![]() |
|
|
Druga koverta Dobili ste drugu kovertu sa spiskom papira za ambasadu i uputstvu za obavljanje lekarskih pregleda. Šta sad? |
Druga koverta » Affadavit of support » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Pa guglala sam ga i nasla da je Form 1040 = U.S. Individual Income Tax Return.
Ova je u ambasadi, izgleda, krivo napisala taksa umjesto porez. Ovo je Oliverino objasnjenje: Citat:
|
|||
|
|||
![]()
ovde vlada prava zbrka i to izgleda zbog razlicitih informacija koje se salju iz KCC-a u zemlje bivse jugoslavije..
Za Bosnu i Makedoniju se ocigledno traze dokazi o imovinskom stanju dok na uputstvima koja se salju u Srbiju nema ni reci o tome.. bar ja nisam nista nasao!!? znaci.. svako da prati uputstva iz svoje koverte i nema frke ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ako neko zna nekog ko moze da mi posalje Aff. of support , bio bih zahvalan , i naravno platio toj osobi. Ja definitivno nemam nikog u USA , naravno raspitujem se na milion strana , molim , valjda ce neko da se smiluje. Nikako ne mogu da objasnim da ne mislim nikom biti na grbaci. Ako ne nadjem idem samo sa potvrdom o novcu pa sta bude bude.
Sta mislite moze li da pomogne sto sam boravio u USA , radio i vratio se? Mislim, mogao sam da ostanem ilegalno. |
|
||||
|
||||
![]()
Koliko placas?
Ma salim se.. pa ako imas dovoljno novaca.. nema potrebe da ti neko salje.. aff of support.. ja imam tetku ali mi je bilo beze da je cimam da mi to salje.. Stvarno mi je blam.. da je pitam.. Tako da sam odlucio da ponesem.. izvod iz banke (koji nije dovoljan tj. nemam dovoljno sredstava na njemu), i ponijet cu izvod o vrijednosti stana koji imam.. Tako da se nadam da ce to biti dovoljno.. a i nikoga ne cimam i netrazim uslugu..
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
ajd da ponovim moj post od ranije :stvarno mislim da "cackate mecku " sa tim affidavitom -kao sto sam naveo vec pre nije me mrzelo da pozovem drugare is Bosne koji su u USA (dobili GC lutriju) -zvao sam i prijatelje iz HR za svaki slucaj -svuda isti odgovor -ko je imao poneo je -ko ga nije imao nosio je potvrdu iz banke -ko i to nije imao CUTAO je ko riba -ako ga ne pitaju za to nema potrebe da se sam isprsi a ako ga pitaju uvek ce mu dati vremena da to "izburgija ";sve zavisi od konzula (citiram xeg -a); ako oce da vas pusti onda nema frke ako nece onda ce da trazi sve po "spisku" ; sanse su da nece to ni pomenuti ;nasi ljudi koji rade po US ambasadama isto nagadjaju kao i mi -oni absolutno nemaju nikakav "level of executive decision "u ambasadi -samo rade kao salterski sluzbenici (sortiraju dokumenta)-nemaju ni informaciju niti znaju kojim ce "putem" ici konsul (on ne j++e zivu silu u vojnickom zargonu receno -njegova je komanda izvrsna );Konsul odredjuje proceduru u skladu sa nekoliko parametara -recimo u dogovoru sa ambasadorom -tu se uklapa prica da li je Srbija zemlja gde treba na pr. graditi poz. kontakte i uticaj (da li US moze sebi da dopusti losu propagandu protiv sebe -morate da priznate da su odnosi SRB-USA zategnuti "ko bubanj" ) ;takodje puno znaci "statistika" u vezi ljudi s ovih prostora (koliko su uspesni u USA -da li su prekoracivali vize na pr. da li su na wellfare-u i zbog cega ,da li su umesani u organizovani kriminal itd.) ;postoje i "pravilnici" koji se prave od zemlje do zemlje u zavisnosti od situacije (kriminal/korupcija/mogusnost nabavljanja laznih diploma i dokumenata /Terorizam itd)koji odlucuju kako ce gradjani neke zemlje biti tretirani u celom procesu -nije isto biti iz recimo IRSKE I IRANA i dobiti GC na lutriji ;IRANCA ce mozda da kontrolisu i mesec dana pre nego sto dobije vizu (ako je i dobije uopste) a IRAC ce je dobiti isti dan i verovatno se zapiti sa konzulom to isto vece u nekom pabu posle radnog vremena ; Na zalost i Bosna (za koju mi je posebno zao ) i Makedonija su bile popriste gradjanskog rata i "stranih" uticaja itd . tako da to moze da bude razlog nekog uslovno receno ostrijeg pristupa za izdavanje viza u cijem sklopu treba i posmatrati (moguce)trazenje affidavita od strane konzula ;za poredjenje cu navesti primer kako se vadila US viza do recimo kasnih 80-tih u (tadasnjoj )SFRJ odnosno BGD-u - kome je bilo "mrsko" da ceka pred US amabsadom (citaj bio lenj) mogao je da ode do putnika na Terazijama i da im ostavi pasos i popuni formular za vizu (turisticku jel do 90 dana ) plati nesto vise para -recimo mozda 30% vise i dobije US vizu za par dana na tom istom salteru (PUTNIK je tad bio jedna od najvecih ako ne i najveca turisticka firma u staroj JUGI); od mojih drugara koji su putovali tad za USA retko je ko video kako izgleda US ambasada iznutra ;Meksicku vizu je mislim izdavao nas SUP (Ljermontova /BG) na pr.
|
|
||||
|
||||
![]()
Daj broj tetke, ako je tebe blam zvacu ja za tebe, covece ne igraj se sa zivotom.
A sto se tice para mozes da pozajmis od nekih rodjaka( ili prijatelja ili...) pa da stavis na racun da ti budu tu kad budes isao na interviju. Posle prodas auto, komp... pa imas sta da poneses. Napravis Garage shop, tako cemo i mi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stvarno ne znam dali se radi o pojedinacnim ambasadama. Ja ovdje sve moram prevodit, dok u Hrvatskoj ne treba ni prevodit dokumente (neke ili sve, mislim da je Veronika spomenula)
|
|||
|
|||
![]()
I kod mene se u papirima u prvoj koverti (i to u onom famoznom dokumentu iz ambasade u SA) spominje Aff of Support kao jedan od obaveznih dokumenata. Ja sam nekad ranije vec skinuo taj obrazac i cini mi se da se u njemu trazi da se prilozi to nekakvo uvjerenje o placenom porezu, vjerovatno taj 1040, a i uz sam obrazac dolazi uz desetak stranica uputstva za njegovo popunjavanje.
Lokacija: BiH Case No: 2009EU00017XXX Prva koverta: 2.6.2008. Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008. Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008. Druga koverta: 6.2.2009. Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009. Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009. Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009. U USA od 25.9.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
I kod mene se u papirima u prvoj koverti (i to u onom famoznom dokumentu iz ambasade u SA) spominje Aff of Support kao jedan od obaveznih dokumenata. Ja sam nekad ranije vec skinuo taj obrazac i cini mi se da se u njemu trazi da se prilozi to nekakvo uvjerenje o placenom porezu, vjerovatno taj 1040, a i uz sam obrazac dolazi desetak stranica uputstva za njegovo popunjavanje.
Lokacija: BiH Case No: 2009EU00017XXX Prva koverta: 2.6.2008. Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008. Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008. Druga koverta: 6.2.2009. Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009. Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009. Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009. U USA od 25.9.2009. |
|
|
![]() |