ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.07.2015, 13:46
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

a cekaj jel ja mogu da stavim nju kao nosilac aplikacije iako sam ja dobitnik?
Reply With Quote
Staro 09.07.2015, 14:14
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

markoss, ne mozes staviti nju kao nosioca aplikacije, ti si dobitnik, ona je pratioc.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 09.07.2015, 14:17
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
a cekaj jel ja mogu da stavim nju kao nosilac aplikacije iako sam ja dobitnik?
Ukratko: ne
Malo opsirnije: ne, ti si izvucen i ti si nosilac aplikacije. Nema zamjene.

Ako si izvucen, onda idi sa onim sto imas. Vise nema razmisljana sta i kako. To je sto je. Pripremi dokumenta i idi. Ne mozes ni na sta da utices, niti mozes nesto da promjenis tako da nemoj da trosis energiju na to
Reply With Quote
Staro 15.07.2015, 11:40
miroslavj miroslavj je offline
Drug član

Datum prijave: 20.06.2015
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku miroslavj
Nepromenjeno

Citat:
znaci sve mi zavisi od raspolozenja konzula?
ja sam posle srednje pravio pauzu par godina i nastavio sa visom sto znaci da imam sad onaj rizicniji scenario

jel i supruga isto treba diplomu srednje i vise da nosi na intervju?
https://www.mixcloud.com/djurosvilar...beth-gracon-1/
Reply With Quote
Staro 15.07.2015, 19:14
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
sta je bre ovo mixcloud?

ko salje datum intervjua, kentaki ili ambasada, i kada obicno posalju, ja sam dv260 poslao popunjen pre dve nedelje?
Datume intervjua za sve USA ambasade i konzulate u celome svetu zakazuje KCC (Kentucky Consular Centar). Ambasade ne zakazuju intervjue, one samo sprovode odluke KCC-a.

Obavštenje o intervjuu dobićeš na mail i to 1,5-2 meseca pre intervjua. Mail ćeš dobiti od KCC-a u zavisnosti od tvog CN-a (case number). Što ti je manji CN, to ćeš ići ranijeg meseca na intervju, odnosno ranijeg meseca ćeš dobiti mail.
Ti sada treba da pratiš visa bulletin-e i oni izlaze između 10.-15. u mesecu, i u svakom visa bulletin-u naznačeni su cut off brojevi za 2 meseca unapred. Ukoliko je tvoj CN ispod cut off-a broja koji je naznačen u visa bulletin-u, onda treba da očekuješ mail, a mail dobijaš oko dve nedelje nakon izlaska visa bulletin-a.

Između 10-15 avgusta treba da izađe visa bulletin za septembar 2015., a u njemu će biti najavljeni i prvi cut off brojevi za DV 2016 i to za oktobar 2015. Drugum rečima, najkasnije do 15. avgusta izaćiće visa bulletin i ako tvoj CN bude manji od oktobarskog cut off-a za EU region, onda ćeš znati da će ti intervju biti u oktobru 2015., i čekaš da ti stigne mail sa obaveštenjem o tačnom datumu, mestu i vremenu intervju (taj mail će biti poslat između 20-25. avgusta). Ako tvoj CN bude veći od oktobarskog cut off-a, onda čekaš sledeći visa bulletin koji će izaći između 10-15. septembra, a u njemu će biti najavljeni cut off brojevi za novembar, itd.... Intervju ćeš imati onog meseca kada je tvoj CN manji od cut off-a za taj mesec i to važi samo u slučaju ako si poslao DS 260 i ako je KCC obradio tvoj DS 260. Može se desiti da si poslao DS 260, a da KCC nije obradio tvoj DS 260, pa da nemaš intervju u mesecu u kojem je tvoj CN manji od cut off-a, a to naročito važi za ljude koji imaju mali CN, a DS 260 su poslali kasno. U toku DV 2015, KCC-u je trebalo 1-5 meseci da obrade kasno poslate obrasce DS 260, ali pretpostavljam da će obrada DS 260 obrazaca biti mnogo brža u DV 2016.
U tvom slučaju, pretpostavljam da će DS 260 obrazac biti obrađen na vreme (poslao si ga pre dve nedelje) i to ne bi trebalo da ima uticaja i da uzrokuje odlaganje tvog intervjua (naročito ako ti intervju nije u oktobru).

Niko ti ne može tačno reći kada ćeš dobiti mail i kada ćeš ići na intervju, ali možeš pogledati cut off brojeve po mesecima u prethodnim godinama (DV 2015, DV 2014, itd...) i na osnovu toga možeš okvirno prevideti kog meseca ćeš ići na intervju.
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Reply With Quote
Staro 15.07.2015, 19:39
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kuki Prikaz poruke
Na svedocanstvu za 4-ti za razliku od ostalih gde hemijskom pise "cetvrti" ovde pise "vanredno cetvrti" kao i na diplomi, izuzev toga, samo svedocanstvo i diploma su isti kao i svima ostalima sto su...diplomski je odbranjen na dan kada su ga branili sledeci redovni maturanti... tj godinu dana nakon moje generacije...

Pa ako me bas ne pitaju, slazem se da ne bih morao da im bas na to skrecem paznju...

Da, zavrsio sam visu ili visoku (kako god) a pre visoke, studirao fakultet koji nisam zavrsio... tj. digao ruke...
Kuki, pa onda je moguće da će da te pitaju u vezi srednje i zašto si je završavao vanredno ili sl. Ako te to budu pitali, ti im u tom slučaju daj iskreni odgovor, ali obavezno naglasi da si završio i višu. Važno je da si završio višu, i tu ne bi trebalo da imaš problema. Taj faks koji si napustio, nemoj ni pominjati.
Reply With Quote
Staro 15.07.2015, 21:33
Mrs.Ryan's Avatar
Mrs.Ryan Mrs.Ryan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2015
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Datume intervjua za sve USA ambasade i konzulate u celome svetu zakazuje KCC (Kentucky Consular Centar). Ambasade ne zakazuju intervjue, one samo sprovode odluke KCC-a.

Obavštenje o intervjuu dobićeš na mail i to 1,5-2 meseca pre intervjua. Mail ćeš dobiti od KCC-a u zavisnosti od tvog CN-a (case number). Što ti je manji CN, to ćeš ići ranijeg meseca na intervju, odnosno ranijeg meseca ćeš dobiti mail.
Ti sada treba da pratiš visa bulletin-e i oni izlaze između 10.-15. u mesecu, i u svakom visa bulletin-u naznačeni su cut off brojevi za 2 meseca unapred. Ukoliko je tvoj CN ispod cut off-a broja koji je naznačen u visa bulletin-u, onda treba da očekuješ mail, a mail dobijaš oko dve nedelje nakon izlaska visa bulletin-a.

Između 10-15 avgusta treba da izađe visa bulletin za septembar 2015., a u njemu će biti najavljeni i prvi cut off brojevi za DV 2016 i to za oktobar 2015. Drugum rečima, najkasnije do 15. avgusta izaćiće visa bulletin i ako tvoj CN bude manji od oktobarskog cut off-a za EU region, onda ćeš znati da će ti intervju biti u oktobru 2015., i čekaš da ti stigne mail sa obaveštenjem o tačnom datumu, mestu i vremenu intervju (taj mail će biti poslat između 20-25. avgusta). Ako tvoj CN bude veći od oktobarskog cut off-a, onda čekaš sledeći visa bulletin koji će izaći između 10-15. septembra, a u njemu će biti najavljeni cut off brojevi za novembar, itd.... Intervju ćeš imati onog meseca kada je tvoj CN manji od cut off-a za taj mesec i to važi samo u slučaju ako si poslao DS 260 i ako je KCC obradio tvoj DS 260. Može se desiti da si poslao DS 260, a da KCC nije obradio tvoj DS 260, pa da nemaš intervju u mesecu u kojem je tvoj CN manji od cut off-a, a to naročito važi za ljude koji imaju mali CN, a DS 260 su poslali kasno. U toku DV 2015, KCC-u je trebalo 1-5 meseci da obrade kasno poslate obrasce DS 260, ali pretpostavljam da će obrada DS 260 obrazaca biti mnogo brža u DV 2016.
U tvom slučaju, pretpostavljam da će DS 260 obrazac biti obrađen na vreme (poslao si ga pre dve nedelje) i to ne bi trebalo da ima uticaja i da uzrokuje odlaganje tvog intervjua (naročito ako ti intervju nije u oktobru).

