ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 01.04.2009, 11:07
Leona Leona je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.10.2008
YU lokacija: Sarajevo/BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=steficacvek;9209]Nije bas ontopic, al hajde. Posto je ovo dreamerns-ova tema, da stavim ovdje.
Sta sa-x kaze (preuzeto sa Askmen), koji je najbolji grad za zivot danas:

1. Chicago
Grad koji nudi perfektan balans između kozmopolitskog i ugodnog života kombinujući sve kulture, zabavu i sofisticiranost renoviranih destinacija. Chicago nudi neodoljiv način života i brojne institucije kao što je Institut umjetnosti, Symphony Orchestra, Međunarodni filmski festival i sjajnu pozorišnu scenu uz popularne festivale jazza i bluesa. Čak 39% američkih komičara dolazi upravo odavde.

Slazete li se, cikazani (ili kak god se vec zovu stanovnici Cikaga :D)

link: [url]http://www.sarajevo-x.com/clanak/090331154[/url][/QUOTE]

kako mi je ovo promaklo:blink:
SF treci:1072: al i najskuplji:smrc:
al dobro nisu ni Miami ni L.A. lose rangirani:grin:
Miami je meni prelijep ali brate uragani i ostale cake ga unistise
Staro 01.04.2009, 14:57
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=steficacvek;9209]Nije bas ontopic, al hajde. Posto je ovo dreamerns-ova tema, da stavim ovdje.
Sta sa-x kaze (preuzeto sa Askmen), koji je najbolji grad za zivot danas:

1. Chicago
Grad koji nudi perfektan balans između kozmopolitskog i ugodnog života kombinujući sve kulture, zabavu i sofisticiranost renoviranih destinacija. Chicago nudi neodoljiv način života i brojne institucije kao što je Institut umjetnosti, Symphony Orchestra, Međunarodni filmski festival i sjajnu pozorišnu scenu uz popularne festivale jazza i bluesa. Čak 39% američkih komičara dolazi upravo odavde.

Slazete li se, cikazani (ili kak god se vec zovu stanovnici Cikaga :D)

link: [url]http://www.sarajevo-x.com/clanak/090331154[/url][/QUOTE]

Pa znas kako....slazem se donekle. Zasto donekle? Bio robin wiliams sa svojim cuvenim komicarskim nastupom....karta 900$. Dolazi elthon john, karta 260$...itd.
Vecina tih stvari su brutalno skupe i mnogo su pristupacnije u Srbiji, jer kada ti isti umetnici dodju budu 40$...sto je za srpsku platu daleko manje nego 300$ za americku.
Ja Jazz i Blues ne slusam, slusam hard rock i metal...i toga ovde slabo ima.
Ali jeste grad kulture na neki nacin...i stvarno se sve moze naci. Nezaobilazan je, a opet nije tako skup kao NYC. Slazem se u potpunosti za kombinaciju kulture, za pozorista i sl. Stvarno ih ima puno...a nekada karte i nisu tako skupe.
A restorani....najbolji izbor razlicitih nacionalnih kuhinja u USA. Ima 9000 restorana i 12000 pub-ova. Ma lep je ovo grad za zivot, samo da mu je klima normalnija :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 14.04.2009, 17:46
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Je l cuo neko nesto o firmi SAS Marketing? Ima neko iskustvo?
Staro 15.04.2009, 12:43
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Jeste malo off topic, ali nesto smo se uspavali sa postovima od kad
XEG i Zana nisu tu, tj.ne pisu cesto kao ranije.
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Staro 09.06.2009, 12:01
ex-usa
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=dreamerns;8829]Tu bagru bi u svakoj civilizovanoj zemlji vec zatvorili, ali ne i u Americi. Upravo taj univerzitet u Phoenix-u je najgori sto se tice maltretiranja....ali se ne moras prijaviti na njega, kupe oni podatke pitaj boga odakle...i pitaj boga kojim kanalima. Ne bi me cudilo da se ovda za svotu novca mogu kupiti od drzave podaci o svakom.[/QUOTE]

c,c,c....kako ste sam nezahvalni, ljudi hoce da vas skoluju, i to online, i zovu vas, brinu....a vi tako....nezahvalnici nijedni....sram vas bilo! ja bih vam odmah oduzeo green karte zbog takvog bogohuljenja! LoL :D

inace, to za mobilnu telefoniju nemojte uopste da vas cudi....u Americi je kvalitet usluge ko u Srbiji za vreme Slobe....ja sam bukvlano sve provajdere koji su postojali izmenjao u San Francisku pokusavajuci da nadjem nekog koji ce imati prijem na vecini mesta na kojima se krecem, i nisam uspevao. jedan je imao super prijem ispred zgrade u kojoj radim, ali ne i u samoj zgradi, drugi radi u zgradi ali na 10-om spratu, ali ne i ispred zgrade na ulici, kod treceg nesto deseto....ma da ne verujes....pa sam onda jedno vreme mislio da je problem u telefonu, pa onda menjaj silne telefone...i ne vredi....koliko mi se puta prekidala veza cim zadjem iza ugla, dok idem ulicom u samom centru grada....

Amerika, koja je inace proizvodjas svih tehnoloskih cuda, je jedna jako tehnoloski nerazvijena zemlja, i u mnogim firmama, verovali ili ne, se koristi jos uvek Windows 98!!!! ovo znam iz prve ruke....jer sam se bavio IT-jem......a Windows 2000 je i dalje "the latest & gratest" za mnoge.....XP i Vistu ce da gledaju tek u narednoj dekadi....hehehe
Staro 09.06.2009, 13:26
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=ex-usa;10408]

Amerika, koja je inace proizvodjas svih tehnoloskih cuda, je jedna jako tehnoloski nerazvijena zemlja, i u mnogim firmama, verovali ili ne, se koristi jos uvek Windows 98!!!! ovo znam iz prve ruke....jer sam se bavio IT-jem......a Windows 2000 je i dalje "the latest & gratest" za mnoge.....XP i Vistu ce da gledaju tek u narednoj dekadi....hehehe[/QUOTE]

A kao u Srbiji svi koriste Vistu?? SUP u Kg koristi 2000 kao i opstina pa eto, bar smo tu na istom nivou...
Staro 09.06.2009, 13:55
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ma j***s vistu....to je ionako najvece djubre od OS-a ikada napravljeno :-)

Linux rulez :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 09.06.2009, 14:04
ex-usa
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=Sloba_Kg;10411]A kao u Srbiji svi koriste Vistu?? SUP u Kg koristi 2000 kao i opstina pa eto, bar smo tu na istom nivou...[/QUOTE]

da ali mi se bar ne tripujemo da smo najveca svetska super sila, i "the world leader" u svemu....obrati paznju samo na smesne telefonske govornice u USA, i uporedi ih sa recimo telefonskim govornicama u EU....u Holandiji si jos pre 10 godina imao govornice sa tastaturama i LCD ekranima i drugim cudima, a u americi obicne limenke na novcice, koje izgledaju kao da su ne iz proslog, nego predproslog veka! inace, vidjao sam ja po americkim firmama i Windows 95 ranih 2000-ih, a bogami i nekakav IBM mainfraim sistem, star brat bratu jedno 20 godina, sa onim jednobojnim zelenim ekranima, ne secam se vise ni koji je model bio u pitanju, ali u svakom slucaju neki praistorijski....znaci sistem kod koga "kompjuteri" uopste nisu kompjuteri, nego nekakvi terminali....prikaceni na centralni server koji je velicine tenka...zauzima citavu jednu sobu....ma show
Staro 09.06.2009, 14:10
ex-usa
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=dreamerns;9238]
Ja Jazz i Blues ne slusam, slusam hard rock i metal...i toga ovde slabo ima.
[/QUOTE]

zato brate da si bio ovde u BG pre 2 nedelje, us*ro bi se od srece.....mogao si da vidis svetski spektakl na Partizanovom stadionu....preko 40,000 dusha na koncertu AC/DC, bilo je nevidjeno.....Angus mu je *ebo kevu, svirali su kao na vrhuncu karijere, dogadjaj koji se pamti za citav zivot....a pre par meseci Iron Maiden u Areni, ista prica....jesu matori i jedni i drugi, ali ne da prashe chiche, nego nije normalno.........dosli su ljudi iz cele Evrope na ove koncerte......samo jos fali da svrati i Metallica opet, mada sam ih gledao vec u USA.....

p.s. inace slazem se to za blues i jazz, ubedljivo najdosadnija muzika...
Staro 09.06.2009, 14:18
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=ex-usa;10416]

p.s. inace slazem se to za blues i jazz, ubedljivo najdosadnija muzika...[/QUOTE]

Ja bih ipak rekao da je Country muzika najdosadnija, mada se negde slazem i sa vama

Pravila pisanja