![]() |
|
|
|||||||
| Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ja sam se prijavljivao za lutriju 2015-te i 2016-te godine, a u međuvremenu sam dobio turističku vizu za cijelu porodicu, tako da sam živi primjer da prijava na lutriju ne utiče na dobijanje turističke vize.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Šinoć na prezentaciji lutrije u Američkom kutku sam konzul je potvrdila da učešće u lutriji utiče na dobijanje turističke vize. Konzul vidi da ste se ranije prijavljivali za lutriju i sagledava vaš slučaj detaljno, tako da je ovo otežavajuća okolnost za dobijanje turističke vize. Naravno ne isključuje se mogućnost da ćete turističku vizu dobiti. Kažu da ovo bukvlno zavisi od konzula do konzula i da su neki liberalniji a neki rigidniji. To što si ti USABIH dobio turističku samo znači da su u tvom slučaju procenili da ćeš se vratiti ili da je konzul jednostavno bio blagonaklon, u prevodu svidela mu se tvoja porodica
DOBITNICI DV2016 TABELA - https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing _______________________________________________ DV2016 - Prva prijava 30.10.2014. - Popunjen obrazac 05.05.2015. - Čuveni "Session timed out" 07.05.2015. - SELECTEEEEED!!! ![]() CN 2016EU00022xxx 17.10. DS 260 sent 18.04. Lekarski pregled 21.04. My green daaaaay ![]() ![]() ![]() 11.10. Evo živim u Njujorku gradu |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ja sam dobio bez ikakvog problema. Lutrija je lutrija, viza je viza, i to nema veze jedno sa drugim.
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Jednostavno, dovoljno je da konzul ima i taj podatak kada donosi odluku o tome da li ce nekome odobriti vizu. Ja samo mislim da to u nekim slucajevima moze da prevagne na stranu koju ne zelimo. |
|
|
||||
|
||||
|
Samo ti traźi fotku za "američku vizu" u digitalnoj i štampanoj formi, i fotograf bi trebao da zna. Tako je barem u Beogradu, kod ozbiljnih fotografa.
Za slučaj da ne zna, imas na samom sajtu, deo gde detaljno objasnjavaju kako treba da izgleda fotografija, bela pozadina, velicina glave.. Sve lepo piše, a cak i za one fotografe koji ne znaju englesku, imaju primeri fotografija...
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|
|||
|
|||
|
Šta kažete na ovu situaciju - kao što je većini ljudi ovde poznato, imam green card i prošle godine sam proveo 7 meseci u Americi. Toliko je sa mnom ostala i moja devojka, iako je bila na turističkoj.
Negde pred kraj isteka njenog boravka (septembar)*smo aplicirali za produžetak vize (prva greška), i nažalost, slali smo papire više puta jer je uvek bio neki problem, tipa, papiri nisu bili potpisani, nije bio priložen ček i sl. Da napomenem samo, prošle godine je sredinom jula ukinuta mogućnost da se*aplicira za produžetak vize preko interneta, već je bilo potrebno da sve obavimo pešaka. Pre dva meseca nam stiže i odgovor (na američku adresu kod stanodavaca) - nisu joj odobrili produžetak vize zbog kašnjenja u podnošenju prijave. Kao datum su naveli dan kada su primili konačno sve papire, a to je bio dan kada smo mi već uveliko bili u Srbiji. Trenutno čekam da se malo umiri navala na vize zbog svih koji idu u Ameriku preko leta na program pa da se obratim i Ambasadi da vidim kako da rešimo problem. Hteli smo oboje da idemo u septembru da ja podnesem zahtev za odlaganje boravka u Americi, ali se plašim da će ona imati problema. Da li se neko ikada sretao sa ovom situacijom? Prva greška - kome god padne na pamet da produži turističku vizu, to mora da uradi minimum 40 dana pre isteka dozvoljenog boravka.
|
||||
|
||||
|
Ajde ovako, da ne mračim, jer stvarno ne znam za ovakav slučaj...
Po meni, već ste im zapali za oko kad su videli da hoceš da produžio turisticku vizu. Oni imaju jako dosta iskustva sa imigracijom... Tako da, mislim da su vas namerno zezali.. Jer turisti su turisti, imigranti zele da ostanu... (I ja bih prvi ostao da mogu....). Mozda je trebala da napusti zemlju, pa posle par meseci da se vrati.... Postoji i onaj drugi, nelegalni deo, o kome nećemo ovde.... Znam i da ti nisam od neke pmoći ali ovo je moje misljenje....
|
|
|||
|
|||
|
Svestan sam svega toga. Bila je ideja da se devojka vrati u Srbiju, pa da ponovo dođe.
Međutim, već prvi put kada smo došli smo oboje na ulasku imali neprijatno iskustvo; tokom maja i juna su prvo odbili mog burazera koji je planirao da dođe u avgustu na kratko, onda i dva dobra druga koji imaju iznad prosečna primanja za Srbiju, a pritom rade za strance itd, da ne dužim sa ovim. Razmišljali smo šta je pametnije, i doneli odluku da je bolje da devojka ostane. Da je barem radila, pa da smo imali neke koristi čak i da je sada zeznula svoju vizu sa ovim Ovako, samo sam želeo da podelim priču, pa ćemo da vidimo kroz mesec, dva, s obzirom da planiram do Ambasade čim se malo stiša viziranje za klince koji idu na Work and travel...
|
|||
|
|||
|
Vecer svima.
Ispunio sam danas 160 form za turisticku vizu jos trebam platit fee i zakazati interview. Kod ispunjavanja sam zaboravio napomenuti putovanje u Tursku u Januaru 2015. ciji pecat ima u starom pasosu. A moram im ga pokazati jer novi pasos je izvadjen prije dva mjeseca i nema jos nikakve pecate. Hoce li biti problem sto nisam naveo Tursku? Naveo sam druge zemlje ciji su pecati takodjer prisutni u starom pasosu. Nazalost 160 form vise ne mogu mijenjati a drugi valjda ne smijem ispunjavati? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() |
| Tags |
| problemi sa vizom, turisticka viza |
|
|