![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Nisu me izvukli za Green Card pa ću morati mužu ići preko njega.
![]() Ne znam koliko vas ima ovdje kojima je ovo trenutačno aktualno, no možda naleti netko kome će trebati pa mu pomogne.
|
||||
|
||||
![]()
Gdje su se izgubili drugi neselektovani forumasi s komentarima na ovu temu?
Ima li neko svjezijih primjera sta i kako do Amerike na druge nacine, nisu valjda sve opcije iscrpljene. Neki kazu da 'uvijek postoji nacin' i vjerujem da postoji, samo ako si dovoljno uporan i strpljiv. Nisam od onih koji bi krsili bilo kakav imigracioni zakon ali bih ga rado zaobisao i iskoristio svaku rupu u njemu, ima li ih? Zna li neko sta nose one 'farmerske' vize, one za instruktore skijanja i slicno? Ili mozda, mijenjaju li se one cifre za investicije za E vize, ima li najava za nesto povoljnije preko poslodavca a da nije STEM high-skilled? Je li neko pisao Obami i da li mu je odgovorio? Hajmo forumasi, nije valjda sve izgubljeno ukidanjem lutrije ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Nije sve izgubljeno naravno, generalno gledajuci, mi nismo nista ni izgubili jer to svakako nismo ni imali
![]() Sto se ostalih programa tice, bojim se da je manevarski prostor dosta suzen. H1B postaje misaona imenica. Pored toga sto je potrebno pronaci poslodavca koji je voljan da vas zaposli, obradi brdo papirologije i pritom uplati ne malu sumu novca, dolazite do bubnja! Zbog prevelikog broja prijava, nasumicno se dodjeljuju H1B vize. Sta reci... Za te "farmerske" zaista nemam pojma, niti sam cuo da je neko otisao preko iste. Kad se na to doda da BiH nije u programu radnih viza, odnosno H2B, onda zaista situacija postaje tuzna. Australija za one koji su na SOL listi, ili jos bolje imaju rodbinu/prijatelje/ponudu za posao, postaje dosta realnija destinacija. |
|
|||
|
|||
![]()
Malo da se i ja oglasim da sam živ...
![]() Naravno da sam razočaran najavom ukidanja lutrije kao i ostali forumaši. Praktično sam to ukidanje već "prežalio" u glavi za prethodnih mjesec dana, cekam samo zvaničnu potvrdu toga. Što se tiče drugih opcija za odlazak mogu reći da je stanje među ljudima koje znam a koji igraju lutriju i uopšte među ljudima sa kojima komuniciram takvo da se ljudi više okreću interesovanju za odlazak u evropske zemlje. Tu ponajviše mislim na Njemačku. Donekle se mijenja stanje, jer BiH potpisuje ili će do kraja godine potpisati međudržavne ugovore sa nekim državama pa se očekuje "relativno" lakše dolaženje do radnih viza za recimo tehničke i medicinske struke za neke evropske zemlje. Ljudi u sopstvenom angažmanu odlaze u Njemačku, Austriju, i pokušavaju na osnovu kvalifikacija i face to face razgovora ubijediti poslodavce da im sredi radnu vizu. Drugi pravac, koji sam primjetio je taj da dosta ljudi planira da posegne za opcijom - fiktivni brak. Zaista nisam čuo u poslednje vrijeme da ljudi traže načine za odlazak u Kanadu i Australiju, a vjerovatno iz novčanih razloga jer smatraju da za takve opcije treba mnogo novca. Zbog novca je vjerovatno i slabo interesovanje za neke druge opcije za Ameriku osim lutrije. Ljudi počinju da uče njemački jezik i vidim da je to sve aktuelnije i po školama stranih jezika. Pretpostavljam da se okreću Evropi a manje prekookeanskim opcijama. Moj savjet, pokušajte sami da odete negdje i da potražite posao direktno kod poslodavca da vam on sredi radnu vizu, ili tražite pouzdanu osobu za fiktivni brak kao što sam i sam počeo da istražujem. Ja što znam i što sam čuo preko poznanika o poslednjim odlascima za porodične ljude, to su svega 3 bračna para koji su u posledenje vrijeme negdje otišli (2 u Austriju, a 1 u Švedsku) i svi su bili na način - fiktivni brakovi. Ovde se razvedu, pa jedan supružnik plati 15 hiljada evra za fiktivni brak. Nakon par godina slijedi razvod, pa spajanje porodice. Drugačije nisu vidjeli izlaz. Ko ima znanje, radno iskustvo i dobar posao kod nas, njega ne zanima odlazak dobro mu je i ovde, a ko ne radi i nema novca, nema radnog iskustva, on ne ispunjava uslove. Jbg. Bojim se da je lutrija potrošena opcija koja je na izdisaju, tako da po tom pitanju nemam šta više reći. Last edited by jovke; 20.05.2013 at 10:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Znate sta meni nije jasno? Ja se prijavljujem vec 5 godina i hocu da emigriram u Ameriku legalno, ali nista.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Jednostavno, dobiju azil kao ugrozena grupa. Kao nekada izbeglice ili politicki azilanti. Srbija se i dalje vodi kao nebezbedna za lgbt osobe.
Inace to foliraju i negej osobe, pa ako prodju eto gc sa mnogo manje muke nego da se maltretiraju sa brakom. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da pali! Treba proveriti! Ali ono što sigurno znam je da pali za Kanadu. Znam za dva primera koji su otišli na osnovu seksualne orijentacije. Došli su u Kanadu preko turističke i zatražili azil, što su odmah dobili. Nakon nekoliko meseci su morali da objasne na osnovu čega traže azil i pokazalu su isečke iz novina, snimke sa youtuba i slično. Kada im je odobren status azilanta pokrenuli su proces za dobijanje permanent residence i dobili.
|
||||
|
||||
![]()
Po meni ako planirate tako da jurite papire radi te to odmah, jer ako krene epidemijska navala novopecenih gej osoba od te price vise nema nista.
|
||||
|
||||
![]()
Ovo je sad jako zanimljivo: Navijač Partizana spreman zarad Zelene karte da se izjasni kao gej, na onoj drugoj temi Srbi spremni da se izjasne kao Madjari ne bi li dobili madjarski pasoš... ne znam šta se sa vama dešava tamo, ali počeli ste da zvučite kao glavni junaci Njuz.net tekstova.
A ovo, uzgred, zaboravite ako niste gej - šta mislite to tako samo dodjete i kažete da ste gej i gotovo, evo Zelena karta? Nakon komplikovane papirologije idete na razgovor u imigraciono gde će vas intervjuisati službenik koji je baš gej - a mi jedni druge odlično prepoznajemo, ne moraš ništa da progovoriš. Mi to zovemo "Gejdar". Jedan naš drugar, Amerikanac, gej radi baš u USCIS Field Office-u u Čikagu, i kaže da njemu i još jednom kolegi (takodje geju) uglavnom dodeljuju na obradu slučajeve gej azila. Neverovatan je broj takvih zahteva samo na području Čikaga, naravno mahom lažnih. Zar zaista mislite da vam je prvima pala na pamet ova ideja? I zar zaista mislite da u imigracionom sede naivne veverice koje ćete sad od čas posla da prevarite?
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Placanje rezija za stan u Srbiji online iz Amerike | snowflake | Vaša strana | 3 | 28.04.2015 08:45 |
aplikacija iz amerike | ivavaso215 | Prijava na Lutriju | 5 | 07.09.2014 00:08 |
Sadrzaj druge koverte | xeg | Druga koverta | 24 | 11.03.2011 21:55 |
![]() |