ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 05.05.2015, 10:59
GreenM's Avatar
GreenM GreenM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 Prikaz poruke
Uvijek mozete da idete na varijantu da sada ide samo one, a da poslije idete na spajanje porodice. Trajace neko vrijeme, ali nece biti rendgena u ovom trenutku, a on ce otici u SAD i spremit ce sve za preseljenje
Samo da napomenem da spajanje porodice za green card holder-e traje oko dvije godine, nekad i duže. Ipak treba dobro razmisliti o tome...
02.07.2015. - VIZA ODOBRENA

Lokacija u USA: Sarasota, Florida
Staro 05.05.2015, 14:40
Pahuljica's Avatar
Pahuljica Pahuljica je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: ispod palme na obali mora
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srecica Prikaz poruke
ništa nije bezazleno kad je u velikoj količini...i moj sin tako putovao po svetu,čas Amerika, čas Evropa, pa J.Amerika...boze mili, toliko aer.i tih skenera...sad se malo ukotvio i smirio,do sledeceg puta
Pretpostavljam da je i Vas sin bio trudan?

Salu na stranu, svaka trudnica moze najnormalnije da leti do 32. sedmice trudnoce BEZ odobrenja ginekologa ukoliko je trudnoca uredna (zavisi od avio kompanije, ali otprilike to je neka granica).

Cunami, to je ono sto sam i ja pretpostavila. Znaci, ukoliko joj doktor na ljekarskom pregledu pismeno potvrdi trudnocu i napise da zbog iste NE SMIJE da radi snimak pluca i sta jos treba, mislim da nece biti problema u ambasadi.
Ja bih svakako provjerila sa doktorom prije nego sto bih odustala, treba provjeriti SVE mogucnosti, jer ipak je ovo sansa koju ne bi trebalo propustiti ukoliko moze da se nadje rjesenje.

ina55, zelim ti svu srecu i javi nam sta je bilo! Nadam se pozitivnom ishodu

-------------------------------

Big Apple, we're coming!
Staro 05.05.2015, 15:49
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ja sam, posle pregleda u Smiljanicevoj, 100% siguran da ce doktorka da ucini sve sto treba da to prodje kako treba. Jos jednom da ih pohvalim!!!!!
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Staro 08.05.2015, 12:24
njica njica je offline
Član

Datum prijave: 01.05.2015
Nepromenjeno

Bio sam 6. maja u ambasadi i sve je proslo odlicno. Jedino specificno za dokumentaciju u mom slucaju je to sto sam rodjen u Skoplju a inace sam srpski drzavljanin i imao sam izvod iz MKR izdat u Nisu. Ali zahvaljujuci vasim savetima trazio sam i original izvoda iz Makedonije, medjutim nisam imao vremena da izvadim original ali sam kod sebe imao neku staru kopiju originala(iz 80 i neke). Ispostavilo se da im je to bilo dovoljno, pa su pored izvoda iz Nisa prihvatili i tu kopiju iz Makedonije. Sam intervju je super prosao, opusteni razgovor sa konzulom, ja sam kao i svi mislio da ce to biti neko zafrknuto ispitivanje ali kao sto su mnogi vec rekli ispalo je da je to samo formalnost ukoliko je sve u redu sa papirima. Sad cu da krenem da prelistavam neke druge delove foruma vezane za za zaposlenje i sam odlazak posto jos nemam konkretan plan, samo nekoliko poznanika koji su vec tamo.
pozdrav svima i srecno onima kojima tek predstoji razgovor
29...
Staro 08.05.2015, 12:39
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik njica Prikaz poruke
Bio sam 6. maja u ambasadi i sve je proslo odlicno. Jedino specificno za dokumentaciju u mom slucaju je to sto sam rodjen u Skoplju a inace sam srpski drzavljanin i imao sam izvod iz MKR izdat u Nisu. Ali zahvaljujuci vasim savetima trazio sam i original izvoda iz Makedonije, medjutim nisam imao vremena da izvadim original ali sam kod sebe imao neku staru kopiju originala(iz 80 i neke). Ispostavilo se da im je to bilo dovoljno, pa su pored izvoda iz Nisa prihvatili i tu kopiju iz Makedonije. Sam intervju je super prosao, opusteni razgovor sa konzulom, ja sam kao i svi mislio da ce to biti neko zafrknuto ispitivanje ali kao sto su mnogi vec rekli ispalo je da je to samo formalnost ukoliko je sve u redu sa papirima. Sad cu da krenem da prelistavam neke druge delove foruma vezane za za zaposlenje i sam odlazak posto jos nemam konkretan plan, samo nekoliko poznanika koji su vec tamo.
pozdrav svima i srecno onima kojima tek predstoji razgovor
29...

Čestitam Njica. Imam pitanje, da li si od dokumenata imao neko pozivno pismo, affidavit of support, izvod iz banke ili sl?
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Staro 08.05.2015, 13:51
dmihalj dmihalj je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2014
Nepromenjeno

Njica, jedno pitanje... Posto sam ja isto rodjen u Skoplju, a imam srpsko drzavljanstvo, tacnije nikad nisam ni ziveo u Makedoniji, ove godine sam izvucen na GC lutriji. E sad, kada sam prosle godine popunjavao formu za lutriju u polje Country of eligibility sam stavio Macedonia (posto sam negde procitao da se tu stavlja zapravo zemlja rodjenja). Zanima me samo sta si ti tu stavio kada si popunjavao formu, i da li mislis da ovo moze biti problem u mom slucaju kada budem isao na intervju za vizu. I da, da li mislis da ce u me u mom slucaju zvatu u ambasadu u Skoplju ili u Beogradu?

Hvala unapred na odgovorima!
Staro 08.05.2015, 14:31
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmihalj Prikaz poruke
Njica, jedno pitanje... Posto sam ja isto rodjen u Skoplju, a imam srpsko drzavljanstvo, tacnije nikad nisam ni ziveo u Makedoniji, ove godine sam izvucen na GC lutriji. E sad, kada sam prosle godine popunjavao formu za lutriju u polje Country of eligibility sam stavio Macedonia (posto sam negde procitao da se tu stavlja zapravo zemlja rodjenja). Zanima me samo sta si ti tu stavio kada si popunjavao formu, i da li mislis da ovo moze biti problem u mom slucaju kada budem isao na intervju za vizu. I da, da li mislis da ce u me u mom slucaju zvatu u ambasadu u Skoplju ili u Beogradu?

Hvala unapred na odgovorima!
Znam za slicne situacije: popunili su kao ti i nije bilo nikakvih problema.
Samo ponesi i makedonski izvod (ne mora biti noviji)
Staro 08.05.2015, 14:53
Drug član

Nepromenjeno

Hvala puno Tomislav1970, nadam se da mi zbog toga (sada kada su me vec izvukli ) nece praviti problem...
Staro 08.05.2015, 15:02
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmihalj Prikaz poruke
Hvala puno Tomislav1970, nadam se da mi zbog toga (sada kada su me vec izvukli ) nece praviti problem...
Nećeš imati nikakav problem jer si ti popunio i napisao baš onako kako je trebalo (rođen si u Makedoniji). Ti ćeš u formularu DS 260 navesti u koju ambasadu želiš da ideš na intervju, tako da to ti biraš (na neki način). U tvom slučaju ti ćeš navesti ambasada u Beogradu, i tamo ćeš imati intervju.

Na osnovu svedočenja ljudi, treba da znaš da će ti trebati i izvod iz MKR iz Makedonije (za intervju u ambasadi).
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Staro 08.05.2015, 19:23
Drug član

Nepromenjeno

Hvala margos13. Samo me bunilo to zasto su uopste onda stavili Country of birth, pa onda Country of eligibility, kad mu dodje na isto... Samo zbunjuje narod, ili ipak samo mene
Zatvorena tema

Pravila pisanja