![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
A koliko traju ti smerovi u USA koje si pomenuo kao paralela prema našim PMF ili ETF? Da li je to koledž od 4 semestra ili nešto više? Video je on da se pominje i Bachelor diploma u dosta slučajeva po oglasima što u principu nije fakultet znači nešto manje. Nešto kao naše više škole sa 6 semestara koje se sad po Bolonji zovu Visoke škole.
Pozdrav! |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=lenhi;13448]A koliko traju ti smerovi u USA koje si pomenuo kao paralela prema našim PMF ili ETF? Da li je to koledž od 4 semestra ili nešto više? Video je on da se pominje i Bachelor diploma u dosta slučajeva po oglasima što u principu nije fakultet znači nešto manje. Nešto kao naše više škole sa 6 semestara koje se sad po Bolonji zovu Visoke škole.
Pozdrav![/QUOTE] Svi su oni Bachelor ili Master. To je isto ko nas fakultet, a i kod nas se Bachelor zove fakultet, ne visa skola. Problem je sto kada je stigla bolonja, fakulteti su se degradirali, a vise skole unapredile....i sada je kao sve isto... Generalno, vecina nasih faksova je Bachelor, a mozes onda da ides jos jednu godinu za master. Ubi me kako je to sada, ali znam da sam ja zavrsio 4 godine faks i da je to Bachelor.... Oni koji su isli na FTN su imali pet godina (moja zena je recimo isla 5 godina i imala isti broj ispita kao i ja, cak je imala daleko vise jednosemestralnih), pa su zbog toga imali odmah master. Nisam gledao fakultetske programe 2-3 godine, sto je u Srbiji isto ko u normalnom svetu 300 godina, jer se programi menjaju svakih pola godine i to bog otac vise ne moze ispratiti... |
|
||||
|
||||
![]()
Kakva je situacija sa associate's degree? Ona se dobija posle zavrsenih community college-a od 2 god.
Kakvo je tvoje iskustvo, jel imaju one neku tezinu, odnosno prednost pri zaposlenju (u odnosu na srednju skolu i kurseve)?
|
|||
|
|||
![]()
Moze li neko da preporuci neku HR agenciju, ili bas konkretno nekog head hunter-a za zanimanja tipa "Software developer" (za sada mi je nebitna lokacija na kojoj deluju, nemamo uplanirano gde tacno zelimo da idemo). Ideja mi je da probam da nadjem posao iz Srbije tako sto cu nekome "licno" da objasnim situaciju (tipa, stizem za par meseci i slicno), a onda da taj neko govori umesto mene u firmama koje mu veruju. Sa 5 godina iskustva mislim da bi trebalo da bude moguce, obzirom da imam drugare koji su jos kao "zeleni" uspevali na taj nacin da nadju posao (doduse, Evropa). A ako je nemoguce, onda...jebiga.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=nemili;13464]Kakva je situacija sa associate's degree? Ona se dobija posle zavrsenih community college-a od 2 god.
Kakvo je tvoje iskustvo, jel imaju one neku tezinu, odnosno prednost pri zaposlenju (u odnosu na srednju skolu i kurseve)?[/QUOTE] Pa ja nemam iskustva sa tim, jer nemam associate degree. Ne znam kakvo je iskustvo drugih, ali koliko je meni poznato vecina firmi (bar za one koje ja znam) trazi da imas ili bachelor ili master za taj posao (a ako imas dodatno kurseve, onda ok). Mislim, administrator mreze je veoma sirok pojam...nisu svi isti, isto tako nije zahtev isti za svakog. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=greenie;13471]Moze li neko da preporuci neku HR agenciju, ili bas konkretno nekog head hunter-a za zanimanja tipa "Software developer" (za sada mi je nebitna lokacija na kojoj deluju, nemamo uplanirano gde tacno zelimo da idemo). Ideja mi je da probam da nadjem posao iz Srbije tako sto cu nekome "licno" da objasnim situaciju (tipa, stizem za par meseci i slicno), a onda da taj neko govori umesto mene u firmama koje mu veruju. Sa 5 godina iskustva mislim da bi trebalo da bude moguce, obzirom da imam drugare koji su jos kao "zeleni" uspevali na taj nacin da nadju posao (doduse, Evropa). A ako je nemoguce, onda...jebiga.[/QUOTE]
Imas tih agencija dosta na netu, mozes pogledati na dice.com (meni su se odatle javljali kojekakvi rekruteri). Vecina tih ljudi je skocentrisana na jednu dve oblasti, tako da moras vrsiti pretragu po svojoj specijalnosti (Software developer je jako sirok pojam). Jos jedna stvar....oni vole da te nazovu telefonom, radije nego email da salju (nemam pojma zasto, ali uvek prvo nazovu telefonom, onda salju email). Tako da ti nije lose da nabacis americki broj telefona (sto je u danasnje vreme lako izvodljivo), jer ako ostavis tamo srpski....tesko da ce te iko nazvati (shvati, bole ih uvo za tvoju situaciju i ostalo). |
|
||||
|
||||
![]()
dreamerns, iz prve ruke, kao i uvek :grin:
de mi samo pojasni, deluje interesantno [QUOTE]Jos jedna stvar....oni vole da te nazovu telefonom, radije nego email da salju (nemam pojma zasto, ali uvek prvo nazovu telefonom, onda salju email). Tako da ti nije lose da nabacis americki broj telefona (sto je u danasnje vreme lako izvodljivo), jer ako ostavis tamo srpski....tesko da ce te iko nazvati (shvati, bole ih uvo za tvoju situaciju i ostalo). [/QUOTE] kako ide ova stvar, sa nabacivanjem americkog telefonskog broja |
|
|||
|
|||
![]()
Mozda je najjednostavnije uzeti ga preko skype.
Takodje, ako imas nekog u USA, moze ti poslati magicJack, ovo je mozda malko skuplje resenje, ali se na duge staze isplati. Takodje bih njega preporucio i onima koji tek dodju u USA, jer u pocetku cete imati milion telefona da zovete....sto intervju za posao, sto ovo, sto ono....a posto niste ljudska bica (evo ja to nisam postao ni nakon vise od godinu dana), za post paid mobilni ce vam traziti izmedju 500 i 1000$ depozita (sto je vise nego bezobrazno). Naravno, prepaid je pri tome sisanje ovaca za zvanje bilo koga osim ljudi na istoj mrezi. magicJack kosta oko 35$ i mozete zvati bilo koga u americi (fiksni, mobilni) neograniceno. Nakon kupovine uredjaja u tu cenu od 35$ je ukljucena pretplata za prvu godinu, a posle je 19$ godisnje. Cini mi se da je to najjeftinije resenje na duze staze. Ima jos 1001 nacin preko raznih VoIP i Sip operatera (gizmo, ekiga.net i sl) da se dobije americki broj, ali mislim da su ljudi ovde vise upoznati sa skype-om. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreamerns;13482]Pa ja nemam iskustva sa tim, jer nemam associate degree. Ne znam kakvo je iskustvo drugih, ali koliko je meni poznato vecina firmi (bar za one koje ja znam) trazi da imas ili bachelor ili master za taj posao (a ako imas dodatno kurseve, onda ok). Mislim, administrator mreze je veoma sirok pojam...nisu svi isti, isto tako nije zahtev isti za svakog.[/QUOTE]
Razumem, nego reko da nemas neki utisak iz kontakta sa poznanicima... Kod nas diploma vise skole (koja je neki pandam AD) ne znaci prakticno nista, ili traze fax ili SS. Visa mu dodje kao neka "tampon zona". To me je najvise interesovalo iz razloga zato sto sam citao da pri fakultetima i koledzima u US ima 1001 smer, program... nazovi ga kako hoces, a po statistici za mnoge stoji da je stopa zaposlenosti studenata po diplomiranju oko 85%, pa me je interesovalo da li je to vise reklama ili ima istine u tome!? Mada verovatno zavisi od mnogo faktora, kao i samog zanimanja... Tnx anyway!
|
||||
|
||||
![]()
E dragi moji IT-ovci, evo naletih na jedan oglas za posao vase struke pa evo kopije i linka cisto informacije radi sta se trazi za jedan posao od [B]50$ po satu [/B]za neke od vas :grin:
[url]http://www.jobg8.com/JobG8SearchFullView.aspx?aid=JOBG8&jbid=79&jid=2182817[/url] Cisco Network EngineerContractDTI has an immediate need for a Cisco Network Engineer for a 24 month+ contract opportunity in CENTENNIAL, CO. [B]Job Description: Cisco Call Center Application technology. Skills 1)Cisco ICM Expert Required; 2)Cisco CVP Expert Required; 3) Cisco IPIVR Expert Required (IPIVR/QM; 4)Cisco UCCE Enterprise and Express Expert Required; 5)Cisco ICM Scripting Expert Required; 6)Cisco WIM/EIM Expert Required (at the minimum deployment experience); 7)Cisco VXML and Studio Expert Required this ties in with item 2 above) [/B] [B]SKILLS: 1) Cisco UCCE Expert Desired 2) Cisco UCCX Expert Desired 3) Comm Skills Expert Desired 4) Client Interface Skills Expert Desired [/B] LOCATION: CENTENNIAL, CO. DURATION: 24 MONTHS [B]RATE: $50.00 HR.[/B] W-2 Location: Englewood, Colorado, United States Start Date: 02/15/2010 Rate: 50 USD Contact: Darryl Henry Please send Resumes (CV's) as WORD (any version) attachments. Open To: Applicants must be eligible to work in the specified location Posted Date: 06/02/2010 Reference: JS/2182817- (PLEASE quote this reference number.) |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pronalaženje prvog posla u Americi | stizeljeto | Vodič za emigrante | 492 | 25.03.2019 13:34 |
![]() |