ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 26.02.2010, 16:41
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=Good Spirit;14343]dreamerns & kaneolopa čestitam! :bravo:

Nije džaba kaneolopa išla na časove :)

Nego, ako ste volji podelite malo one "nepristojne" informacije oko kupovine pošto verujem to zanima sve.

Cena auta, koliko ste dali odmah, kolika je rata, na koliko godina, osiguranje, koje osiguranje, kilometraža auta, itd ...[/QUOTE]

Pa generalno, uzeli smo auto od jednog lanca dealershipa kod kojih nema cenkanja. Oni saradjuju sa credit union i iako su mi oni rekli da ja mogu da idem kod bilo koga, oni preferiraju ovaj dealership. Odnosno, lakse ces dobiti kredit ako ides kod njih. Objasnili su mi i zasto...ako sam ih dobro razumeo u slucaju da se desi nesto sa autom, dealership ce voditi racuna da prvo izmiris obavezu prema svom kreditu, pa tek onda ako nesto treba sa njima. Takodje, daju ti automatski garanciju na sva vozila 12 meseci ili 12k milja....odnosno, ne prodaju automobile AS-IS. Svi automobili su sertifikovani od strane nezavisnog mehanicara. Mozda su malkice skuplji nego sto mozes da se iscenkas kod drugih dilera, ali ovde bar znas sta uzimas. Jedini je problem sto su im sva kola novija, a samim tim i skuplja...pa smo uzeli malo skuplji auto nego sto smo planirali...ali ok, bitno je dobiti kredu :-) Sto mi je D$D jednom rekao, neces uzeti auto koji hoces, nego onaj za koji mozes dobiti kredit :-) Auto je kostao nesto manje od 12k, ali smo mi uzeli i produzenu garanciju na 2 godine koja pokriva vise (osnovna pokriva samo mehanicki deo, ova pokriva sve sisteme). Takodje smo uzeli jos neke stvarcice, tako da sa porezom, tablicama i ostalim taksama sve je izaslo oko 14k. Dali smo 4k ucesce, ostalo je kredit. Uzeli smo kredit na 3 godine, jer ne volim da se zaduzujem na 5.
U principu, ja sam zadovoljan sa ovima, jer nisu onako odvratno napadni kakvi dileri umeju da budu i cene su im pristojne (nisu najjeftiniji, ali ni najskuplji). Ono sto je bitno je da su im sva kola proverena...mada smo mi i pored toga odneli kod mehanicara da on napravi jos jedan pregled :-) Imas takodje pravo da vratis auto u roku od 7 dana ako ti se ne svidja...no questions asked.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 26.02.2010, 17:18
pekka pekka je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=kaneolopa;14325]Josh jednom [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_union"]wiki[/URL] a prva recenica kaze "A credit union is a cooperative financial institution that is [B]owned and controlled by its members[/B], and operated for the purpose of promoting thrift, providing credit at reasonable rates, and providing other financial services to its members."[/QUOTE]

Ma ja sam se samo malo salio zbog dreamersovih trauma sa, kako on to kaze, finansijskim institucijama. Sada je i to iza vas tako da mozete lepo da krstarite u vasem osobnom vozilu na motorni pogon.:bravo:
Staro 18.03.2010, 09:35
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Evo novih ideja kako popraviti kreditni skor, jutros je osvanulo na Yahoo-u

[url]http://finance.yahoo.com/banking-budgeting/article/109091/new-rules-for-credit-score?mod=bb-creditcards[/url]

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 18.03.2010, 16:39
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

To vazi za ljude koji vec imaju kreditni skor i stoji im na jednom mestu vec nekoliko godina.... za nas pocetnike vaze drugacija pravila.
Staro 14.05.2010, 21:30
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Ne znam gdje da stavim ovo, jel nemamo temu o auima i auto osiguranjima ili je ja ne mogu naci. Uglavnom moje pitanje je za nove emigrante sa autima: koliko placate osiguranje za auto. Meni svi daju neke lude cijene, nadam se da ima neka povoljnija opcija ...
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Staro 14.05.2010, 22:43
Super Moderator

Nepromenjeno

Ma i mene su tu sacekali na prepad. Nisam stigao da se raspitam, jer nisam planirao da ce se ono sa kreditom brzo zavrsiti...a auto ne mozes izvesti iz dealershipa dok ne uzmes osiguranje. I onda sam tako zvao neke ponude i svi su se takmicili ko ce mi dati manju cenu. Trenutno placam 150$ na ugovor i 88$ mesecno, cetiri meseca (osiguranje vazi 6 meseci). Nije fora samo u tome koliko placas, nego i sta to sve pokriva. Sreca je da svakih 6 meseci ako ti se ne svidja, mozes promeniti :-) Voleo bih i ja vise da cujem od nekog ko se bolje razume u ovo, jer planiram bolje ovo da istrazim kada se zavrsi osiguranje. Takodje, ja imam i neku garanciju za gume od 5 godina i produzenu garanciju na kola koja pokriva sve zivo (ne samo mehanicki kvar). Ovo za gume nije lose imati u IL, jer su putevi sacuvaj me boze...

Staro 15.05.2010, 05:26
Lucky Lucky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.11.2005
US lokacija: Tampa Bay,FL
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

u principu osiguranje mozes da menjas kad hoces ne moras da cekas 6 meseci. Mada ja uglavnom nakon tih 6 meseci krenem u razgledanje ponuda i uzmem onu koja mi najvise odgovara (citaj najjeftiniju)

Oba auta su mi otplacena tako mogu da osiguravam sta hocu i koliko hocu sto nije slucaj kada placas kredit pa te kreditor uslovljava

Najbitnije stvari su:
Bodily Injury Liability (placa troskove lechenja)
Collision Insurance (ako zveknete banderu, drvo uletite u shanac i sl)
Comprehensive insurance (shteta na autu nastala prirodnim nepogodama:grad, oluja, meteoriti:)
Liability Insurance (najjbitnije a to je pokriva troskove onome koga ste vi nedajboze skrljali)
Uninsured motoris (shtiti vas ako vas udari neko ko nema osiguranje)

Sve je stvar izbora ja nemam collision i coprehensive pa za dva auta placam $70 mesecno

Najpoznatije kompanije gde uvek mozete proveriti kvote onilne:

[url]www.allstate.com[/url]
[url]www.geico.com[/url]
[url]www.statefarm.com[/url]
[url]www.travelers.com[/url]
[url]www.21st.com[/url]
Staro 15.05.2010, 06:12
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

da ... samo sto meni online quote daje mjesecne premije od $180 do $330 ... s obzirom da jos nema ni godinu dana kako imam americku vozacku dozvolu. kako je kod ostalih, priznaje li neko od osiguranja iskustvo prije americke vozacke?
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Staro 15.05.2010, 08:56
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Stefice, kao sto rece Lucky cena zavisi i koliki [URL="http://www.zelenalutrija.com/imigracija/osiguranje/auto.php"]coverage[/URL] kupis (iznos do kojeg pokrivaju stetu). Uradila sam ti dve kvote - nalupala sam se strasno oko adrese xoxo sta da mu radim kad svi traze detalje… ti si dakle Nina Stojev :grin: i zivis u 200 E. Fillmore # 206, Phoenix, AZ 85004 pa ti je sve i broj telefona 866.647.2670! Oni ce meni da traze SSN i sve ostalo xoxo pazi kad imam posebnu email adresu za takve pa neka salju dan i noc sto god hoce. Imaj u vidu da su "bolji" zip-ovi skuplji...

Dakle, quotes sam uradila na manji iznos od pokrica koje ja imam (100/300/100), mozes da krenes sa 25/50/25 pa kad prodje neko vreme i nabacis “staz” sa osiguranjem onda mozes da povecas pokrice. Ja savetujem vece od ovog za koje sam ti uradila, ali opet kazem – moze da saceka godinu dana. Quote numbers cu ti poslati na private tako da mozes da pristupis i vidis i sama, da modifikujes sta hoces pa da uporedis razliku u ceni a onda kad vidis sta hoces lepo ponovo odradis sve na svoje ime. Radila sam sa Progressive i Mercury (nisam Geico, ali su i oni tu blizu). Za sada zaobidji AllState i Farmers jer su skupi (jesu dobri moram da priznam), za AAA sam cula nimalo lepe komentare. Definicije oko osiguranja mozes da pogledas [URL="http://www.zelenalutrija.com/imigracija/osiguranje/auto.php"]ovde[/URL], a evo sta sam ja dobila za pomenutu lokaciju, jedan vozac, jedan auto (2007 Nissan Altima):

Mercury 6 meseci [B]$706.50[/B]:

Bodily Injury $25,000/$50,000 $139.00
Property Damage $25,000 $111.00
Medical Payments Decline Coverage $0.00 (ovo bi trebalo bar $2,000 ako nemas zdravstveno)
Uninsured Motorist Bodily Injury $25,000/$50,000 $51.00
Underinsured Motorist Bodily Injury $25,000/$50,000 $18.00
Comprehensive $500 Deductible $98.00
Collision $500 Deductible $242.00
Loan/Lease Gap No $0.00
Rental $30 per day for 45 days $22.00
Full Glass Yes $0.00
Fee Auto Theft Fee per vehicle $0.50

Progressive 6 meseci [B]$967.50/164.20 [/B]per month (dodaju fee za mesecno placanje):

General policy
Bodily Injury & Property Damage Liability $25,000 per person/$50,000 per accident/$25,000 property damage $469
Uninsured Motorist Bodily Injury $25,000 per person/$50,000 per accident $46
Underinsured Motorist Bodily Injury $25,000 per person/$50,000 per accident $24
Medical Payments No coverage $0 (ovo bi trebalo bar $2,000 ako nemas zdravstveno)
Comprehensive Actual cash value $500 deductible $111
Collision Actual cash value $500 deductible $277
Rental Car Reimbursement $30 per day ($900 maximum) $19
Roadside Assistance Coverage selected $3
Loan/Lease Payoff Coverage selected $18
Fee Information
Anti-theft fee $0.50

Za Progressive ako hoces puno [URL="http://www.zelenalutrija.com/imigracija/osiguranje/auto.php"]osiguranje[/URL] kao moje, dodaj $118 (razliciti iznosi dodaj od $2 do $228, ili za manje oduzmi $81). Kad se ulogujes u quote, idi na edit pored iznosa i dobices komparaciju zavisno od iznosa pokrica. Nakon izvesnog vremena smanjice ti premiju – ja imam Progressive od samog pocetka i za full 100/300/100 za dva vozaca placam $91. Ako hoces zero deductible veca je premija, ako hoces $1,000 deductible platices manje mesecno ali imaj u vidu da je vecina popravki kod sitnog cukanja do $1,000 (parkinzi i ostalo). Mislim da je $500 najbolji izbor.
Staro 15.05.2010, 16:46
Super Moderator

Nepromenjeno

U jeee....skuplje osiguranje od rate za novi auto :-)

Pravila pisanja