ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 21.11.2007, 12:24
rasko
Gost

Nepromenjeno

da li neko moze da mi objasni kakva je slika potrebna.buni me to sto pise da na digitalnoj fotografiji glava treba da zauzima 50 % povrsine fotografije, a svi primeri koji su dati pokazuju da je povrsina koju glava zauzima mnogo manja.....a to su primer skeniranih fotografija.kakva digitalna fotografija je potrebna?moye li neko ko je vec dobio zelenu kartu da mi odgovori,molim vas?
Staro 23.11.2007, 22:45
nik
Gost

Nepromenjeno

Imam za vas vrlo neobicno pitanje na koje ja sam nisam siguran koji je odgovor!
radi se o prijatelju koji je vec u SAD-u ali mu je buduca supruga u Srbiji.On ima zelenu kartu vec 3 godine i pokusava na sve nacine da je dovede. Ono sto je on razmisljao je da i on sam ponovo aplicira da bi duplirao njene sanse.
sta mislite o tome ako on dobije ponovo?
Staro 23.11.2007, 23:10
Dragan
Gost

Nepromenjeno

Da li neko zna gde da promenim adresu za slanje zelene karte. U ambasadi sam naveo jednu adresu, ali mi se kolega u medjuvremenu odselio, tako da cu imati drugu adresu za posiljke. Ako znate, molim vas da mi neko javi...
Hvala unapred,
Dragan
Staro 24.11.2007, 17:51
Mikle Mikle je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2006
Nepromenjeno

@Dragan

- Ako jos uvek nisi otisao iz zemlje, pozovi ambasadu i pitaj da li to moze da se odradi kod njih u sistemu.
- Kad dodjes u Ameriku, kada ti na aerodromu imigracioni sluzbenik(ca) uzima podatke, imaj vec pripremljenu novu adresu, na nekom papiru i insistiraj na tome da ti odmah to promene na formularu koji donosis u koverti iz ambasade (ako ti u medjuvremenu nisu promenili to u ambasadi - prva tacka)
- Reci kolegi da u USPS-u (americka nacionalna posta)popuni formular koji ce svu njegovu postu koja dolazi na staru adresu automatski da salju na novu adresu. Mislim da je ovaj servis besplatan ali mozda i kosta par dolara.

I na kraju, moze se desiti da posle svega ovoga oni opet posalju ZK na staru adresu tako da 20-tak dana posle dolaska mozes da pozoves Imigracionu sluzbu i da vidis koja adresa ti je sistemu. Ako je jos uvek stara onda trazis da je zamene.

Naravoucenije: Administracija je administracija gde god se nalazila u svetu - to znaju svi oni koji su ranije mislili da je administracija u Srbiji ili okolnim zemljama najgora
Staro 24.11.2007, 18:06
zlatan
Gost

Nepromenjeno

Poz..

za Dragana...ovo nije redak slucaj da neko menja adresu. Po forumima koji se bave GC lutrijom pronasao sam da se adresa gde da se posalju dokumenta moze promeniti na samom ulasku u USA kod Immigration officera...tj kada dajete onu kovertu koju dobijete u ambasadi. ..evo jednog posta sa IMIGRATIONPORTAL gde se navodi da se adresa moye promeniti pri ulasku ..ali se u svakom slucaju moras voditi racna za svaki slucaj o adresi koja je prvi put navedena jer moze se desiti da GC posalju tamo pa da primalac bude svestan cija je kartica i gde da je prosledi..ovo POE je POST OF ENTRY dole u postu

dragoman
Registered User Join Date: Apr 2007

Your permanent address will be updated when you will inform the immigration officer about that at POE. So you dont need to call DHS or anywhere else..You will receive welcome letter, GC, etc, at your new address.
Forms Sent Back to KCC : April 13th 2007
2nd NL received: September 12 2007
Interview done : 5th October 2007
awaiting for a missing police certificate to submit

pozdrav Zlatan
Staro 26.11.2007, 23:32
vr03
Gost

Nepromenjeno

Jel moze neko da mi kaze zasto nece na http://www.dvlottery.state.gov da mi prihvate aplikaciju iako je slika ok i sve popunjeno sem 8c. Address Line 2.Prvi put popunjavam tako da vjerovatno negdje gresim.
Staro 29.11.2007, 16:13
goga
Gost

Nepromenjeno

ako budem izvucena da li moram da vodim i supruga i decu
kako sam navela na prijavi
kada se prijavljuje ko ce ici
Staro 01.12.2007, 20:18
Drmisa
Gost

Nepromenjeno

Drugari sta treba da se radi za I-134, odnosno kakva je tacno procedura. Ja sam downloadovao formular sada ga saljem "vezi" u Ameriku. I sta dalje? On ce to da popuni, jer treba negde da ga overi, da mi vrati formular postom i da ga posalje na ambasadu u Bg. Ajde ako mozete da mi odgovorite.

I zasto na mom formularu I-134 stoji exp. 04-30-07? Jer to znaci da ima neki taze.

I zasto na ovom sajtu http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3730.html stoji
Important Note: Form I-134 is not acceptable, and cannot be used in place of the appropriate I-864 form(s) listed above.

I kakav je ovaj I-864?

Totalno sam zbunjen. Ako mozete da mi pomognete hitno!
Staro 02.12.2007, 09:50
Prika Prika je offline
Drug član

Datum prijave: 30.06.2007
Nepromenjeno

I-134 treba samo tebi i ti treba da ga imas kod sebe kao dokaz kada budes isao u ambasadu na razgovor.
Prilozices ga sa ostalim dokumentima koje si vec spremio.
Naravno da treba da se overi taj obrazac kod njihovog notara.
Svaki I-134 ima svoj rok trajanja tj do kada ti vazi.
To do kada ti vazi se popunjava kod notara npr. moj vazi do 11 marta 2011 godine.

Sto se tice tog novog obrasca nisam upoznat sa njim.
Kada sam ja popunjavao za sebe obrazac moj brat je otisao kod notara i rekao mu sta mu treba te mu je ovaj ispunio
obrazac I-134.Mozda se nesto promenilo ne znam ali do sada ko god je nosio I-134 nije mu stavljena primedba da treba novi da nabavi.
Ti proveri sa svojom vezom u USA on bi verovatno trebao da zna vise od nas ili pozovi ambasadu i pitaj njih.
Staro 02.12.2007, 12:11
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

Pozdrav!

Za Drmisa, ovo je moje iskustvo sa I-134. Meni je drug ispunio obrazac on line, odneo ga kod notara koji je pored overe stavio i pecat (utisnut u hartiju kao zig, ne kao onaj nas klasican ljubicast), poslao mi je i kopiju svog izvoda sa bankovnog racuna i potvrdu iz frime gde radi i sa kolikim je primanjima na godisnjem nivou. U ambasadi su mi sve te dokumente uzeli, nisu me nista pitali o tome, te pretpostavljam da su ovi dokumenti bili i vise nego dovoljni.

Nadam se da sam bar malo pomogla.

Sreno!
Zatvorena tema

Pravila pisanja