Niko ti ne može tačno reći kada ćeš dobiti mail i kada ćeš ići na intervju, ali možeš pogledati cut off brojeve po mesecima u prethodnim godinama (DV 2015, DV 2014, itd...) i na osnovu toga možeš okvirno prevideti kog meseca ćeš ići na intervju.
Da li se slanje DS-260 u julu smatra kasnim ako je u pitanju jako mali broj?
Ja sam poslala pre nekoliko dana a broj je 1xxx.
CN 2016EU00001xxx
11.07.2015. Poslat DS-260
10.10.2015. Ponovo poslat DS-260
06.01.2016. Intervju
18.04.2016. Vize odobrene
Reply With Quote
Staro 16.07.2015, 01:54
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan Prikaz poruke
Da li se slanje DS-260 u julu smatra kasnim ako je u pitanju jako mali broj?
Ja sam poslala pre nekoliko dana a broj je 1xxx.
Pa, to ne znam. Koliko sam video obradu DS 260 obrazaca su znatno ubrzali u poslednje vreme, i mislim da ćeš ti dobiti mail da ti je intervju u oktobru. Ipak, može se desiti da tvoj DS 260 ne bude obrađen na vreme za oktobarski intervju (ali ne verujem da će se to desiti), a ako se to i desi, intervju će ti biti zakazan za novembar.

Nakon što izađe sledeći visa bulletin, ti možeš da kontaktiraš KCC i da ih pitaš da li je tvoj DS 260 obrađen ili ne. Mada, ne moraš ni da ih kontaktiraš, već samo sačekaj da se u avgustu pošalju mailovi za intervju, pa ako dobiješ mail, intervju ćeš imati u oktobru, a u suprotnom u novembru (logično).

U svakom slučaju, bez brige. Budi srećna što imaš mali CN, i što ćeš među prvima završiti intervju u DV 2016 (bilo to u oktobru ili novembru). Mnogi bi voleli da su na tvom mestu.

Najgore što ti se može desiti je da ti intervju bude u novembru, a ne u oktobru.
Reply With Quote
Staro 16.07.2015, 02:26
kuki kuki je offline
Drug član

Datum prijave: 28.06.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Kuki, pa onda je moguće da će da te pitaju u vezi srednje i zašto si je završavao vanredno ili sl. Ako te to budu pitali, ti im u tom slučaju daj iskreni odgovor, ali obavezno naglasi da si završio i višu. Važno je da si završio višu, i tu ne bi trebalo da imaš problema. Taj faks koji si napustio, nemoj ni pominjati.
Pa da, i mislim da ako me pitaju objasnim zbog cega sam vanredno zavrsio cetvrti razred gimnazije... razlog je mozda malo neubedljiv, ali cu im ga ispricati... i pored toga, za gimnaziju sam stavio Academic, jer iako je zavrsen vanredno cetvrti razred, to je ipak cetvorogodisnja srednja skola, pa mislim da ni po kojoj logici se ne moze reci Vocational (za course of study)...

Visoku sam zavrsio kao redovan student za 3 godine.

http://photos.state.gov/libraries/se...s%20bezFAQ.pdf

na prethodnom linku pise da je uslov dvanaestogodisnje redovno skolovanje (osnovna + srednja skola)... tj ne pise nigde III stepen + visa ili fakultet...

dok na ovom https://www.mixcloud.com/djurosvilar...beth-gracon-1/
kazu da je uslov srednja cetvorogodisnja (ne kazu redovno zavrsena) ili srednja trogodisnja + visa skola ili fakultet (ne kazu da studije moraju odmah posle srednje da su upisane)...

Pa kako to protumaciti... da nisam jos nesto zavrsio posle moje srednje, svakako bih bio nesmireniji nego ovako sto sam...
Reply With Quote
Staro 16.07.2015, 09:35
kuki kuki je offline
Drug član

Datum prijave: 28.06.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kuki Prikaz poruke
Pa da, i mislim da ako me pitaju objasnim zbog cega sam vanredno zavrsio cetvrti razred gimnazije... razlog je mozda malo neubedljiv, ali cu im ga ispricati... i pored toga, za gimnaziju sam stavio Academic, jer iako je zavrsen vanredno cetvrti razred, to je ipak cetvorogodisnja srednja skola, pa mislim da ni po kojoj logici se ne moze reci Vocational (za course of study)...

Visoku sam zavrsio kao redovan student za 3 godine.

http://photos.state.gov/libraries/se...s%20bezFAQ.pdf

na prethodnom linku pise da je uslov dvanaestogodisnje redovno skolovanje (osnovna + srednja skola)... tj ne pise nigde III stepen + visa ili fakultet...

dok na ovom https://www.mixcloud.com/djurosvilar...beth-gracon-1/
kazu da je uslov srednja cetvorogodisnja (ne kazu redovno zavrsena) ili srednja trogodisnja + visa skola ili fakultet (ne kazu da studije moraju odmah posle srednje da su upisane)...

Pa kako to protumaciti... da nisam jos nesto zavrsio posle moje srednje, svakako bih bio nesmireniji nego ovako sto sam...
https://www.mixcloud.com/djurosvilar...beth-gracon-1/
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja