![]() |
|
|
|||||||
| Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
| Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi | ||||
| O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Sta ako neko nije imao fiziku u srednjoj skoli? Ja sam imao biologiju, hemiju, matematiku ali ne fiziku. Zavrsio sam faks ekonomskog usmerenja posle.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mene je konzulka pitala samo da li je to trogodisnja ili cetvorogodisnja srednja skola i nista vise... |
|
|
|||
|
|||
|
Svi koji su iz BiH a imaju nekih nedoumica mogu kontaktirati ambasadu mailom SarajevoVisas@state.gov. Jako su ljubazni i odma odgovaraju. Takodje imaju zvanicnu stranicu na fb https://www.facebook.com/usembassy.bih pa ih mozete i na taj nacin kontaktirati
|
|
|
|||
|
|||
|
Sad i mene zbunjuje taj momenat koji se odnosi na srednju skolu. Fizika i hemija su u mom slucaju bili samo u prvom razredu. A Fakultet je jezicki i naravno nisam imala ispite iz prirodnih nauka.
A, da li vas u Ambasadi pitaju po kom osnovu aplicirate - obrazovanje ili radno iskustvo? Ili se po inerciji gleda samo obrazovanje. Jer, ne mogu da verujem da prolaz imaju samo oni sa gimnazijom odnosno sa skolama koje u sva 4 rzardea imaju predmete iz prirodnih nauka. Zbunjena. |
|
|
|||
|
|||
|
Kamely, nemoj da brineš. Nije potrebno da imaš prirodne predmete u svim godinama. Grabovac je imao problem jer je teološka škola Vocational school, a one ne ispunjavaju uslov.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Nema nikakvih problema ako niste išli u gimnaziju, bitno je samo da je u pitanju četvorogodišnja škola. Moj muž je završio srednju grafičku i nismo imali nikakav problem, a on je nosilac. Kod Grabovca je baš specifična situacija. E sad, ne znam kako bi prošli oni iz muzičke, dizajnerske i sl.
|
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima i hvala vam na cestitkama, podrsci i pomoci, super ste
!Zavrsili smo juce sa intervjuom, prezadovoljni smo i jos nismo svjesni nase srece. Danas se sve malo sleglo i nema onog tereta i pritiska koji sam osjecala od maja mjesec. Ovo je nase iskustvo: - putovali oko 4 sata do Sarajeva i u ambasadu se javili u pola 2, vratili nas da jos malo prosetamo i da opet dodjemo u 5 minuta do 2, - ja sam sa djecicom usla prva, pregledali nas, ostavili stvari i presli u narednu prostoriju...suprug isao za nama, malo se zadrzao, svi mobilni telefoni bili kod njega (nije ni znao da su mu po dzepovima), - prvo smo predali sve papire koje su trazili, prikupila sam papire po spisku sa zvanicne stranice i po savjetima forumasa...ovdje bi samo istakla da su mi zadrzali sve orginale i orginale prevoda, osim fakultetskih diploma, a kopije vratili...sto je malo drugacije od iskustava iz BG... - nisu trazili diplome srednje skole, ni svjedocanstva, ali iskreno da vam kazem da opet idem na intervju, ja bih sve isto ponijela, - za supruga su trazili orginale rodnog lista, vjencani list (imala ovjerenu kopiju), uvjerenja iz supa i suda (orginale), potvrdu o odsluzenom vojnom roku,fotografije i odstampanu stranicu o poslatom DS-u, - za djecu - izvod i fotografije - poslije toga ide placanje 4x330$ - zatim intervju, zena je bila susretljiva i pazljiva, a mi pogubljeni do bola...tri puta nam je ponovila na nasem jeziku da smo dobili vize i kad je cerka od 8 godina pocela skakati i vikati jupiiii...kao da smo dosli do sebe... ...mladje dijete (2 godine) vidjevsi da smo na ivici suza kaze sad cu i ja plakati na sta mu covjek do nas rece, nemoj sine plakati sad vristi...malo smijeha i zahvaljivanja i eto nas ispred ambasade .U petek idemo po pasose! Hvala vam svima jos jednom, pridruzujemo se onoj grupi ljudi koja zeli pomoci svima koji imaju neka pitanja, a mi se selimo na nove teme...kupovina karata, gdje, kako i kada! Srdacan pozdrav!
26.10.2014. - prijava za DV ![]() 08.05.2015. - izvuceni, CN oko 2xxx :14/15.06.2015. - poslali DS-260 12.11.2015. - ljekarski pregled 7.12.2015 - zakazan intervju - pozelenili ![]() 08.03.2016. - New York |
![]() |
|
|