ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 21.12.2007, 17:49
Yande
Gost

Nepromenjeno

Drugari ja sam danas popunio podatke za aplikaciju za green card na sajtovima USAFIS i www.usagc.org. Posle pola sata pozvala me je neka devojka i ispricali smo se dobrih desetak minuta,trazila mi je broj kreditne kartice kako bi ja uplatio 57 dolara ako bi aplicirao na godinu dana,mada ona preporucuje opciju od 111 dolara gde se dobija green card na 4 godine ! Kazite mi molim vas dali ste culi o ovim firmama,dali su legalni zastupnici lutrije (ja sam video njihove net adrese na MTV i VH1,gde se inace reklamiraju),i uopste sta mi preporucujete da li da idem preko njih ili ne? I jos jedno pitanje da li je sad kasno za aplikaciju,posto me je ona zvala danas (21.12.2007) a cuo sam da aplikacija je trajala do 02.12.2007? Hvala, molim vas za sto brzi odgovor !
Staro 25.12.2007, 15:34
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Jel neko dobio poziv za januar...i ako jeste, koji je otprilike broj. Mi bismo trebali za januar da budemo zakazani po bulletin-u, ali nikako poziv da stigne.
Staro 26.12.2007, 04:24
Dragan NY
Gost

Nepromenjeno

Cao Nikola,

Dobro bi bilo da kontaktiras Kentaki putem mejla. Imas ga negde medju formularima. Oni ak znaju javice ti odmah, a ako ne onda ces dobiti samo automatsku poruku.
Meni cim su poslali odgovor na email za tacan datum, drugo pismo mi je stiglo odmah nakon toga za nepunih 7 dana...
Eto toliko, ako nesto treba pitajte. Pomoci cu onoliko koliko znam. Pozdrav i zelim vam srecne Novogodisnje Praznike.
Staro 26.12.2007, 10:37
Prika Prika je offline
Drug član

Datum prijave: 30.06.2007
Nepromenjeno

Nikola,
zavisi koji si broj i kada bi tvoj broj trebao da dodje na red u Januaru.
Ako si pri kraju Cut-off broja za Januar onda imas jos fore da ti stigne 2 pismo.
Najbolje bi bilo kako kaze Dragan da ih kontaktiras sa E- Mailom( imas ga u prvom pismu).
Oni ce ti reci tad tacan datum intervjua ako ti je zakazan i tacan datum kada ti je poslato 2 pismo.
Znaci tad ces znati sve.
Bitno ti je samo da ti potvrde da ti je poslato 2 pismo i ti ces da ga doobijes onda sigurno.
zelim svim buducim ucesnicima da kazem samo jedno. Kada dobijete prvo pismo odmah popunite formulare i posaljite ga nazad sto pre da ne biste prosli kao moj prijatelj kooji je drzao papire kod sebe skoro ceo mesec pa ih tek onda poslao i naravno nije dobio drugo pozivno pismo za razgovor.

Puno srece svim ovogodisnjim ucesnicima a i onima koji ce tek da budu izvuceni.
Staro 26.12.2007, 10:46
Prika Prika je offline
Drug član

Datum prijave: 30.06.2007
Nepromenjeno

Pitanje za Milosa.
Mi smo zavrsili svoj viza proces naravno dobili vize i Isaljavamo se iz Srbije u Aprilu.
Interesuje me samo par pitanja ako mi mozes odgovoriti ili neko ko zna.
Mi imamo malo dete i interesuje me kako je regulisana zdravstvena zastita u USA za dete i nas odrasle ako znas ili neko ko zna.
dobio sam informaciju da to zavisi od drzave do drzave u USA ( mi idemo u Chicago).
Nasao sam jedan link koji kaze da je od 2008 za decu u drzavi Illinois besplatno osnovno zdravstveno osiguranje.
Da li mi neko moze to da potvrdi ili da me uputi na jos neki koristan link po pitanju ove teme.
Unapred zahvalan.
Staro 27.12.2007, 01:19
Veka77 Veka77 je offline
Član

Datum prijave: 27.12.2007
Nepromenjeno

Ja sam Veka i ovom bih prilkom da vas zamolim da li mozete da mi kazete koje su mi sanse da dobijem 2 pismo i kada?
Moj broj je 21*** , sto znaci da je visok, ali kako prolazi vreme , a i skok brojeva na visa bulletin sve veci, pitala bih vas da li postoje sanse da moj broj postane current u maju?Mnogo bi mi znacilo da to bude sto pre postajem jako nestrpljiva

UNAPRED ZAHVALNA
Staro 27.12.2007, 15:04
Dragan NY
Gost

Nepromenjeno

Za priku,
Ovde u NY su mi rekli da je zdravstvena zastita znatno bolja no u vecini drugih drzava.Cak i ako nemas pokrivenu zdravstvenu zastitu imas puno bolnica koje ce te prihvatiti for free. Isto je i u San Francisku, tamo sam ziveo 5 godina. Jedina je stvar sto se u tim besplatnim ustanovama ceka red malo duze, ukoliko nije nesto bas hitno...
Kao alternativu sam imao Gradsku Bolnicu koja ima subvencije od Vlade Kalifornije pa je lecenje tamo puno jeftinije no u privatnim klinikama...
Nije Amerika toliko okrutna kao u Moore-ovom dokumentarcu Sicko, ali opet, sve zavisi od drzave do drzave...
Mi smo jos uvek gradjani Srbije, pa mozemo da koristimo i nasu socijalnu zastitu. Ja sam se bio prijavio pre par sedmica na biro kao nezaposlen i isao na operaciju bez da sam dao dinar za to. Ovde bi me to puno kostalo . Ne mogu da kazem kako bih ovde prosao, ali u slucaju da mi firma uplacuje socijalno i zdravstveno, morao bih se raspitati sta ono tacno pokriva: popravku zuba ili samo vadjenje...Zato, ako si vec u Americi, a pretpostavljam da jesam, siguran sam da ces u drzavi tj gradu u kome boravis naci nekoga da ti objasni kako to tamo ide... ovde u NY za ta i takva pitanja najbolji za to mi je poslodavac tj boss. U januaru mi je zakazao razgovor i pricacemo o svemu, pa i o tome.
Nadam se da sam ti i malo pomogao, koliko sam mogao. Posle razgovora sa gazdom pisacu vam kako tacno stvari stoje ovde u NY...
Molim sve koji citaju ovo da napisu za svoje USA drzavice, svoja iskustva... mislim da je tema znacajna za sve nas...
Pozdrav i srecno... dragan NY
Staro 29.12.2007, 00:53
Drmisa
Gost

Nepromenjeno

Meni su ljudi iz Bg ambasade na najbolji moguci nacin pozeleli srecnu NG dodelivsi mi iseljenicku vizu poslednjeg dana u decembru kako sam ja i trazio. Rekli su mi da mogu da odlozim izdavanje vize za nekoliko meseci ali onda prihvatam i rizik da mogu da i ne dobijem iseljenicku vizu pa da me vrate sa aerodroma u USA, ali je zato OK da ti daju vizu zadnjeg dana u mesecu a to je za decembar bio 28.12.

Sve u svemu znate sta mene ceka u sledecoj godini a ja vama zelim da se i vama tako nesto desi.

Srecna Nova Godina!
Staro 30.12.2007, 02:10
Veka77 Veka77 je offline
Član

Datum prijave: 27.12.2007
Nepromenjeno

Kako da te vrate sa aerodroma ne razumem?
Moj broj ja jako visok za Evropu 2008EUj0021*** ali ocekujem da mi intervju bude zakazan u maju ili junu...Jel to znaci da moze se desiti da iako moj broj postane current i dobijem drugo pismo ne znaci da cu i dobiti vizu ili...?
Staro 04.01.2008, 04:08
Gagi
Gost

Nepromenjeno

Cao svima,

Molio bih nekoga ko zna da mi kaze kakva je procedura u vezi dobijanja radne dozvole ili zelene karte za devojku iz Srbije s kojom bih se eventualno vencao.
Ja sam pre mesec-dva dobio zelenu kartu. Mi smo se naknadno upoznali i ovo stoji kao jedna velika mogucnost u nasem zivotu.
Trenutno sam u Americi pa ne znam koga da kontaktiram u vezi ovoga. Interesuje me ukratko, da li bi i ona mogla da dodje da zivi ovde sa mnom
u doglednom periodu. Mozda nece moci da dobje zelenu kartu odmah, ali da li moze da dobije privremenu boravisnu i radnu dozvolu.
Hvala unapred, Gagi
Zatvorena tema

Pravila pisanja