![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Koliko planiras da poneses love ako nije tajna ? sto se tice kartica ovog onog, ponuda je ogromna. Pa mislim i u Srbiji je koliko banaka ili provajdera toliko ponuda. Zamisli tek u USA. U svakom slucaju otvaranje racuna traje, mislim da sam ja proveo nesto manje od sat vremena u banci. Tako da mozes sve da pitas. Amerikanci su jako ljubazni i sve ce ti objasniti. Ja licno sam uvek preferirao banke koje imaju veliki broj filijala po celoj drzavi Chase, BoA, WF.... ali opet ima ljudi koji vole neke manje lokalne banke, sto nije losa stvar...
|
|||
|
|||
![]()
Discaver je sad mislim deo Diners cluba koja izdaje istoimene kartice, a jeste isti brend, cetvrti mislim posle mastera, vise i amexa. Kod nas mislim da ne moze nigde da se koristi u Srbiji, ali u Americi je jako rasprostranjena.
|
|
||||
|
||||
![]()
Hvala na odgovoru. Ako se dobro sećam, viideo sam i kod nas, dok nisu ukinuli Diners.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Neću nositi puno para. 100-200 $, pošto ne volim da nosim keš. Pare sam prebacio na kartice, ako zatreba. Očekujem da posao nađem brzo, a nemam velikih troškova u početku.
|
|||
|
|||
![]()
U Bank of America moze da se otvori racun ili da se doda neko na postojeci racun bez da ima SSN, potrebno je samo da je aplikacija podneta i da se u roku od 90 dana dostavi SSN kartica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Jedno pitanje...
Moja banka je WF i imam debitnu i kreditnu karticu. Da li u istoj banci da otvorim i savings account ili je bolje u nekoj drugoj ? |
|
||||
|
||||
![]()
Zavisi sta zelis, ako zelis samo stavljati $$ na stranu i ne dobivati nikakvu kamatu za to...ostani u WF, btw i ja sa njima imam i checking i savings ali davali su mi nista od kamate i onda sam otvorio Amex high yield savings account I tamo prebacio sve i sada svaki mjesec sjedne kamata I mogu povuci sredstva kad god hocu, Amex sada daje 2.1% na HY savings.
Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
prosli su dani kad se moglo ziveti od kamate na prostu stednju, danas jedva da pokriva inflaciju. Bolje je ulagati u fondove ili drzavne obveznice i druge stvari. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Dobra je to ideja kada se ima vise para i kada se poznaje berza. Covek vise ne moze da bude pametan kako da sacuva pare od inflacije.
Mozda ulaganje u nekretnine moze da bude isplativo. Medjutim, 2008 godina nam je jos sveza u secanju. Ako neko ima ideju, bilo bi dobro da je podeli sa nama ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Samo da javim da je mojoj zeni koja inace ne radi jer cuva nase dete pre-aproved Amex everyday na $10000! Posle 9 meseci u USA i 7 meseci kreditnog skora.
Ja i dalje imam limit od $500. Cudna je ovo zemlja. ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |