![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=celestine;19926]a da li pod assests moze da se podrazumeva dokaz o vlasnistvu nad recimo nekretninom? U uputstvu za intervju lepo pise ne prodajte nista, ne napustajte posao, ne kupujte avionske karte itd pre intervjua. To bi onda znacilo da, hipoteticki, ja mogu tu nekretninu prodati nakon sto mi odobre vizu.........am I right :([/QUOTE]
Pa tacno to sam ti i rekao u jednoj od predhodnih poruka, ne moras da prodajes nekretninu, odnesi vlasnicki list i to ti verovatno jeste najveci asset...i ako imas neka vredna kola..dijamantski prsten, Ferrari...:obrva:
|
|||
|
|||
![]()
Ako se uvedu nova pravila sa bankovnim racunima i obrascem I-134, to znaci da je vecina nas nepotrebno podnela prijave za DV-2012, jer nece ispuniti uslove. Narocito recimo porodica sa 3-4 clana da obezbedi 40 hiljada dolara, to je samo san...
|
|
|||
|
|||
![]()
Neko ko ima nekretninu u Srbiji(npr: stan, lokal...), dijamantski prsten, ferari i 40.000$ na racunu, nema potrebe da igra lutriju. Takvi ljudi kupuju nekretnine na Beverli Hilsu, odlaze u USA kao investitori...
Oni time izbegavaju imigraciono u USA(jer su nam i na prezentaciji rekli da je bolje otici na studenstku vizu(naravno ko ima sredstava), nego se maltretirati na ovakav nacin. Ne verujem da ce dosta ljudi dobiti od nekog I - 134, narocito u USA gde se zakon postuje u odnosu na Srbiju. |
|
|||
|
|||
![]()
@lanas, posto si bila na prezentaciji, da li nam mozes reci da li se tamo spominjao taj I-134 formular i da li je bilo nekih dodatnih objasnjenja po tom pitanju? Za bg ambasadu sam cula da su zaista retko u izuzetnim prilikama trazili taj dokument.........?
26. april - poslata prva koverta iz Kentucky-ja 13. maj - stigla prva koverta CN - DV211EU00011xxx 31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla) 21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra 18. novembar zakazan intervju........odlozen... |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=celestine;19934]@lanas, posto si bila na prezentaciji, da li nam mozes reci da li se tamo spominjao taj I-134 formular i da li je bilo nekih dodatnih objasnjenja po tom pitanju? Za bg ambasadu sam cula da su zaista retko u izuzetnim prilikama trazili taj dokument.........?[/QUOTE]
Ja sam bio na prezentaciji i ni rec nisu spominjali za taj novac niti za I-134...Ili je to nesto novo sto su nedavno uveli ili je drugacije u Bg nego u Budimpesti. Valjda ce neko uskoro imati intervju pa cemo cuti ;)
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=celestine;19934]@lanas, posto si bila na prezentaciji, da li nam mozes reci da li se tamo spominjao taj I-134 formular i da li je bilo nekih dodatnih objasnjenja po tom pitanju? Za bg ambasadu sam cula da su zaista retko u izuzetnim prilikama trazili taj dokument.........?[/QUOTE]
Na prezentaciji su rekli da je intervju veoma vazan i da li ce neko dobiti zelenu kartu od utiska koji stekne konzul, odnosno od [U]njegove procene da li cemo se i[/U] [U]kako se snaci u USA[/U] i ko je osoba kod koje idemo(pretpostavljam da treba neko pouzdan). Za formular niko nista nije reako, kao i za izvod po racunu. Sto se finansijskog dela tice, rekli su da uopste nije vazno koliko novca ponesemo, jer mozemo poneti mnogo novca, a da sve strahovito brzo potrosimo(za par dana). Takodje su rekli da je veoma vazna [U]namera[/U] zbog koje idemo tamo, odnosno da oni steknu utisak da ljudi koji apliciraju [B][U]hoce da zive i rade u USA.[/U] [/B]. U praksi su imali raznih slucajeva. Pitaj me jos nesto, ako te zanima. Lakse se setim kada imam pitanje.:==D: |
|
|||
|
|||
![]()
Mi smo u prijavi stavili adresu osobe koja nije finansijski nesto narocito........ali kod njega bismo bili smesteni u prvo vreme jer zivi sam a ima svoju kucu. Medjutim u Atlanti imamo takodje prijateljicu, udatu za amerikanca, ona je doktorka i vec mi je prakticno obezbedila office job kod nje na klinici... Da li mislis da bi bilo good idea da mi ona posalje jedan obican mail s kojim da odem u ambasadu?
26. april - poslata prva koverta iz Kentucky-ja 13. maj - stigla prva koverta CN - DV211EU00011xxx 31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla) 21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra 18. novembar zakazan intervju........odlozen... |
|
|||
|
|||
![]()
Ako se potvrde mogucnosti koje je Score pominjao da ce postovati punu proceduru na razgovorima u svim ambasadama od DV-2012, onda recimo ne znaci da nece biti tako ako to nisu pominjali na prezentacijama! Jednostavno ima do toga jos puno, a kada dodje vreme poslace dopis svim ambasadama da se drze pune procedure, i pada u vodu sto nisu pominjali na prezentacijama lovu na banci i obrasce.
Ljudi koji sada idu na razgovore su generacija DV-2011, i ne mozemo na osnovu njihovih razgovora videti da li ce od sledece godine traziti izvode i obrasce ili ne. I jos da dodam, podigli su cene viza, pregleda, pa recimo kad dodamo da porodica sa tri-cetiri clana treba 4 hiljade za preglede i vize, pa novac za put, i onda 5-10 hiljada tamo za pocetak. Uz to da se na nasim prostorima sa 30-40 godina starosti zaradi 50 hiljada dolara znamo da je jako tesko, osim da se nasledi nekretnina. Mogu reci da ovo vise onda i nece liciti na neku lutriju, nego na klasicnu prodaju viza onome ko ima novac! To je njihovo pravo i njihov izbor. |
|
|||
|
|||
![]()
"If you are selected to apply for a DV, you will be required to provide evidence that you will not become a public charge in the United States before being issued a visa. This evidence may be in the form of a combination of your personal assets, an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United States, and/or an offer of employment from an employer in the United States."
Ovo nije nista novo i odavno stoji kao informacija. Samo sto se nekad trazi nesto od toga a nekad nista. Od cega zavisi - God knows.... U beogradu sam zaista retko cula da su od koga trazili. Bilo je cak slucajeva da su neki cak sami doneli i prilozili Affidavit of support na intervju a oni bi im vratili bez gledanja.
|
||||
|
||||
![]()
E, pa dragi prijatelji, da i ovom mom putesestviju ka GC dodje jednom kraj!
Pogledali su ove moje papire o finansijama koje sam im doneo i u roku od sat i po odstampali vize u pasose. Danas oko 17h konacno smo ja i moja porodica i zvanicno postali legal permanent residents of The United States of America! Haleluja! :ludak::punk:
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
DV2011 Results | ljubilica | Prva koverta | 84 | 29.04.2011 21:31 |
DV2011 Countdown | Itmatrna | Prva koverta | 65 | 28.03.2010 19:47 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |