![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Veoma zanimljiva situacija. Prosto ne mogu da verujem. Sve je moguce u Americi.
Mada, kako rece @uran, nema veze ko zaradjuje, vazni su oni koji trose pare. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Kolko sam ja shvatio, ovde je sve pre-approved. Ali pre-approved ne treba prevoditi kao "pre-odobreno" vec kao "moz' da bidne, al' ne mora da znaci"
|
|
|||
|
|||
![]()
Nije sve pre-approved. Mene su odbili 2 puta za Costco Citi karticu. Hocu je zbog 4% cash back na gorivo.
Ako si pre odobren samo apliciras sa brojem koji ti stigne u koverti i salju karticu za par dana. |
|
|||
|
|||
![]()
Kako funkcionise to sa cash back-om ?
Moze li pojasnjenje ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
U ponudi kartice (tipa cash-back) stoji u opisu procenat koji dobijes nazad pri svakoj kupovini. Obicno je to oko 2-4% na hranu, restorane i gorivo i 0.5 -1% za svu ostalu robu/usluge Kao novom koristiku kartice, obicno se za prvih 6 meseci odobre dodadni popust kao nagrada sto ste izabrali njihovu karticu (na primer 5% ,sa ogranicenjima do max $) Takodje, ima razlike da li je clanarina za karticu nula ili se placa godisnja clanarina. Logicno je da kartice sa clanarinama imaju vece popuste i veci bonus na pocetku. Dobro je znati da su to kreditne kartice, i da ako necete da placate kamatu banci - racun mora da se izmiri u roku od 21 dan od kupovine (neke kartice imaju fiksiran dan u mesecu za presek) Onima koji razmisljaju da putuju na dalje i skuplje desitnacije (pa makar i jednom godisnje) pre bih preporucio travel kartice koje akumuliraju poene za kupovinu avio karata ili bukiranje hotela, jer bonusi su mnogo veci i kupovina (na primer avionskih karata) moze da vam donese i do 9 poena za 1$, dok je standardno 3 poena za 1$ |
|
|||
|
|||
![]()
Odbijen sam pre dve-tri nedelje za secured karticu u Capital one. Koliko je smesno da karticu koju 100% pokrivas ti odbiju jer nemas kreditnu istoriju. Potpuno bez logike, u obrazlozenju kao nema me ni u jednom od 3 biroa. Dve plate sam dobio do tad, mada u credit carma me i dalje nema uopste sa izvestajima, jedva sam se i registrovao.
Otisao do svoje banke na kraju (BoA), uzeo secured karticu, dao 700$ za depozit i dobio je bez problema. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Kako? Ja sam je dobio bez problema proslog leta, a bas danas sam isao do prjatelja koji su dosli krajem prosle godine, da posaljemo depozit, jer im je kartica odobrena. Inace, nije 100% pokrivena jer je limit $200, a depozit $49. |
|
|||
|
|||
![]()
Pa aplicirao online i jos stavio depozit 200$ za 200$ linije. Cak i u BoA je bio fazon kao nije 100% da ce mi odobriti, ne mora da znaci, ja pitao ovog lika reko da l si normalan, pa ako dajem 700$ unapred i ti mi das 700$ da trosim sta je tu nesigurno.
Moram da vidim da me zena stavi na svoju kreditnu kao autorizovanog il kako vec to ide. Danas mi je stigla kreditna konacno, BoA je nesto menjala i sad su im skoro sve nove kartice master, pre su bile visa. ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |