ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 06.11.2011, 16:17
Kobe Kobe je offline
Član

Datum prijave: 30.10.2011
Nepromenjeno

Zvao sam ambasadu i rekli su mi da mi NE treba uverenje o (ne)sluzenju vojnog roka, to treba da donose samo oni koji su sluzili vojni rok.

Pre dva dana sam imao pregled u Smiljanicevoj i sve je dobro proslo, doktorka mi je dala kovertu koju nosim na razgovor kao i snimke pluca, i neki papir o vakcinisanju koji dajem imigracionom na ulazu u USA.
Staro 06.11.2011, 16:37
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Kobe, uzmi od doktorice i sebi jednu kopiju papira o vakcinisanju, vjerovatno ce ti nekad trebati u buducnosto a tamo u US su vakcine pravo skupe, pa da si i time pokriven...

[QUOTE=Kobe;26029]Zvao sam ambasadu i rekli su mi da mi NE treba uverenje o (ne)sluzenju vojnog roka, to treba da donose samo oni koji su sluzili vojni rok.

Pre dva dana sam imao pregled u Smiljanicevoj i sve je dobro proslo, doktorka mi je dala kovertu koju nosim na razgovor kao i snimke pluca, i neki papir o vakcinisanju koji dajem imigracionom na ulazu u USA.[/QUOTE]

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 06.11.2011, 17:33
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=mikiSA;26031]Kobe, uzmi od doktorice i sebi jednu kopiju papira o vakcinisanju, vjerovatno ce ti nekad trebati u buducnosto a tamo u US su vakcine pravo skupe, pa da si i time pokriven...[/QUOTE]

Mislim da ti ne treba dodatna kopija posto ti na aerodromu oni nece uzimati taj papir. Potvrda o vakcinisanju ti sluzi samo u slucaju da hoce da te pelcuju opet :grin: Onda ti izvadis papir i viknes: "Stojte braco, ne plasi se Kobe vakcine, nego sam vec primio jednu turu!" :;D:

Ali je mikiSA apsolutno u pravu da treba da sacuvas taj papir, jer ce te primera radi prilikom prvog lekarskog pregleda pitati koje si vakcine nedavno primio, a ti vodeci se parolom pametan pise, a budala pamti izvadis papiric i viknes: "Stojte braco, ne plasi se Kobe vakcine...", ne ne ne, to je za onaj prethodni slucaj, sad ne vices nista posto si u cekaonici i neces da svi odmah vide da si balkanac, jer si najglasniji, vec izvadis papiric i gurnes ga ispod saltera i namignes medicinskoj sestri :;D: Ne, ne, ne, ne, ja se izvinjavam, ne namigujes, jer ce onda pomisliti da joj dajes broj telefona na papiricu, pa kada shvati da nije to sto je mislila ima opet da te vakcinise. :grin:
Staro 06.11.2011, 17:33
Kobe Kobe je offline
Član

Datum prijave: 30.10.2011
Nepromenjeno

@MikiSA

Pa da, iskopiracu ovaj papir sto mi je ona dala.
Staro 07.11.2011, 02:24
milos0809 milos0809 je offline
Član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: Miami
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Tako sam nesto i ja kontao. Po nekoj logici,ako idu tim tempom,ja bih negde u aprilu dosao ne red sto mi sasvim odgovara.
Sad sam slucajno proverio mail i u draftovima vidim od 23.oct od US department of state da sam viza dobitnik bla,bla... i da treba da platim onih 879$, mada mi jos nije zakazan razgovor, i da im posaljem Western union-om i to sve u roku od 72 sata!!!Mislim,sto je odavno proslo... Jeste li vi dobijali taj mail?
Please Note!

The payment must be sent via Western Union in maxx 72 hours after you have received and read the email from U.S. DEPARTMENT of STATE. You are strongly encouraged not to wait until the last day to pay. Heavy demand may result in system delays .

Crvenim slovima,molim lepo.
Staro 07.11.2011, 06:48
marton marton je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2011
YU lokacija: Croatia
Nepromenjeno

@milos0809
to je bio slican email ovome? [URL="http://www.google.hr/#sclient=psy-ab&hl=hr&source=hp&q=The+payment+must+be+sent+via+Western+Union+in+maxx+72+hours+after+you+have+received+and+read+the+email+from+U.S.+DEPARTMENT+of+STATE.&pbx=1&oq=The+payment+must+be+sent+via+Western+Union+in+maxx+72+hours+after+you+have+received+and+read+the+email+from+U.S.+DEPARTMENT+of+STATE.&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=142663l143548l1l144362l2l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=3dc097709245236&biw=1680&bih=840"]link[/URL]
Mislim da je to nekakva navlakusa, jer procesiranje za DV se placa na dan interviewa u ambasadi, a ne nekoliko mjeseci prije.
Takodjer, zamisli da to sada platis, pa da ne prodjes recimo lijecnicki pregled?! Bacio si novac u vjetar.

Takodjer iznos koji se placa za DV u ambasadi je $819

Evo malo za info:
[url]http://www.travel.state.gov/visa/visa_4761.html[/url]
[url]http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3744.html#bring[/url]
[url]http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1263.html[/url]

Last edited by marton; 07.11.2011 at 07:00.
Staro 07.11.2011, 09:31
Član

Nepromenjeno

@marton
Identican mail sa sve mojim podacima,jedino drugoj osobi treba da posaljem pare na istu adresu u Londonu!?!?! Ladno su maznuli podatke,mamicu im hohstaplersku. Hvala na brzom odgovoru! Znam kako ide procedura a cini mi se da niko nije spominjao ovako nesto na forumu dosad i zato mi je bilo cudno. Ko zna,mozda im neko i uplati...
Hvala na brzom odgovoru.
Staro 07.11.2011, 12:26
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=milos0809;26057]@marton
Identican mail sa sve mojim podacima,jedino drugoj osobi treba da posaljem pare na istu adresu u Londonu!?!?! Ladno su maznuli podatke,mamicu im hohstaplersku. Hvala na brzom odgovoru! Znam kako ide procedura a cini mi se da niko nije spominjao ovako nesto na forumu dosad i zato mi je bilo cudno. Ko zna,mozda im neko i uplati...
Hvala na brzom odgovoru.[/QUOTE]

Kako nije spominjao?!? O tome se nasiroko pisalo, tj. o navodnim dobicima. Cak je sluzbenik US ambasade u Beogradu rekao da je i njima stigao takav mejl :==D:
Staro 07.11.2011, 13:12
Član

Nepromenjeno

Onda ja nisam citao. :book:
Moracu da precesljam forum...
Staro 07.11.2011, 20:54
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
Nepromenjeno

[QUOTE=ZeljkoUSA;26059]Kako nije spominjao?!? O tome se nasiroko pisalo, tj. o navodnim dobicima. Cak je sluzbenik US ambasade u Beogradu rekao da je i njima stigao takav mejl :==D:[/QUOTE]

Upravo tako :grin: Samo ti kazi njima :obrva:
Inace ima i tema otvorena o tome, nije tesko naci :no:
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com

Pravila pisanja