![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Žana;9157]
prva linija base charge 39.99, iPhone 20, International 2.75, Other 1.92, Taxes 8.66 - Total 73.32 druga linija base charge 9.99, iPhone 20, Other 0.77, Taxes 3.52 - Total 34.28 Total za ovaj mesec 107.60 [/QUOTE] Cisto mala ispravka, posto smo Zana i ja juce offline razgovarali, utvrdili smo da "matori" iPhone vise ne postoji da se uzme, jedino 3g....a minimalna pretlata za family plan sa njim je 59.99$, znaci treba dodati jos 20$ na onu gore racunicu. [QUOTE] E sad, i ovo moram da te ispravim - apsolutno ne postoji prepaid opcija za besplatne razgovore sa $1 na dan ili bez. Ako platis dolar, minut te kosta 0.10 i imas besplatne mobil to mobil (sa suprugom ili sa mnom i bilo kim drugim ko je na istoj mrezi). Ako neces da platis dolar na dan, onda placas 0.25 po minutu i nemas besplatne mobil to mobil. [/QUOTE] Ja sam se ocigledno pogresno izrazio, ali na ovo sa mislio. Ode ti 1$ dnevno, ali besplatno pricas sa mobilnim u AT&T mrezi. Meni je to ok....jedino sto mi vecina drustva ovde koristi t-mobile :-( Generalno, t-mobile ima bolju mrezu u Chicago, ali AT&T ima iPhone :-) [QUOTE] Svako ima drugaciju racunicu, moja matematika kaze da se post paid daleko vise isplati. Ako se ustezes da koristis telefon - onda bi i tvoja racunica trebalo da bude ista. [/QUOTE] Pazi, slazem se da svako ima svoju racunicu. Evo opisacu dogadjaj koji mi se desio pre koji dan. Imao sam priliku da zovem sa najveceg funkcionalnog mobilnog telefona na svetu, koji je bio reklama za Cricket. Pri tom sam mogao da zovem samo u USA. Dok sam cekao u redu otvorio sam svoj imenik: 1. Zena (stoji pored mene da me snimi sa kamerom, nema smisla da zovem) 2. Zana (zovem..jos spava....kod nje je tek 8-9 ujutro u CA) 3. Srdjevic (ne javlja se) 4. Vlada (ne javlja se) 5. D$D (ispocetka nisam hteo da ga zovem, jer sam mislio da je na engleskom....ali na kraju mi nije ostala druga opcija....na svu srecu bio je dostupan i nije bio na engleskom :-)). Treba da okacim video na YouTube, pa cu postovati link. Toliko o mom imeniku (sada je za nijansu veci). Jednostavno...cak i najskuplji prepaid bi mi bio jeftiniji od bilo cega...jer jednostavno ne zovem. Takodje, imam t-mobile firmin...pa ponekad i njega iskoristim...varam :-) E sada, mi se razmisljamo o postpaid zbog Danice koja daleko vise trosi, jer ona obavlja sve pozive koji su nam potrebni za kucu u zadnje vreme. Takodje, tu su i intervjui za posao preko telefona i sl. Verovatno bi se najvise isplatilo da ostanemo na ovom planu i uzmemo fiksni....ali...ma hocu iPhone bre...eto...prodao sam se :-) Sto se kreditne istorije tice...e ovde postaje zanimljivo. Otkud to da sam sada pokrenuo ovu temu. Upoznao sam lika iz spanije koji ovde radi i studira. U USA je nesto manje od godinu dana i vidim da koristi iPhone. Ja ga pitam, kako stoji sa kreditnom i to....kaze da uopste nema jos kreditnu karticu, samo debitnu. Rekoh "pa otkud ti onda iPhone...jer si kupio otkljucan?". A on meni na to "Ma jok...sta ce ti kreditna istorija za iPhone....sve sto su mi trazili je SSN" :-) Ocigledno ovo zavisi od prodavaca i nije stroga politika AT&T-a da ti trazi kreditnu istoriju. E sada, posto znamo prodavacicu iz lokalnog at&t store-a....nadamo se najboljem :-) Uzgred, u Junu izlazi novi iPhone i starom bi trebalo da padne cena za 100$...mozda je tada najbolji trenutak za uzimanje...dok traju zalihe :-) (izvor: Zana) :-) |
|
||||
|
||||
![]()
Jao mi smo uzeli prepaid kod t-mobile, uzeli neku nokiu za 19.99$... na njoj ima 3$:belj: a na drugi koji smo reaktivirali uplatili 25$... e sad, je l ovde skida kredit i onom ko zove i onom koga zovu? Nije bas povoljno... ali ok
A sto se tice fixnog, to ti je izvor zesceg spama u USA.. non stop zvoni,razni telemarketi i tako to.. pa su ga nasi iskljucili:) i mobilni se daje samo kad mora za posao ili nesto, inace ne prestaje da zvoni... odemo kod frizera-on te pita broj telefona..ma pali! Posle proda bazu nekom i nas udave ponudama za milionske cekove, sprave za vezbanje i ostala mazanja :belj: |
|
||||
|
||||
![]()
:grin::grin: Da, da - pouzdani izvor zvani Zana hiihiihihihi!
