ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.06.2013, 18:29
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Zanimljivo. Ovde kod mene je livability 78. Extremely Livable a broj #6305 in the USA Hehe
Ja sam livability 77, extremely livable, a #4337 in USA (IL je u pitanju, a nije Chicago)

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 12.06.2013, 19:27
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Ne pise kod mene taj ranking u USA (valjda zato sto sam isla po zip code): livability 84, Amenities A+, Employment A, Housing A+, ali zato Cost of Living F Sadly, right on point...
Reply With Quote
Staro 13.06.2013, 04:55
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Probajte Detroit, MI. Jedini problem je sto daju podatke za ceo grad a nije bas po zipcode. Ceo grad kao celina. Nije bas precizno. Ali nije ni lose.
Reply With Quote
Staro 17.10.2013, 07:30
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Ne znam gdje bih postavila ove linkove, a u neku ruku imaju veze sa ovom temom (možda nekome imaju presudnu ulogu u odluci gdje ići), pa evo...

Najnoviji ranking 100 best cities to live

http://livability.com/top-100-best-p...#/palo-alto/ca

i zanimljiv podatak o minimum wage za sve države

http://www.dol.gov/whd/minwage/america.htm

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 17.10.2013, 09:03
YoWanna YoWanna je offline
Drug član

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: ima vise gradova o kojima razmatram...
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Hvala za linkove!Bice od korisiti ako kada se bude odlucivalo gde da se ide.
DV2016-prijava po treći put 30.10.2014
DV2016-"HAS NOT BEEN SELECTED"
DV2017-prijava po cetvrti put 02.11.2015
DV2017-"HAS NOT BEEN SELECTED" 04.05.2016
DV2018-prijava po peti put 30.10.2016
DV2018-"HAS NOT BEEN SELECTED" 04.05.2017
DV2019-prijava po seti put 28.10.2017
Reply With Quote
Staro 18.10.2013, 12:02
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Iako nisam hteo da napisem generalno gde bih isao jer mislim da je neozbiljno bez broja opet mislim da mi nece dati mira dok ne napisem.

Radim u Americkoj firmi i ako dobijem verovatno da bih pokusao da se prebacim unutar firme, u tom slucaju je sta moze da se dobije a ne sta bih hteo.

Kada bih uspeo da biram zbog prirode posla (IT, Racunarske mreze, Telekom) trebao bih da se koncentrisem na pristupacne centre sa jakom IT industrijom.

Primarni bi mi bili Texas (San Antonio, Houston, Dallas, Austin), Colorado (Denver, Colorado Springs) i North Carolina (Durham, Raleigh, Charllote). Preferirao bih manje gradove ali opet posao odlucuje.

Pristupacnost baziran na review-ovima raznim po netu Review 1, Review 2, Review 3

U najuzoj grupi su mi Austin i Denver/Colorado Springs zato sto su dovoljno veliki a ne preveliki, daleko jeftiniji od SF/SD/SJ/NY/Seattle/Washington a opet plate i poslovi koje pikiram mogu da se nadju i predstavljaju okruzenje grada kakvo preferiram (leto i voda ili planine).
Reply With Quote
Staro 18.10.2013, 12:49
duvamisfromriverspreca duvamisfromriverspreca je offline
Član

Datum prijave: 14.10.2013
Nepromenjeno

Uh, i mi razmisljamo. Da li ici tamo gde je rodbina ili gde su prijatelji? Najveca dilema je Denver ili Austin (Ostin)? Rodbina nam zivi u New Yorku i to 30 godina. Mada bih ja zbog dece ali i supruge pre u Denver.
Najbolji prijatelj mi ide u Sijelt tamo mu je cura koja je vec tri meseca u USA i da kucnem u drvo odlicno joj ide. Tako da i on stalno navaljuje da idemo u Sijetl.
Ne znam, videcemo. Do sada na osnovu analiza poslova, klime, skolstva, cena to su ovi gore pomenuti gradovi i na to dodam NY i Sijetl.
Ako neko vec zivi tamo a nije vec pisao na Forumu neka pomogne bar saveti. Hvala
Reply With Quote
Staro 18.10.2013, 21:10
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Moj vam je savet ne lupajte glavu previse, idite negde za pocetak, mozete se uvek preseliti kasnije...
Reply With Quote
Staro 19.10.2013, 12:18
MIRO's Avatar
MIRO MIRO je offline
Drug član

Datum prijave: 26.06.2013
US lokacija: Bilo gde..
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Moj vam je savet ne lupajte glavu previse, idite negde za pocetak, mozete se uvek preseliti kasnije...
Da to je tacno I tako bih ja radio, ali zelja mi je samo California ne znam kako bih mogao tamo otici kada bih me izvukli jer nemam nikog tamo, da li cu se snaci it'd, I td ..
Reply With Quote
Staro 19.10.2013, 16:39
igor79's Avatar
igor79 igor79 je offline
Drug član

Datum prijave: 15.07.2013
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Niš
Nepromenjeno

Evo i ja da se javim povodom ove teme i napisem neke svoje zelje u slucaju da nas izvuku sledece godine iz bubnja. Moj prvi pik je Chicago jer sam tamo vec ranije ziveo neko krace vreme i upoznao grad, tako da imam neku predstavu sta nas ocekuje u samom gradu, klima takodje odgovara, veliki je grad i ima puno mogucnosti u vezi posla, a sto je najvaznije tamo jedino i poznajem neke ljude koji bi mogli da nam pomognu po dolasku. Inace kasnije kada se snadjemo, sredimo sve papire razmisljao sam da promenimo sredinu za Portland OR, Denver, Colorado Springs, Salt Lake City u sustini volim planinske krajeve i zimske sportove... Inace planiram odlazak sa suprugom i dvoje male dece.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja