![]() |
|
|
Druga koverta Dobili ste drugu kovertu sa spiskom papira za ambasadu i uputstvu za obavljanje lekarskih pregleda. Šta sad? |
Druga koverta » Affadavit of support » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
kod mene nema nista o affidavit-u ni u prvom ni u drugom pismu (dobili ga danas ) + Mi smo (ja i zena) vec bili u ambasadi -zbog mog "ubacivanja" u proces- napomenuo sam ("nasem" ) slubeniku da imamo bankovni racun nasta on absolutno nije reagovao ni u smislu da nam je to jedan od dokaza o nasoj vezi i da bi mogao da nam koristi ni da nam to treba kao dokaz kako ce mo da se izdrzavamo kad stignemo u USA -vise puta nam je napomenuo koje papire treba da spremimo -zajedno i affidavit uopste nije spomenuo ;mislim da treba mogao je da nam kaze i prvi put tokom razgovra preko telefona i posle u ambasadi gde smo bili oko sat vremena i pricali dva puta sa njim ;sto se tice BEOGRADA/SRBIJE 100% sam uveren da to moze da trazi samo konzul i to samo naknadno i da to nije deo neke redovne procedure nego neki naknadni uslov koji zavisi od kojecega (vec sam ostavio komentar oko toga pa da se ne ponavljam)
|
|
|||
|
|||
![]()
e da zaboravih -kontaktirao sam par prijatelja u Hrvatskoj i zamolio da se raspitaju za AFFIDAVIT of support da li je trazen nekome ili mozda u ambasadi traze za GC lutriju -odgovor je veliko NE -niti se trazi niti oni koji su dobijali GC zadnjih 4-5 godina su to morali da priloze (osim ako su sami to donosili na intervju -ali BAR JEDNA OSOBA KOJA GA JE IMALA NIJE BILA i pitana od strane konzula da taj papir i pokaze) ;mozda ne bi bilo lose da se se svi koji mozete prebacite za HR ili SRBIJU
|
|
|||
|
|||
![]()
Tako je Kolja nije mi jasno zasto vi u Makedoniji trcite pred rudu, a i vi iz BiH,zovete ambasadu i po pet puta pitate jedno te isto
![]() Uspravite se,odlucno i sa dostojanstvom pravo na intervju |
|
|||
|
|||
![]()
hvala -ja iz nekog licnog zivotnog iskustva kad god sam trcao pred rudu "trcao sam dva puta" -da ne kazem nesto gore -mislim da je doslo i do neke vrste problema komunikacije -kad zovete nekog u ambasadi i pitate konkretno za recimo AFFIDAVIT on ce prvo pomisliti da vama treba TA informacija jer se spremate da nekog zamolite za AFFIDAVIT i shodno tome ce vam sluzbenik ambasade "servirati" TU pricu (znaci ima da istrese sve u vezi toga sto zna -ipak su oni trenirani da tako postupaju -human answering machine -mozda nece dobro ni shvatiti sta ste pitali -cuce samo ono AFFIDAVIT i bice -aha! -i istrese sve "po spisku" sad da li ste pitali informativno -da li ste dobili GC lutiju ili ne -da li trazite non immigrant vizu njih bas zabole -to nije samo problem sa USA ambsadom nego sa svakom ustanovom koju kontaktirate telefonom i tako dobijate info -sasvim je druga prica kad odete negde i pricate sa zivim covekom -verujte mi na rec kad kazem da u 99% slucajeva nisam mogao da obavim ni jedan posao "preko telefona " (ovde u Srbiji)nego sam morao na kraju da se hvatam za revere "u zivo " sa istim tim sluzbniom(com) za bilo sta (osguranje ,banka ; oceva penzija ; kirija -infostan itd.) tako da cisto sumnjam da je US ambasada izuzetak prvo po tome sto se razgovara sa "nasima"( iskljucivo )a ne sa "glavnom facom "-konzulom jelte -tako da tu vec dolazi do te famozne "komunikacijkse distorzije" ;SEEKEMO odlican savet !!!znaci samo opusteno i ako krene nesto ovo ono molim lepo gde to pise (izvadite 2 pismo ) da treba AAFIDAVIT ako imamo recun,imovinu itd.
|
|
||||
|
||||
![]()
zdravo kolja kako si sta ima novo?ce3kas intervju?
imas li garanciju od prijaqtelja?kolika treba da bide garancvija?pozdrav zokipoki76 |
|
|||
|
|||
![]()
nema nista novo hvala na pitanju -cekamo intervju -nadamo se najboljem ali i neocekujemo bog zna sta -ako daju daju ako ne ....sta da se radi zivot ide dalje -mi licno nemao sponzora uzdamo se u bankovni racun koji ce valjda biti dovoljan (ja i zena smo intenzivno sakupljali novac za kupovinu stana -zadnjih recimo 3 godine ) - to trebalo da bude i vise nego sto traze ;papiri su spremljeni -lekarski smo odradili bez 2. pisma pre nedelju dana ;
|
|
||||
|
||||
![]()
eh ... mi koji smo dobili drugi dokument gdje pise da je Affadavit potreban za sve imigrantske vize ukljucujuci DV ostajemo bez argumenata ...
vidjecemo kako ce proci prvi intervjui, opet je besmisleno sad nagadjati i sekirati se
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
nesto danas razmisljam ... kad smo jednom pricali o adresi na kojoj cemo biti u USA, receno je da se adresa na koji trebaju slati GC i SSN moze dati i sluzbeniku na aerodromu prilikom ulaska u zemlju, cak i ako si u papirima prethodno napisao n/a ili neku drugu. sta npr. ako ti neko posalje affadavit kao garanciju prilikom razgovora, i od razgovora sa konzulom pa do odlaska prodje nekoliko mjeseci. mozes li se i dalje predomisliti za adresu dok ne udjes u USA ili bas moras ici na onu adresu koja je ukazana u affadavitu i kod tih ljudi koji su ti je poslali?
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Da i ja pokusam da pomognem- koliko sam shvatio citajuci relevantne autore koji su se bavili ovim problemom (
![]() ![]() ![]()
Lokacija: BiH Case No: 2009EU00017XXX Prva koverta: 2.6.2008. Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008. Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008. Druga koverta: 6.2.2009. Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009. Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009. Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009. U USA od 25.9.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
korisne nove informacije
![]() hvala Gringo ...
|
|
![]() |