Tako kazu ovi "upuceni" po strucnim magazinima....kazu da se ocekuje da prezentuju novi softver i odmah nakon toga izvade "malog" :papa: E sad, mnogi pominju neki "entry iPhone" koji bi radio na 2.5G....nemam po'ma o cemu pricaju osim da bi taj kao imao manje funkcija i manju cenu....ja licno sumnjam da ce losijim proizvodom obarati sebi cenu, i ovako se razbijaju od prodaje a i da spuste cenu sada na $99 prosecni gross profit margin bi im od pocetka prodaje do sada bio 43%...malo li je.... |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Žana;9177]:grin::grin: Da, da - pouzdani izvor zvani Zana hiihiihihihi!
Tako kazu ovi "upuceni" po strucnim magazinima....kazu da se ocekuje da prezentuju novi softver i odmah nakon toga izvade "malog" :papa: E sad, mnogi pominju neki "entry iPhone" koji bi radio na 2.5G....nemam po'ma o cemu pricaju osim da bi taj kao imao manje funkcija i manju cenu....ja licno sumnjam da ce losijim proizvodom obarati sebi cenu, i ovako se razbijaju od prodaje a i da spuste cenu sada na $99 prosecni gross profit margin bi im od pocetka prodaje do sada bio 43%...malo li je....[/QUOTE] A da .... pominju neki iPhone nano. Moguce da ce izbaciti tako nesto, vise za evropljane. Koliko vidim ameri vole budze od telefona....manje-vise svi su im takvi, pocevsi od onih blackberry....dok evropljani vise vole manje telefone, pa je moguce zbog toga izbaciti i neki...sibica edition :-) |
|
||||
|
||||
![]()
Dreameru, ajd mi molim te objasni tu opcinjenost iPhoneom. Dakle interesuju me samo tehnicke prednosti.. Sta on radi sto neki prosjecni mobitel ne radi?
Koje su mu prednosti? poz.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=landlord;9193]Dreameru, ajd mi molim te objasni tu opcinjenost iPhoneom. Dakle interesuju me samo tehnicke prednosti.. Sta on radi sto neki prosjecni mobitel ne radi?
Koje su mu prednosti? poz.[/QUOTE] iPhone nije mobitel, nego smartphone. Ono sto hocu da kazem....nema on nikakve prednosti kao mobilni telefon...cak ako mene pitas ima i mane (velicina). Ono zasto je mene opcinio su sve druge funkcionalnosti. Meni se kod iPhone najvise svidja sto on ima te sve funkcionalnosti, ali nije pri tom nepraktican. Ne moram da vadim olovkicu i zezam se sa njom, ne moram da otvaram tastaturu i koristim 2 ruke i sl. Licno sam jako voleo nokia n810, ali on nazalost nije imao telefon...a i nije doziveo neku popularnost, zato sto je vise geek-ovska spravica nego bilo sta drugo. Meni se svidjalo da ga cackam jer ima linux,....pa sam mogao svasta da budzim. E sada, ovde imas unlimited data plan, pa onda i sve aplikacije kod iPhone-a dolaze do izrazaja. Mozes koristiti gtalk, msn i ostale. Danas je izasao i skype za iPhone. Imas tonu igrica da ubijes vreme u putu i sl. Svidja mi se sto ima ziroskop...a i kako je user interface odradjen. Sve ide glatko, nema stucanja. E sada....da li je on najbolji...mene to uopste ne interesuje...jednostavno svidja mi se. Takodje, ovde je najpopularniji, pa za njega i imas najvise aplikacija. Da...mogu bez njega da zivim i posedovanje je cist luksuz. Meni se svidjaju nokia telefoni, ali oni su ovde jako retki...ima svega par modela (od boljih) i dosta su skupi (mislim cak i skuplji od iPhone). Umalo da zaboravim da dodam: mozes gledati filmove :-) Cemu sve to? Kada budes dosao vamo i vozio se autobusom do posla...samo ce ti se kasti :-) |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreamerns;9199]Cemu sve to? Kada budes dosao vamo i vozio se autobusom do posla...samo ce ti se kasti :-)[/QUOTE]
a ako se vozis kolima, onda samo ukljucis radio :-)) |
|
||||
|
||||
![]()
Nije bas ontopic, al hajde. Posto je ovo dreamerns-ova tema, da stavim ovdje.
Sta sa-x kaze (preuzeto sa Askmen), koji je najbolji grad za zivot danas: 1. Chicago Grad koji nudi perfektan balans između kozmopolitskog i ugodnog života kombinujući sve kulture, zabavu i sofisticiranost renoviranih destinacija. Chicago nudi neodoljiv način života i brojne institucije kao što je Institut umjetnosti, Symphony Orchestra, Međunarodni filmski festival i sjajnu pozorišnu scenu uz popularne festivale jazza i bluesa. Čak 39% američkih komičara dolazi upravo odavde. Slazete li se, cikazani (ili kak god se vec zovu stanovnici Cikaga :D) link: [url]http://www.sarajevo-x.com/clanak/090331154[/url]
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
@dreameru puno hvala na pojasnjenju.. nisam se susretao niti interesovao za iPhone tako da su mi njegove specifikacije promakle..
Jebi ga.. ja ovde imam 3G telefon i od svih njegovih funkcija koristim onu za zvanje i slanje sms. A telefon sam platio 250E. Malo li je? Dakle koristim iste funkcije koje sma imao i sa N 33-10. A jel ima GPS? jel moras kupiti mape ili ih ima i za dz?
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Neki drugi zivot... | nelson | Vaša strana | 7 | 02.10.2008 07:06 |
![]() |