ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.11.2012, 13:43
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bodadibo Prikaz poruke
'' Rekla sam mu da neće, a ako ne pobegnemo odavde, verovatno sam ga slagala.
Uh, kako je ovo strašno. Što je najgore, najverovatnije i jesi! Da mi je samo da sletim i da stresem sa sebe prašinu ovog Balkana!
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 16:00
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Ovo lici na utrkivanje ko ce vise pljunuti na ono sto bi jednog dana trebalo svi da ostavimo (neku ex-yu drzavu) a da jos nismo ni izvuceni niti smo stigli u Ameriku. Ima ljudi koji preteruju. Mnoge stvari koje trpimo ovde na Balkanu postoje i tamo. Vec smo na forumu culi da se posao u Americi u vecini slucajeva dobija preko poznanstva, da su salterski sluzbenici u pojedinim situacijama i nekulturni i neupuceni u svoj posao. Ima i tamo diskriminacije i malih zarada kao i u Srbiji, i da ne nabrajam cega vise. Shvatam da je ljudima dosadio balkanski zivot ali u nekim postovima se preuvelicava kako je drzava kriva ama bas za sve. Kakav narod takva i vlast. Ja jesam za odlazak svih nas i sam ga zelim, ali prvo skocite pa recite hop. Niko od nas ne zna da li ce dobiti na lutriji i umesto toga mozda provesti ostatak zivota u Srbiji. Evo i ovo poslednje za ratovanje na Balkanu mogu da kazem da se slazem, ali ko vam garantuje da jednog dana ni Amerika nece vase dete poslati u neki rat kada vam dete bude njen drzavljanin ili da bude zrtva nekog teroristickog napada na tlu Amerike?! Ko vam garantuje da i tamo nece izgubiti glavu od oruzja?! Zato dajte malo manje frustracije a vise realnosti kada navodite razloge za odlazak. Nije ni Amerika neka ekstra socijalna i uredjena drzava u kojoj svako placa kaznu za svoju neodgovornost i u kojoj sve funkcionise sto recimo kod nas u Srbiji ne funkcionise.

Last edited by mijan; 09.11.2012 at 16:07.
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 16:01
olivera77's Avatar
olivera77 olivera77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: Dallas,Tx
Nepromenjeno

Ovo sam sinoc nasla na FB,bila na profilu jedne jako bolesne devojcice i kada videh komentar devojcice od ne vise od 9-10 godina ostadoh bez teksta.Zapitah se kako roditelji ovo dete vaspitavaju,prate li uopste sta ovo dete radi na FB i kako su mu dozvolili da ima nalog.
verujem da bi se roditelji nasmejali i rekli "ma nije ona to mislila ozbiljno"
Attached Images
File Type: jpg 1untitled.jpg (78,2 KB, 98 views)
Reply With Quote
Staro 14.11.2012, 01:09
buckuris buckuris je offline
Član

Datum prijave: 07.11.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Ovo lici na utrkivanje ko ce vise pljunuti na ono sto bi jednog dana trebalo svi da ostavimo (neku ex-yu drzavu) a da jos nismo ni izvuceni niti smo stigli u Ameriku. Ima ljudi koji preteruju. Mnoge stvari koje trpimo ovde na Balkanu postoje i tamo. Vec smo na forumu culi da se posao u Americi u vecini slucajeva dobija preko poznanstva, da su salterski sluzbenici u pojedinim situacijama i nekulturni i neupuceni u svoj posao. Ima i tamo diskriminacije i malih zarada kao i u Srbiji, i da ne nabrajam cega vise. Shvatam da je ljudima dosadio balkanski zivot ali u nekim postovima se preuvelicava kako je drzava kriva ama bas za sve. Kakav narod takva i vlast. Ja jesam za odlazak svih nas i sam ga zelim, ali prvo skocite pa recite hop. Niko od nas ne zna da li ce dobiti na lutriji i umesto toga mozda provesti ostatak zivota u Srbiji. Evo i ovo poslednje za ratovanje na Balkanu mogu da kazem da se slazem, ali ko vam garantuje da jednog dana ni Amerika nece vase dete poslati u neki rat kada vam dete bude njen drzavljanin ili da bude zrtva nekog teroristickog napada na tlu Amerike?! Ko vam garantuje da i tamo nece izgubiti glavu od oruzja?! Zato dajte malo manje frustracije a vise realnosti kada navodite razloge za odlazak. Nije ni Amerika neka ekstra socijalna i uredjena drzava u kojoj svako placa kaznu za svoju neodgovornost i u kojoj sve funkcionise sto recimo kod nas u Srbiji ne funkcionise.
Svaka ti cast! Ne zelim nista da dodam (mada ima mnogo toga sto bi se moglo dodati) ali po meni je ovo najrazumnije i najnormalnije razmisljanje.
Reply With Quote
Staro 14.11.2012, 01:15
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno ...

1 dan u Americi je kao 100 dana u Srbiji.
Bolje da prokockam svoju mladost,nego da se kajem u starosti jer nisam ni bacio zivotnu kocku.
Bolje da me tamo ubije terorista,nego ovde da me ovde Srbija ubija tiho,sporo,i grubo...
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Reply With Quote
Staro 14.11.2012, 08:03
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Svako ima pravo na svoje misljenje i stavove!

Ako ne uspe GC uvek ima rezervna varijanta.

Po mom mišljenu onaj ko nije bio van Srbije, recimo u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji pa i u Češkoj, Poljskoj (Skandinavske zemlje ne vredi ni spominjati) nije video da može sve drugačije i normalnije nego u Srbiji. U redu ima malih plata i tamo, nije svagde skroz bajno ali ja ne vidim nikog da se vraća za Srbiju (tj. vraćaju se ljudi u mizernom procentu).
Razlika što ovde sa minimalcem ne može da se preživi, što recimo u Novom Sadu se otvaraju uslužne delatnosti, trgovine a nigde proizvodnje, da li neko zna kad se u NS otvorila neka fabrika?
Ovakav sistem ne može da funkcioniše gde u NS većina zaposlenih radi u državim preduzećima i prima nerealne zarade za posao koji obavlja.

DV-2015 - second application for GC !
DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !

DV-2016 - third application for GC. Never give Up!
Reply With Quote
Staro 14.11.2012, 12:04
Aristotel Aristotel je offline
Drug član

Datum prijave: 09.07.2012
Nepromenjeno

Slazem se svima, ovde mnogo nevalja i sve nevalja, izgubilo se sprsko gostoprimstvo, kad kažeš da nevalja svi ti govore "ćuti sagni glavu kako je onom sto nema ni penziju ni platu"
HEJ ovde kradu godine, kradu vreme, kradu mladost koju kasnije nećemo moći da kupimo svim parama ovog sveta, detinjstvo se ne kupuje, ja vise nikada neću imati mojih 26 godina....
Nikada neću moći da kupim stvari koje sam kao klinac zeleo, loptu, biciklo, točkove za trokolicu.... ( te stvari mi sada ne trebaju, ali ne mogu da kupim prošlost i da ih sebi kupim kao klincu)
BOLI TO KADA ŽIVITE U SRBIJI....
Pitam juće šefa kada će plata, a on kaže ćuti i uzivaj biće kad bude....
Reply With Quote
Staro 14.11.2012, 13:11
dulobar's Avatar
dulobar dulobar je offline
Drug član

Datum prijave: 07.08.2012
US lokacija: Samo California i to neki grad u blizini Los Angelesa
YU lokacija: Vinkovci, Hrvatska
Nepromenjeno

Da nabacim svoje mišljenje kako ja vidim cijelu situaciju.

Svi iznešeni razlozi na ovom forumu za odlazak u USA su realni i to više nego realni, svatko ima svoje razloge naravno (kod nekih su isti, negdje različiti), ali svi realno i bolno opisuju svakidašnju situaciju na Balkanu.
Netko se ne uklapa ovdje, netko hoće sigurnost, netko bolju plaću, netko da pobjegne od siromaštva, netko da osigura djeci normalan život, netko da se makne od vrijeđanja po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi,
nekom je od malena želja USA, itd... ali svi smo sa istim ciljem, željom i nadanjem: sve za bolje sutra i bolju budućnost (to ovdje ne postoji). Onaj tko kuka tipa joj radi se toliko puno, misli biti na leđima države (socijala)
ili misli da će sve doći samo od sebe bez rada ne treba ni ići u USA jer takvi neće daleko dogurati (to je jedan od profila ljudi koji se vraća iz USA jer nisu navikli raditi, stvarati... uz one kojima fali mama, tata, baka, stric, hvata ih nostalgija...).

