ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.12.2015, 22:26
Kamely Kamely je offline
Drug član

Datum prijave: 24.08.2015
US lokacija: Boston/NYC
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

E ovako. Bilo je ludo ali ludo sinoc, dodjoh malo sad sebi i ajde da napisem ovaj takoreci report

Elem, ja sam imala veoma neuobicajenu situaciju, nimalo slicnu onome sto sam citala na forumu. Naime, ja sam imala zakazano u 8.30, naravno dosla ranije (tipicno za mene. Kada sam u ovakvim vaznim situacijama, ja bih ispred ambasade dzedzala celu noc samo da nesto nepredvidjeno ne iskrsne ). U 8.15 me cuvar pronasao na spisku i izdvojio sa strane, odmah pustio unutra.
Prosla security check..nastavila kroz dvoriste, usla unutra, izvukli mi broj, sela sa leve strane, kraj toaleta gde su uglavnom sedeli svi koji nisu B2 aplikanti. U 9.00 stigla na prvi salter. Izuzetno prijatan i opusten covek, cak smo se i smejali, opusteno pricali o mojim dokumentima. Npr, primetila sam da su pogledali pazljivije pismo koje su moji meni napisali, u kojem navode ko su, sta su, koliko dugo su u USA, cime se bave i isticu da su oni tu da mi pomognu i da cu ziveti za pocetak kod njih.
Nakon tih max 10 min, taj prijatni gospodin mi je rekao da se vratim, sednem i sacekam da me pozovu za uplatu. Posle opet max 10 min, na drugi salter i platila 330. Ponovo sela, opet max 10, pa na treci salter dala otiske. ponovo sela, max 15 min, pozvali me na cetvrti salter gde mi se zena predstavi, objasni da je ona konzulka i da cemo malo da popricamo. proturila kroz rupicu na salteru zakletvu, ja je procitala i max 10 min razgovor: koju skolu sam zavrsila/koga imam u USA/navedite koliko ste puta putovali u USA. Posto ja idem jednom godisnje u USA, rekla sam joj da ne mogu tacno da se setim koliko sam puta do sada bila ali da ih ima nevedno u DS obrascu, da ja imam dosta prijatelja po USA, te da mi veci deo familije tamo zivi. Ja opustena, kao i sa onim prvim covekom. Taman se raspalila da joj jos pricam , ona digla glavu i saopstila famoznu recenicu - Congratulation.... Ja se razrogacila i u suze. Nakon toga je rekla da sednem, te da ce me njen kolega pozvati za detalje. Max 10 min, i eto mene ponovo kod gospodina sa pocetka reporta, koji se smeje i govori mi "pa, cestitam. Ovo ti je uputstvo za pasos, ocekuj da ce stici u petak." ja mu kazem da ce to biti najlepsi Bozic u mom zivotu (ja slavim Bozic u petak 25og), i opet suze... On se smeje i govori "razumem te. uzivaj i srecno". Ja ga pitam jel to to, ja mogu sad kuci...on se smeje i mase Ja izasla, sunce siiijaaaa....toplo,divnooo...prolece se niotkuda iskralo i otelo malo neba u ovom maglovitom decembru, prvog dana zime. Sve u svemu, ja sam iz ambasade izasla oko 10.30.
Danas mi je stigao mail da je pasos poslat i da ga ocekujem za dan, dva. Moram da naglasim da im je taj mehanizam sa DHLom malo komplikovan, pa sam ja naravno dva puta zvala call centar, pisala mail tehnickoj sluzbi i mislim da su i tamo znali da sam smarac najgori
Eto, ljudi, to je moje iskustvo. Za sat i po sve zavrsila. U NS bila vec oko 13h, a onda je krenuo neverovatan mix osecanja - od umora i neispavanosti, preko bola u misicima jer sam se nakon 7 meseci opustila, do histerije i suza jer sam PRESRECNA!!!!!!!
Pozdrav svima vama, i velika zahvalnost za savete i pomoc.
Puno, ali puno srece zelim svima!
Vasa Kamely
Reply With Quote
Staro 23.12.2015, 23:05
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kamely Prikaz poruke
E ovako. Bilo je ludo ali ludo sinoc, dodjoh malo sad sebi i ajde da napisem ovaj takoreci report

Elem, ja sam imala veoma neuobicajenu situaciju, nimalo slicnu onome sto sam citala na forumu. Naime, ja sam imala zakazano u 8.30, naravno dosla ranije (tipicno za mene. Kada sam u ovakvim vaznim situacijama, ja bih ispred ambasade dzedzala celu noc samo da nesto nepredvidjeno ne iskrsne ). U 8.15 me cuvar pronasao na spisku i izdvojio sa strane, odmah pustio unutra.
Prosla security check..nastavila kroz dvoriste, usla unutra, izvukli mi broj, sela sa leve strane, kraj toaleta gde su uglavnom sedeli svi koji nisu B2 aplikanti. U 9.00 stigla na prvi salter. Izuzetno prijatan i opusten covek, cak smo se i smejali, opusteno pricali o mojim dokumentima. Npr, primetila sam da su pogledali pazljivije pismo koje su moji meni napisali, u kojem navode ko su, sta su, koliko dugo su u USA, cime se bave i isticu da su oni tu da mi pomognu i da cu ziveti za pocetak kod njih.
Nakon tih max 10 min, taj prijatni gospodin mi je rekao da se vratim, sednem i sacekam da me pozovu za uplatu. Posle opet max 10 min, na drugi salter i platila 330. Ponovo sela, opet max 10, pa na treci salter dala otiske. ponovo sela, max 15 min, pozvali me na cetvrti salter gde mi se zena predstavi, objasni da je ona konzulka i da cemo malo da popricamo. proturila kroz rupicu na salteru zakletvu, ja je procitala i max 10 min razgovor: koju skolu sam zavrsila/koga imam u USA/navedite koliko ste puta putovali u USA. Posto ja idem jednom godisnje u USA, rekla sam joj da ne mogu tacno da se setim koliko sam puta do sada bila ali da ih ima nevedno u DS obrascu, da ja imam dosta prijatelja po USA, te da mi veci deo familije tamo zivi. Ja opustena, kao i sa onim prvim covekom. Taman se raspalila da joj jos pricam, ona digla glavu i saopstila famoznu recenicu - Congratulation.... Ja se razrogacila i u suze. Nakon toga je rekla da sednem, te da ce me njen kolega pozvati za detalje. Max 10 min, i eto mene ponovo kod gospodina sa pocetka reporta, koji se smeje i govori mi "pa, cestitam. Ovo ti je uputstvo za pasos, ocekuj da ce stici u petak." ja mu kazem da ce to biti najlepsi Bozic u mom zivotu (ja slavim Bozic u petak 25og), i opet suze... On se smeje i govori "razumem te. uzivaj i srecno". Ja ga pitam jel to to, ja mogu sad kuci...on se smeje i mase Ja izasla, sunce siiijaaaa....toplo,divnooo...prolece se niotkuda iskralo i otelo malo neba u ovom maglovitom decembru, prvog dana zime. Sve u svemu, ja sam iz ambasade izasla oko 10.30.
Danas mi je stigao mail da je pasos poslat i da ga ocekujem za dan, dva. Moram da naglasim da im je taj mehanizam sa DHLom malo komplikovan, pa sam ja naravno dva puta zvala call centar, pisala mail tehnickoj sluzbi i mislim da su i tamo znali da sam smarac najgori
Eto, ljudi, to je moje iskustvo. Za sat i po sve zavrsila. U NS bila vec oko 13h, a onda je krenuo neverovatan mix osecanja - od umora i neispavanosti, preko bola u misicima jer sam se nakon 7 meseci opustila, do histerije i suza jer sam PRESRECNA!!!!!!!
Pozdrav svima vama, i velika zahvalnost za savete i pomoc.
Puno, ali puno srece zelim svima!
Vasa Kamely
Kamely divan ti je post
Baš mi je drago da je sve prošlo tako brzo i glatko! Čestitam ti još jednom od srca i želim svu sreću u daljem životu
Znaš li kada putuješ i gde?
Nadam se da ćeš nastaviti da nam pišeš idalje

I na kraju naravno SREĆAN BOŽIĆ tebi i svima koji slave

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu

Last edited by Tikica; 23.12.2015 at 23:13.
Reply With Quote
Staro 24.12.2015, 11:01
nikita61 nikita61 je offline
Drug član

Datum prijave: 21.11.2009
US lokacija: Boston-Newburyport
Nepromenjeno

Cestitam od srca Kamely...ocigledno je da Ameri znaju sta rade, ma koliko to nama nekada ne izgledalo tako...tacno su videli da si savesna,precizna,znas jezik,mnogo puta putovala u USA, pa nema razloga da otezu citavu stvar...Srecan Bozic i srecan put...pa da nam opet sve ovako lepo referises odande
Reply With Quote
Staro 24.12.2015, 11:37
MilosWorldwide MilosWorldwide je offline
Član

Datum prijave: 07.05.2015
US lokacija: Seattle, WA
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kamely Prikaz poruke
Elem, ja sam imala veoma neuobicajenu situaciju, nimalo slicnu onome sto sam citala na forumu.
Čestitam Kamely Jedino što ne razumem je to po čemu je tvoja situacija neuobičajena, ja ne vidim razliku između tvog i 90% drugih slučajeva, uključujući i moj. Ali bar si me navela da pažljivo pročitam post
Reply With Quote
Staro 24.12.2015, 14:40
USABIH's Avatar
USABIH USABIH je offline
Drug član

Datum prijave: 16.08.2015
US lokacija: NYC
YU lokacija: BIJELJINA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MilosWorldwide Prikaz poruke
Čestitam Kamely Jedino što ne razumem je to po čemu je tvoja situacija neuobičajena, ja ne vidim razliku između tvog i 90% drugih slučajeva, uključujući i moj. Ali bar si me navela da pažljivo pročitam post
Čestitam Kamely, a Miloše ostatak tvog posta potpisujem
22.07. - Izmjena DS-260
21.10. - Zakazan intervju
07.12. - Intervju - VIZE ODOBRENE 🇺🇸
Reply With Quote
Staro 24.12.2015, 15:08
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik USABIH Prikaz poruke
Čestitam Kamely, a Miloše ostatak tvog posta potpisujem
Mislim da je Kamely htela da istakne da je sve završila bez pauze do 10:30h, kao i to da su je odmah pustili unutra, što je uglvnom bio slučaj samo kod nekolicine parova sa decom

Kamely ispravi me ako grešim

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 24.12.2015, 15:26
Zoja Zoja je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2015
Nepromenjeno

Bas lepo iskustvo Kamely i sto Tikica kaze, divan post!
Cestitam jos jednom i zelim ti mnogo srece, a ti nastavi da nam se javljas i kad stignes u USA..

@MilosWorldwide @USABIH slazem se sa Tikicom, mislim da je razlika u tome sto Kamely nije imala nikakvu duzu pauzu na intervju, dok vecina do sada jeste, bar sto se BGa tice
Reply With Quote
Staro 24.12.2015, 17:36
zelembac zelembac je offline
Član

Datum prijave: 26.10.2015
Nepromenjeno

Pre svega cestitke svima koji su pozeleneli

Jel dobijao neko mail za intervju, po nekom proracunu trebalo bi da mi stigne svakog dana al nista jos

Mozda imaju neku pauzu zbog praznika..
Reply With Quote
Staro 24.12.2015, 17:50
Zoja Zoja je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2015
Nepromenjeno

I dalje se niko ne javlja, moguce da ce biti malo odlaganja zbog praznika.. Sad je vec proslo dve nedelje od visa bulletin-a za februarske intervjue i vec bi trebalo da pristizu mailovi, ali obzirom da je danas badnje vece, sutra Bozic, moguce da ce ih slati sledece nedelje.

Mozes povremeno da bacis pogled i na blog britsimonsays, njega prate ljudi iz celog sveta i redovno objavljuje sva nova desavanja vezana za lutriju, tako da ja proveravam i tamo da li se nesto novo desava
Reply With Quote
Staro 24.12.2015, 19:24
Kamely Kamely je offline
Drug član

Datum prijave: 24.08.2015
US lokacija: Boston/NYC
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zoja Prikaz poruke
Bas lepo iskustvo Kamely i sto Tikica kaze, divan post!
Cestitam jos jednom i zelim ti mnogo srece, a ti nastavi da nam se javljas i kad stignes u USA..

@MilosWorldwide @USABIH slazem se sa Tikicom, mislim da je razlika u tome sto Kamely nije imala nikakvu duzu pauzu na intervju, dok vecina do sada jeste, bar sto se BGa tice
Upravo na to sam mislila. Ja sam ocekivala, a na osnovu iskustava ostalih sa foruma, da cu nakon predavanja dokumentacije imati pauzu do nekih 13/14h. Pa sam se i psihicki spremila da ce u stvari to biti najtezi deo dana - sto zbog krize sna, a sto zbog umora i nestrpljenja. Medjutim, ja sam sve zavrsila odjednom i to vrlo brzo.

Na to sam mislila, kada sam napisala neuobicajena.

Hvala vam svima i da... javljam se kad kupim kartu da vas update gde i kada putujem
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja