![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Školovanje u USA - lični primer » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Školovanje u USA | Vrste školi | Stipendije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Na SMC jos 26 dana (kako sam pocela pocecu i minute da prebrojavam
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
SMC = Santa Monica College? Ako si tamo bio sam nekoliko puta tu, ali se nisam zadrzavao. Jel si dolazila ti na one zurke u Tarzani i ne znam tacno gde je ona zadnja bila, u nekom restoranu. Ja sam juznije u Irvine, treba da se prebacim nagodinu na UCI(computer science major), a u medjuvremenu Srbija na leto, jedva cekam, covece 4 god je dosta. Nisam citao svih ovih sedam strana, ali mora da si sigurno napisala negde kako si zavrsila ovde? Odkud da si se odlucila za SMC i Ca, jer dosta nasih ljudi se odluci za istocne gradove. |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo svima,
Zelim postaviti jedno pitanje, ako neko zna da mi odgovori. Mogu li se nase diplome nostrificirati u USA. Ja sam iz Makedonija, i izvinite na moj Srpski. Profesorica sam iz matematike i magister ekonomskih nauka- otsek Preduzetnishtvo. i koliko se ovakvi struke cene? Ima li perspektiva? Hvala vam unapred! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
evo pogledaj na ovoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ls+evaluations tu imas linkove na kojima mozes procitati kako se vrsi nsotrifikacija diploma |
|
||||
|
||||
![]()
Jednu informaciju nisam uspeo da nadjem do sada, pa da vidim da li se mozda neko pitao isto sto i ja. Posto je jedan od nacina upisa nekog koledza ili univerziteta imati status resident za drzavu u kojoj se ustanova nalazi, kako se on dobija? Ja na primer zelim da upisem neki univerzitet koji se nalazi u nekoj drzavi, a ja sam vec neko vreme u drugoj drzavi. Da li treba da se preselim u drzavu ciji bi univerzitet upisivao na sest meseci do godinu pre upisa? Ili je onog momenta kada postanem resident neke drzave mogucnost da upisem univerzitet u drugoj drzavi za mene zavrsena?
Unapred hvala
|
||||
|
||||
![]()
Ne drzi me za rec, ali mislim da mozes da upises koledz ili fakultet bilo gde, ali je fora u ceni - ako si rezident te drzave manje placas. Da bi postao rezident moras da zivis barem 6 meseci u toj drzavi, ako ne i duze. Tu ti je Zana ekspert, mislim da je vec sve to objasnjavala. Rekao bih ti da prelistas sve njene postove, ali ih ima poprilicno...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
Prelistao, ali nisam nasao odgovor, mozda je i do moje inteligencije
![]() Ja bih, ako mogu da biram, tu jeftiniju varijantu. Pa se zbog toga i pitam, da li mogu da menjam drzavu i u statusu resident-a upisujem u drugoj drzavi univerzitet ili koledz ili sam u problemu kada postanem resident drzave cije visoko skolske ustanove nemaju smerove koji mene interesuju?
|
||||
|
||||
![]()
onda biras da odmah ili na vreme pre upisa odes u drzavu koja ima ono sto te zanima i prijavis stalnu adresu, javnes se uscis-u, promenis vozacku i to ti je manje - vise to. Ne podcenjuj svoju inteligenciju da ne bi i drugi poceli... :-)))
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
Koliko je potrebno vremena da postanes rezident drzave, mislim da zavisi od drzave do drzave. Ide od 6 mjeseci do godinu dana.
Na koledzu u okrugu gdje ja selim, vec nakon mjesec dana boravka mozes da studiras po povlascenim cijenama.. kao da si rezident. Tako da se raspitaj i na koledzima koji te interesuju. I nek ti je sa srecom.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Primer pozivnog pisma | mvp977 | Intervju (interview) - Ambasada | 3 | 30.10.2008 17:31 |
Popunjeni formulari iz prve koverte - PRIMER | srdjevic | Prva koverta | 0 | 20.04.2008 07:05 |
![]() |