jestel vi dosli sada samo privremeno ili ostajete? Kada nadjes malo vremena pa da nam detaljnije ispricas kako ste se snasli i sve...:) |
|
||||
|
||||
![]()
Nema privremeno nista, dosli smo da osvojimo Ameriku :naughty: ovde u Ohio je prilicno ok situacija... opada nezaposlenost u Lucas county-ju.. mi smo optimisti ali za sada bez pokrica :)
|
|||
|
|||
![]()
e pa sretno onda u naumu:grin:
i samo polako, bice...:) |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Žana;8824]Ja imam najobicniji porodicni plan sa AT&T koji je cini mi se basic od 550 minuta or so... to je meni stari deal za $39.99 za prvu liniju u porodicnom planu, i $9.99 za drugu liniju. Mislim da je sada taj isti deal [URL="http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-plan-details/?q_sku=sku1250066&q_planCategory=cat1370013"]$59.99[/URL]...Mozes da pogledas na njihovom sajtu. Anyway, ja ne koristim mnogo telefon, tako da standardno roll oko 3,500 minuta. Jedan iPhone placam po starom planu dodatnih $9.99 a drugi po novom $19.99. Uglavnom, zajedno sa taksama placam, oko $90 mesecno, dolar gore dole zbog international calls and
[/QUOTE] Bas sada gledam porodicne planove na at&t. Ako uzmes iPhone, onda moras placati i data plan, koji je jos 30$...generalno, 60$+30$+jos nesto poruka...tesko to bude ispod 100$ mesecno. Hmm...ovo je bogme bas skupo... A ako oba clana hoce iPhone, onda ne moze da se uzme porodicni plan, nego svako odvojeno po nekih 60-70$. Ja sam dao za prepaid 100$ kada sam stigao i trajalo mi je 4 meseca. Pri tom sam sa at&t imao foru da platim dolar i pricam taj dan koliko hocu. Ako u toku dana ne koristim telefon ne ode mi nista, ako koristim ode mi 1$ i pricam koliko hocu. Generalno, ispada da je prepaid ipak najpovoljnija sema...ako pricas u okviru mreze. Jedino sto bih presao je da imam iPhone, ali moram priznati da se ovi postpaid planovi uopste ne isplate...bar ne meni. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreamerns;9155]Bas sada gledam porodicne planove na at&t. Ako uzmes iPhone, onda moras placati i data plan, koji je jos 30$...generalno, 60$+30$+jos nesto poruka...tesko to bude ispod 100$ mesecno. Hmm...ovo je bogme bas skupo...
A ako oba clana hoce iPhone, onda ne moze da se uzme porodicni plan, nego svako odvojeno po nekih 60-70$. Ja sam dao za prepaid 100$ kada sam stigao i trajalo mi je 4 meseca. Pri tom sam sa at&t imao foru da platim dolar i pricam taj dan koliko hocu. Ako u toku dana ne koristim telefon ne ode mi nista, ako koristim ode mi 1$ i pricam koliko hocu. Generalno, ispada da je prepaid ipak najpovoljnija sema...ako pricas u okviru mreze. Jedino sto bih presao je da imam iPhone, ali moram priznati da se ovi postpaid planovi uopste ne isplate...bar ne meni.[/QUOTE] Pocinjem da verujem da postoji duboko nerazumevanje kako funkcionise sve ovo.... Prvo da te odmah ispravim - naravno da moze porodicni plan sa dva iphone pa da objasnimo kako to ide. Prvo, order za prvi iPhone i obican drugi telefon evo ovde [ATTACH]231[/ATTACH]. Ne moze za pocetak vise od jednog iPhone (activation fee svi placaju). Kad si pod ugovorom i dobijes besplatan telefon, pre nego sto ga upgrade mora da prodje neko vreme da bi se njima vratio novac za to - koliki je to period proveris sa njima. Mozda bi pristali i posle par meseci uz uslov da im vratis prvi telefon (nemam pojma iskreno, ja sam bila odobrena u to vreme za upgrade). Onda, sacekas period za upgrade, odes u radnju i kupis drugi iPhone ili ga narucis online. U medija plan ti je ukljuceno 200 poruka, znaci ne kupujes ih posebno. Evo mog racuna: prva linija base charge 39.99, iPhone 20, International 2.75, Other 1.92, Taxes 8.66 - Total 73.32 druga linija base charge 9.99, iPhone 20, Other 0.77, Taxes 3.52 - Total 34.28 Total za ovaj mesec 107.60 Sad, za dva iPhones oko $50 mesecno - ja ne mislim da je to "skupo". iPhone je luksuz, ali apsolutno mozes bez njega....ja imam stari model, vec sam ispunila uslov za nov upgrade... ali 3G mi ne treba jer imam i ovako brz net, mogu da se lociram i dobijem mapu i sa ovim modelom, GPS (moja Lola) imam a i iPhone ne moze da mi prica direkcije, daje izvestaj o guzvi, vremenu i cenama naokolo kao Lola i sve to dok vozim.... Da li cu uzeti novi model? Verovatno do pocetka leta jer sam svoj vec obecala bratanici... a Zoki svoj iPhone bratu.... ali da nije toga, ne verujem. E sad, i ovo moram da te ispravim - apsolutno ne postoji prepaid opcija za besplatne razgovore sa $1 na dan ili bez. Ako platis dolar, minut te kosta 0.10 i imas besplatne mobil to mobil (sa suprugom ili sa mnom i bilo kim drugim ko je na istoj mrezi). Ako neces da platis dolar na dan, onda placas 0.25 po minutu i nemas besplatne mobil to mobil. To ti je sve [URL="http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-plans/pyg-cell-phone-plans.jsp"]ovde[/URL] samo idi na view details. Mozes i da imas mesecnu pretplatu, to ti je [URL="http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-plans/pyp-cell-phone-plans.jsp"]ovde[/URL]. Svako ima drugaciju racunicu, moja matematika kaze da se post paid daleko vise isplati. Ako se ustezes da koristis telefon - onda bi i tvoja racunica trebalo da bude ista. Na kraju savet - pre donosenja odluke pazljivo i lepo ispitajte sve opcije i citajte pazljivo fine print. Nemojte brzopleto donositi zakljucke. Bolje od ovog plana sa ATT da prodjes ne verujem da mozes... ako postoji nesto bolje, ako iko sazna - neka postuje linkove. |
|
||||
|
||||
![]()
Dreameru i Zana, sta da vam kazem..
oboje ste iznijeli svoje vidjenje.. situacije sta je isplatnije? Mislim da je Zana u pravu da se pretplata vise isplati. Pogotovo ako uzmes family paket. Ali Zana zaboravlja da novi imigrant ne moze tek tako da uzme pretplatu, jer nema credit history i njenu informaciju cu iskoristiti kad napravim neki credit history. Do tada ce vecina novih imigranata ipak morati koristiti opciju koju je dreamer predlozio. Hvala vam oboma na ovim jako korisnim informacijama. Evo ja sam naucio nesto novo..:) U svakom slucaju ja cu imati srecu da cu biti ukljucen na family plan svog rodjaka. Tako da cu za 9.90 dollara dobiti jos jedan broj unutar tog paketa. poz.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Nisam zaboravila :grin: moj odgovor se odnosio na tvrdnju [QUOTE]ali moram priznati da se ovi postpaid planovi uopste ne isplate[/QUOTE] bez osvrtanja na kreditnu istoriju. Samo matematika....nista vise....:grin:
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=landlord;9160]...ja cu imati srecu da cu biti ukljucen na family plan svog rodjaka...[/QUOTE]
Ima li koga raspoloznog da u svoj family plan "usvoji" za nedelju dana 2 sveza imigranta:smrc: Ujace... rodjace... daleeeki rodjace...:no: :belj:
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Neki drugi zivot... | nelson | Vaša strana | 7 | 02.10.2008 07:06 |
![]() |