ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2018 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 22.07.2018, 09:43
Simke Simke je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2017
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik blastfromthepast Prikaz poruke
Zdravo ljudi,

Imam mali problem. Barem se nadam da je mali. Nakon odradjenog lekarskog, tamo su mi stavili da mi je prezime sa D a ne sa DJ i kazu da tako mora. E sad, meni u ds obrascu upisano kao DJ i naravno u detaljima za intervju isto stoji moje prezime sa DJ. Sad 5 dana pred intervju ne mogu nista da menjam. Da li moze to da ugrozi moje sanse? Misljenje molim vas? Pozdrav svima
Bilo je ovde forumasa sa istim problemom kao i ti, i niko nije imao problem na intervjuu, cak im nisu ni spomenuli nista
Reply With Quote
Staro 22.07.2018, 13:50
NullPointer NullPointer je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2017
Nepromenjeno

Mozda glupo pitanje ali s'obzirom na vrucine i cekanje tamo da li je kosulja kratkih rukava adekvatan odevni predmet za intervju?
Reply With Quote
Staro 22.07.2018, 13:59
blastfromthepast blastfromthepast je offline
Član

Datum prijave: 21.07.2018
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NullPointer Prikaz poruke
Mozda glupo pitanje ali s'obzirom na vrucine i cekanje tamo da li je kosulja kratkih rukava adekvatan odevni predmet za intervju?
Mislim da jeste. Svakako je objekat klimatizovan a i ti si 90% vremena unutra tako da...
Reply With Quote
Staro 23.07.2018, 21:15
Elena12 Elena12 je offline
Član

Datum prijave: 23.07.2018
Nepromenjeno

Imam pitanje, zanima me vase misljenje.. Intervju mi je zakazan sada za cetvrtak, prosle nedelje sam se vencala, zvala sam ambasadu,pricala sam sa konzulom, rekao mi je da mi je ds sada otiljucan i da udjem da ispravim, medjutim ne moze da se pristupu sajtu vec treci dan, ne znam sta da radim, poslala sam im i mail, da li oni mogu da urade nesto povodom toga i da li je kasno sada da se urade promene. Hvala unapred
Reply With Quote
Staro 24.07.2018, 05:25
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Elena12 Prikaz poruke
Imam pitanje, zanima me vase misljenje.. Intervju mi je zakazan sada za cetvrtak, prosle nedelje sam se vencala, zvala sam ambasadu,pricala sam sa konzulom, rekao mi je da mi je ds sada otiljucan i da udjem da ispravim, medjutim ne moze da se pristupu sajtu vec treci dan, ne znam sta da radim, poslala sam im i mail, da li oni mogu da urade nesto povodom toga i da li je kasno sada da se urade promene. Hvala unapred
Mislim da ce biti puni razumevanja za situaciju, u krajnjem slucaju cete na licu mesta dopuniti DS260. Problem je u tome sto supruga nema uopste u sistemu, pa najbolje da ih nazovete i budete spremni da eventualno posaljete skenirani izvod iz MKV kao sto smo to radili prethodnih godina da bi ga makar ubacili u sistem, ukoliko uopste mogu. Sta se desava kada ne moze da se pristupi sajtu i DS260 vam je otkljucan, a nije dopunjen, takodje cete saznati telefonom. Jedino bi mogli da probate da se ulogujete sa nekog drugog racunara i iz druge mreze, ali i meni "od preko bare" javlja da "The Consular Electronic Application Center – Immigrant/Diversity Visa portal is currently undergoing maintenance.". U svakom slucaju ocekujte da mozda jos jednom budete morali na "drugo polouvreme" intervju-a, ili ce vam datum iz razumljivih razloga pomeriti, samo ih kontaktirajte nekako.
Reply With Quote
Staro 24.07.2018, 10:09
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Citat:
To kasno venčanje bi moglo da napravi veliki problem. Prvo i najbitnije je da li ambasada može da uzme još jednu dodatnu vizu od KCC-a. KCC daje onoliko viza (slotova / rezervacija) ambasadama samo za broj ljudi koji ima zakazan intervju. Tako da problem je i to što KCC ne zna da Vaš suprug kao derivat uopšte postoji i što nije prošao obradu.

Drugo, taj brak je potpuno sumnjiv i trebaće Vam mnogo dokaza i sreće da dokažete da je pravi i da je veza postojala od ranije. Izvlačenje je bilo 05. maja 2017., dakle pre više od godinu dana, i sada od jednom venčanje 10 dana pre intervjua. Ne znam zbog čega ste čekali toliko, ukoliko je veza prava i ukoliko se niste venčali samo zbog papira.

U svakom slučaju, zovite ambasadu što pre i lepo telefonom objasnite situaciju i tražite savet. Ne zaboravite i lekarski pregled pre intervjua, potreban je i za izvučenog i za derivate. I obavezno ponesite na intervju što više dokaza veze. Dakle slike sa putovanja tj. sve zajedničke slike, avionske karte ukoliko ste putovali avionom zajedno, prepiske, mailove, račune, bukvalno sve što dokazuje da je veza prava. Nije isključeno ni da Vas razdvoje na intervjuu i da Vas odvojeno ispituju kao što rade za bračne vize.
Reply With Quote
Staro 24.07.2018, 15:40
doE0 doE0 je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Pozdrav! Napisi im mail sa pitanjem koje si im postavila preko telefona, skeniraj izvod vencanih i ubaci ga u mail... oni ce ga ubaciti u tvoj DS i popuniti ono sto mogu bez tebe, a ti ces samo dopuniti ono sto oni nisu. Posto je intervju u cetvrtak, vrlo je verovatno da ce ti pomeriti datum intervjua za neke dve nedelje, ali nemoj nista da brines, vec iskoristi to vreme da prikupis sto vise dokaza za vezu, ako ste razmenjivali mailove, napravi screenshot, tamo se vidi datum...ako ste se slikali mobilnim telefonima, napravi neki screenshot te slike da moze i datum da se vidi kada je uslikana...skini listing poziva za sajta mobilne preze koju koristis i tu listu u excelu mozes da obradis tako da ti se vide samo vasi pozivi i razmena SMS poruka, pa im i to odstampaj, izradi sto vise slike (ja sam nosio tri albuma od po 50 slika iz razlicitih perioda)onda...screenshotove nekih dopisivanja npr na viberu, instagramu, FB...preispitajte sebe ko sta voli, rutine pre posla, posle posla...ko kakvu kafu voli, cija se mama kako zove, tata, brat, sestra...znate vec budite uopusteni, ponesite kao dokaz veze sve sto pomislite da bi moglo da pomogne, uradite lekarski, nemojte biti napeti i nervozni i verujem da ce sve biti dobro...ja sam sve to nedavno prosao, vencanje neposredno pred intervju i prikupio sam sve sto se moglo poneti u ambasadu i nije bilo nikakvih problema, eto sada moja supruga i ja odbrojavamo dane do poletanja

Srecno, drzimo vam fige...rekao bih vam "bez nerviranja" ali..mislim da to nije moguce i da svi moramo tu skolu da prodjemo
pozdrav!
Reply With Quote
Staro 24.07.2018, 23:27
DanijelaKG DanijelaKG je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Miami
YU lokacija: Kragujevac
Nepromenjeno Komplikacija

Pozdrav svima!

Pisacu samo o maloj komplikaciji koju smo imali:

Na intervju u ambasadi smo suprug, sin i ja bili 12.jula. Sve je bilo slicno kako su i drugi pisali. Medjutim, mi smo dobili "odbijenicu", zato sto nismo poneli stari pasos deteta u kom je bila aktuelna turisticka viza (B1/B2).
Turisticke vize se ponistavaju, tako da je OBAVEZNO poneti pasos u kom se nalaze (ukoliko je neko pisao o tome, ja nisam obratila paznju).
Pasose smo poslali proslog utorka i juce su stigli sa novim vizama! Pozeleneli smo!
Malo dodatnog stresa, ali ukoliko dobijete "odbijenicu" posaljite sta su vam u njoj napisali da naknadno dostavite i nece biti problema.
Reply With Quote
Staro 25.07.2018, 07:33
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik DanijelaKG Prikaz poruke
Pozdrav svima!

Pisacu samo o maloj komplikaciji koju smo imali:

Na intervju u ambasadi smo suprug, sin i ja bili 12.jula. Sve je bilo slicno kako su i drugi pisali. Medjutim, mi smo dobili "odbijenicu", zato sto nismo poneli stari pasos deteta u kom je bila aktuelna turisticka viza (B1/B2).
Turisticke vize se ponistavaju, tako da je OBAVEZNO poneti pasos u kom se nalaze (ukoliko je neko pisao o tome, ja nisam obratila paznju).
Pasose smo poslali proslog utorka i juce su stigli sa novim vizama! Pozeleneli smo!
Malo dodatnog stresa, ali ukoliko dobijete "odbijenicu" posaljite sta su vam u njoj napisali da naknadno dostavite i nece biti problema.
Čestitam
Malo stresa pred kraj, ali dobro je kad se sve završi hepi endom, to jest kad se pozeleni.
Želim vam puno uspeha u Americi
Staro 26.07.2018, 13:42
beni998 beni998 je offline
Član

Datum prijave: 26.07.2018
Nepromenjeno

Dragi forumisti ja sam iz Podgorice, davno pratim ovaj forum ali tek sad sam se uclanio. Prvo svima vama zelim srecno, i da vam kazem hvala, jer preko vas preko vase informacije ja sam dosta naucio i dosta mi ppomoglo da se snadjem. Ja sam Pozelenio prosli petak znavi 20.07.2018. Jedan od najsrecnih dana moga zivota. znaci sve je skoro bilo isto kako ste i vi predhodno pisali, samo meni su falili svjedocanstva jer sam ih bio zaboravio. Sve je dobro proslo uglavnom, dosla dokumentacija DHL-om prije dva dana. Najljepsi osjecaj na svijet. Sad cekam samo da prodje i Avgbust mjesec pa Boze zdravlja u Septembar put SAD-ea. Srecno jos Jednom
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja