![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam livability 77, extremely livable, a #4337 in USA (IL je u pitanju, a nije Chicago)
|
||||
|
||||
![]()
Ne pise kod mene taj ranking u USA (valjda zato sto sam isla po zip code): livability 84, Amenities A+, Employment A, Housing A+, ali zato Cost of Living F
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Probajte Detroit, MI. Jedini problem je sto daju podatke za ceo grad a nije bas po zipcode. Ceo grad kao celina. Nije bas precizno. Ali nije ni lose.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne znam gdje bih postavila ove linkove, a u neku ruku imaju veze sa ovom temom (možda nekome imaju presudnu ulogu u odluci gdje ići), pa evo...
Najnoviji ranking 100 best cities to live http://livability.com/top-100-best-p...#/palo-alto/ca i zanimljiv podatak o minimum wage za sve države http://www.dol.gov/whd/minwage/america.htm
2014EU00003xxx 22.10.2012. prijava za DV-2014 01.05.2013. izvučeni ![]() 21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky 29.05.2013. koverta stigla u Kentucky 08.11.2013. Intervju - vize odobrene ![]() 31.03.2014. Landed in Chicago |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala za linkove!Bice od korisiti ako kada se bude odlucivalo gde da se ide.
![]()
DV2013-"HAS NOT BEEN SELECTED" DV2014-prijava po drugi put 30.10.2012 DV2014-"HAS NOT BEEN SELECTED" DV2016-prijava po treći put 30.10.2014 DV2016-"HAS NOT BEEN SELECTED" ![]() ![]() ![]() DV2017-prijava po cetvrti put 02.11.2015 DV2017-"HAS NOT BEEN SELECTED" 04.05.2016 DV2018-prijava po peti put 30.10.2016 DV2018-"HAS NOT BEEN SELECTED" 04.05.2017 DV2019-prijava po seti put 28.10.2017 ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Iako nisam hteo da napisem generalno gde bih isao jer mislim da je neozbiljno bez broja opet mislim da mi nece dati mira dok ne napisem.
Radim u Americkoj firmi i ako dobijem verovatno da bih pokusao da se prebacim unutar firme, u tom slucaju je sta moze da se dobije a ne sta bih hteo. Kada bih uspeo da biram zbog prirode posla (IT, Racunarske mreze, Telekom) trebao bih da se koncentrisem na pristupacne centre sa jakom IT industrijom. Primarni bi mi bili Texas (San Antonio, Houston, Dallas, Austin), Colorado (Denver, Colorado Springs) i North Carolina (Durham, Raleigh, Charllote). Preferirao bih manje gradove ali opet posao odlucuje. Pristupacnost baziran na review-ovima raznim po netu Review 1, Review 2, Review 3 U najuzoj grupi su mi Austin i Denver/Colorado Springs zato sto su dovoljno veliki a ne preveliki, daleko jeftiniji od SF/SD/SJ/NY/Seattle/Washington a opet plate i poslovi koje pikiram mogu da se nadju i predstavljaju okruzenje grada kakvo preferiram (leto i voda ili planine). |
|
|||
|
|||
![]()
Uh, i mi razmisljamo. Da li ici tamo gde je rodbina ili gde su prijatelji? Najveca dilema je Denver ili Austin (Ostin)? Rodbina nam zivi u New Yorku i to 30 godina. Mada bih ja zbog dece ali i supruge pre u Denver.
Najbolji prijatelj mi ide u Sijelt tamo mu je cura koja je vec tri meseca u USA i da kucnem u drvo odlicno joj ide. Tako da i on stalno navaljuje da idemo u Sijetl. Ne znam, videcemo. Do sada na osnovu analiza poslova, klime, skolstva, cena to su ovi gore pomenuti gradovi i na to dodam NY i Sijetl. Ako neko vec zivi tamo a nije vec pisao na Forumu neka pomogne bar saveti. Hvala |
|
|||
|
|||
![]()
Moj vam je savet ne lupajte glavu previse, idite negde za pocetak, mozete se uvek preseliti kasnije...
|
|
||||
|
||||
![]()
Da to je tacno I tako bih ja radio, ali zelja mi je samo California ne znam kako bih mogao tamo otici kada bih me izvukli jer nemam nikog tamo, da li cu se snaci it'd, I td ..
|
|
||||
|
||||
![]()
Evo i ja da se javim povodom ove teme i napisem neke svoje zelje u slucaju da nas izvuku sledece godine iz bubnja. Moj prvi pik je Chicago jer sam tamo vec ranije ziveo neko krace vreme i upoznao grad, tako da imam neku predstavu sta nas ocekuje u samom gradu, klima takodje odgovara, veliki je grad i ima puno mogucnosti u vezi posla, a sto je najvaznije tamo jedino i poznajem neke ljude koji bi mogli da nam pomognu po dolasku. Inace kasnije kada se snadjemo, sredimo sve papire razmisljao sam da promenimo sredinu za Portland OR, Denver, Colorado Springs, Salt Lake City u sustini volim planinske krajeve i zimske sportove... Inace planiram odlazak sa suprugom i dvoje male dece.
|
![]() |
|
|
![]() |