![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Phoenix, Arizona » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Trebalo bi prebaciti ovih par poruka u neku drugu temu, ja zaista mislio da je The Smokey Life zainteresovana za Arizonu pre nego što je J1 spomenuta...
|
|||
|
|||
![]()
Ja se ispričavam ako sam postavila ovdje i par krivih pitanja. Arizona je mjesto koje me zanima, možda sam ovo trebala postati negdje gdje se općenito priča o zapošljavanju, ali vjerujem da se razlikuju uvjeti od države do države i gradova.
Ok, ubuduće pitanja o klimi, životu i što me u budućnosti sve lijepo čeka kad jednog dana dođem tamo. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Kada smo dobili prvu kovertu mislili smo da cemo u Arizonu.Kako je vreme prolazilo odustali smo.Mnogo je vruce.
|
|
||||
|
||||
![]()
Auuu, sad pratim na vestima ovu oluju, kao na filmu!!!
Kako je to izgledalo uzivo, bas deluje strasno...?!? |
|
|||
|
|||
![]()
Na jednom snimku na youtube u kadru se vidi autoput kako se talas priblizava. Autoput je pun vozila i gaze ljudi punom brzinom dok ne pade tama na ekran. Kakva li je onda vidljivost bila pri velikim brzinama....
|
|
||||
|
||||
![]()
Bilo je uzbudljivo bas! Na snimcima se puno bolje vidi i djeluje dramaticno, ovako uzivo samo odjednom ne vidis prst pred okom i puna usta i oci pjeska. Sreca pa su ljudi ipak pazljivi i uglavnom svi uvijek zaustave auto dok se ne smiri.
Jedina dobra strana Arizone i Phoenixa tacnije je to sto nema nekih elementarnih nepogoda, izuzev ovih pjescanih oluja. A izmedju tornada i ovoga nije bas tezak izbor ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Vidim da vas ovdje ima sa iskustvom, pa vas molim za savjet, bolje rečeno vaše mišljenje.
Odustala sam od lutrije (aplicirala preko USAFIS) predugo traje ta procedura, a od svih rezultata sam dobila jedino spam. Možda ni sama nešto nisam dobro napravila.....nevažno za ovaj post. Zanima me da li se priznaje diploma srednje medicinske i kakve su šanse za naći neki posao s tom školom? Fakultet koji završavam je u drugoj branši ali me svejedno zanima kakva je situacija s priznavanjem i ima li šansi u dogledno vrijeme dobiti posao u policiji ili takvo što? Kako uopće gledaju na nas? Iako su multimilionski grad. Šta je bolje, tražiti odmah neke useljeničke vize ili otići turistički pa vidjeti kako stvari stoje (što je skuplja i duža varijanta)???? Znam da su svi slučajevi individualni, a ja imam samo jednog poznanika tamo i ne znam koliko još dugo će tako ostati, pa imam i jednu dozu straha od upuštanja u avanturu a da se prije toga bar dobro ne informiram. Čestitam svima koji su uspjeli i nadam se nekom odgovoru od vas ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Diploma srednje medicinske skole se na zalost ne priznaje u USA tako da to slobodno otpisi sa liste mogucih opcija. Ranije je bilo moguce sa visom medicinskom dobiti zelenu kartu po osnovu zanimanja ali je i to poostreno od 2008 jer cak vise ni nase vise sestre-tehnicari ne zadovoljavaju potrebne kriterijume. Problem je sto je za radnu vizu (H1B) koja naknadno vodi ka zelenoj karti potrebno biti BSN-RN (Bachelor of Science in Nursing - Registered Nurse) sto je na exYu prostorima nemoguce postati jer ne postoji (jos uvek) skola koja skoluje kadrove tog tipa. U teoriji, cak i da imas BSN, opet bi bilo zesce muke dokopati se Amerike. Od 2008 zbog prevelikog influksa BSN kadra, prvenstveno sa Filipina, vizni rezim je tako podesen da sad traze MSN (Master of Science in Nursing) da bi dobio GC po toj liniji...
Posao u policiji dobijaju drzavljani, tako da ni tu nemas izlaz. Doci sa turistickom vizom i planom za stalni ostanak - to ne da je avantura nego je zesca glupost. Niko priseban se u to ne upusta (ne zove se taj tip vize dzabe turisticki). Zasto ne razmislis o Kanadi? Kod njih postoji definisana procedura koja je u poslednjih par godina poprilicno ubrzana i mnogo je lakse doci do stalne iseljenicke vize. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima. Dugo se nije pisalo o Phoenix-u, a mene baš zanima kakvo je stanje ovih dana. Ima li posla? Kakve su plate? Koliki su mesečni troškovi? Da li je i dalje bolje tamo nego kod nas? Ima li zainteresovanih za phoenix u predstojećim izvlačenjima?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
rekordan broj "right wing " politicara dolazi odatle koliko se secam to je jedini grad gde se kriminal duplirao ili cak utrostrucio u zadnjih 5 godina otkako je pocela kriza (rece mi neki amer da je phoenix nesto kao "detroit of the south" -doduse to su mi rekli i za las vegas nekoliko puta ) ukratko pravo mesto za novopecenog "zelenasa" sa balkana Last edited by bora; 27.07.2012 at 11:45. |
![]() |
|
|
![]() |