Naravno, sve treba uzeti kroz dobre i loše strane, svuda su problemi, tako i u jednoj Americi, ali tamo se radi da se ti problemi riješe i da se situacija poboljša, gleda se kako biti bolji i bolji, kako napredovati, kako izvući pouku tako da se neke greške nikad ne ponove, jer u pitanju je ne samo drugačiji mentalitet, već i stav, ponašanje, sustav, itd... koji uči, radi, gradi, izumljuje, napreduje... (nisu uzalud vodeća zemlja na svijetu - red, rad i disciplina) dok ovdje milijun problema, ništa se ne riješava te gdje god se okreneš svakim danom sve biva gore i gore. Nigdje nije savršeno (to stoji) ali ipak mislim da je jedna Amerika kad je savršenstvo u pitanju (i uz te poteškoće/probleme) najbliža tome i to u svemu. Imaju vlast koja radi u korist ljudi, predsjednika kojem je stalo do svojih građana te ono jako bitno: vlada zajednica, kako oni kažu community gdje se ljudi drže zajedno, jednom drugom pomažu i gledaju kako iz dana i u dan biti bolji i bolji (što i je smisao našeg postojanja - držati se zajedno, pomagati jedno drugom i gledati kako biti bolji i bolji).

Kad ste kod nas vidjeli takvo zajedništvo da se išta napravi i promijeni? Nikad. Zna se kad je jedino zajedništvo: kad političari kradu, kad su slavlja, kad su neredi po utakmicama, itd... to je slika Balkana koja ide po svijetu, slika koje se ja ježim u najgorem smislu te hoću pobjeći od takvog primitivizma. Balkan je Balkan i to će uvijek biti, dno dna (siromaštvo, bez perspektive i života), nikad neće biti bolje, samo lošije (kroz povijest je uvijek kaskao za ostatkom svijeta, a ovih zadnjih 20 godina su i više nego pomogli da se situacija nikad ne promijeni, kako kroz vlast, tako i kroz one koji su birali tu vlast i to mi nitko ne treba reći ni crtati). Da netko dođe i provede 2 dana u takvoj džungli zaboljela bi ga glava, a ne da živiš ovdje i gledaš to svaki dan, dok pr. jedna Amerika nikad neće propasti, uvijek će biti mamac za sve ljude svijeta da dođu živjeti tamo te će uvijek biti velesila #1!
Staro 14.11.2012, 14:15
Malyna Malyna je offline
Član

Datum prijave: 10.10.2012
US lokacija: Miami za početak..
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Moj razlog je traganje za ' boljim sutra ', a to bolje sutra mislim da donosi uređena i pravna zemlja gdje se cijeni rad i od kojeg se može dobro živjeti. Ne mora to biti Amerika.. I kao što je netko već rekao, da postoje lutrije za zemlje Eu, sigurno bi barem polovica prijava umjesto za Us, otišla za neku zemlju Eu, ali na žalost tog izbora nemamo..
Reply With Quote
Staro 15.11.2012, 00:01
buckuris buckuris je offline
Član

Datum prijave: 07.11.2012
Nepromenjeno

Dulobar jesi li ti zivjeo ovde pa tako pises?

"te ono jako bitno: vlada zajednica, kako oni kažu community gdje se ljudi drže zajedno, jednom drugom pomažu i gledaju kako iz dana i u dan biti bolji i bolji (što i je smisao našeg postojanja - držati se zajedno, pomagati jedno drugom i gledati kako biti bolji i bolji)."

Ja sam ovde skoro 20 god. i ne bi ni slucajno napisala nesto ni slicno ovome. Samo jedno znam a to je da od malena vas uce da dijelite, da se igrate zajedno, da ucite zajedno, da zajedno radite skolske projekte, kasnije da radite timski...ali vjerujte to su samo price za malu djecu. Ovde se svi bore samo za sebe. Gledaju samo sebe! Hvale sami sebe!...
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja