ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Šta je potreban i dovoljan uslov da bi se izašlo pred službenika u ambasadi » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.10.2011, 11:44
smexor's Avatar
smexor smexor je offline
Član

Datum prijave: 04.05.2011
US lokacija: Florida
YU lokacija: Macedonia
Nepromenjeno

Odlicno pitanje za onih koji cekaju tu fazu, t.e. intervju. I naravno mogucnost da oni koji su uspesno prosli na intervju i sad su negde u SAD, podjele iskustva na forumu. Strplivo cekamo Vase odgovore!
Reply With Quote
Staro 10.10.2011, 15:24
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamland Prikaz poruke
Citajuci forum primjetio sam da su pojedinci prilikom odlaska na intervju nosili i dokaze o vlasnistvu nad nekretninama. U vezi sa tim imam par pitanja pa bih bio zahvalan ako bi neko odgovorio ili dao komentar.
1) Da li su u pitanju nekretnine u USA ili ex YU ili obe dolaze u obzir?
2) Da li je neophodno da se nosi kupoprodajni ugovor ili je dovoljna potvrda o vlasnistvu? Vlasnik sam stana (zapravo 1/2 kuce) koji bih prodao tek nakon dobijene vize, kupac vec postoji (vlasnik druge polovine kuce).
3)Da li ima neko da je dobio vizu samo na osnovu toga sto posjeduje nekretninu, dakle bez novca na racunu ili rodjaka u Americi?

Hvala unaprijed!
Ja koliko pratim niko po ambasadama na ex yu prostorima nije otpao zato sto nije imao nekretninu ili novac da prikaze! Na forumu jeste o novcu i nekretninama diskutovano, ali vise iz straha da li ce mi to neko traziti a ne o tome kako su ljudi otpadali zato sto nisu imali novac i nekretnine da prikazu na razgovoru. Tvoja pitanja su uglavnom postavljena sa nabojem kao da su nekretnine i novac uslov za izdavanje vize?! Iz iskustava forumasa smo vidjeli da to nisu uslovi, a cak nekima nisu ni htjeli da uzimaju na razgovoru dokaze (potvrde) o novcu i nekretninama i pored toga sto su imali kod sebe. Dakle, viza se izdaje i bez toga a da li ces ti te dokaze poneti i uopste imas li tako nesto u svom vlasnistvu moze samo biti neki dodatni papir na razgovoru a ne uslov za izdavanje vize!
Reply With Quote
Staro 10.10.2011, 16:24
dreamland's Avatar
dreamland dreamland je offline
Član

Datum prijave: 21.06.2011
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Banja Luka
Nepromenjeno

Citat:
IF I AM SUCCESSFUL IN OBTAINING A VISA THROUGH THE DV PROGRAM, WILL THE U.S. GOVERNMENT ASSIST WITH MY AIRFARE TO THE U.S., PROVIDE ASSISTANCE TO LOCATE HOUSING AND EMPLOYMENT, PROVIDE HEALTHCARE, OR PROVIDE ANY SUBSIDIES UNTIL I AM FULLY SETTLED?

No, applicants who obtain a DV visa are not provided any type of assistance such as airfare, housing assistance, or subsidies. If you are selected to apply for a DV visa, you will be required, before you are issued a visa, to provide evidence that you will not become a public charge in the United States. This evidence may be in the form of a combination of your personal assets, an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United States, and/or an offer of employment from an employer in the United States.
jovke, do sada nisam davao puno komentara ali forum citam vec nekoliko mjeseci i shvatio sam da kada je neko izvucen na lutriji to mu ne garantuje vizu, vec samo pravo da aplicira na vizu, koju ce dobiti ako ispuni odredjene uslove. Jedan od uslova, koji propisuje svaka iole ozbiljna zemlja, je da osoba koja trazi vizu podnese dokaz da prilikom dolaska u zemlju nece biti na teretu budzeta (bar ne odmah ).
Citajuci forum primjetio sam da su nekima trazili odredjene dokaze (obicno Form I-134), dok su drugi nosili izvode sa bankovnog racuna, ali bilo je i trecih koji su prosli intervju samo sa tim sto su prosli ljekarski pregled i imaju zavrsenu srednju skolu. Dakle bilo je raznih slucajeva.
Iz tog razloga sam postavio pitanje koje se odnosilo na vlasnistvo nad nekretninom (koja se moze prodati i prodavcu omoguciti da dodje do novca) kao dokazu da podnosilac vize prilikom dolaska u SAD nece biti na teretu budzeta.
Reply With Quote
Staro 10.10.2011, 16:44
todorovskimkd todorovskimkd je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2011
Pošalji Skype™ poruku korisniku todorovskimkd
Nepromenjeno

Jel ima neko koj je dobio otkaz za vizu na intervju ovde na forumu ima samo jedan takov za koj sum cital ja misli da 90%prolazu na intervju malo oko tome da pricamo
21.07.2011 - stigla prva koverta u Kentuckyja
10.08.2011 - "Bulletin for September 2011" intervju cu biti u oktobaru i cekam prvi kovert za datu intervju
18.10.2011 Zakazano intervju u ambasadi Skopje
07.10.2011 - zavrsen lekarski pregled ceka 18 da ide na intervju

18.10.2011 - vizata e odobrena
21.12.2011 - dan kad sam pozelenio
Reply With Quote
Staro 10.10.2011, 17:35
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamland Prikaz poruke
jovke, do sada nisam davao puno komentara ali forum citam vec nekoliko mjeseci i shvatio sam da kada je neko izvucen na lutriji to mu ne garantuje vizu, vec samo pravo da aplicira na vizu, koju ce dobiti ako ispuni odredjene uslove. Jedan od uslova, koji propisuje svaka iole ozbiljna zemlja, je da osoba koja trazi vizu podnese dokaz da prilikom dolaska u zemlju nece biti na teretu budzeta (bar ne odmah ).
Citajuci forum primjetio sam da su nekima trazili odredjene dokaze (obicno Form I-134), dok su drugi nosili izvode sa bankovnog racuna, ali bilo je i trecih koji su prosli intervju samo sa tim sto su prosli ljekarski pregled i imaju zavrsenu srednju skolu. Dakle bilo je raznih slucajeva.
Iz tog razloga sam postavio pitanje koje se odnosilo na vlasnistvo nad nekretninom (koja se moze prodati i prodavcu omoguciti da dodje do novca) kao dokazu da podnosilac vize prilikom dolaska u SAD nece biti na teretu budzeta.
Jedno je sto si ti procitao to sto zvanicno pise, a drugo su iskustva forumasa u realnosti i iskustva direktno iz ambasade. Niko nije odbijen (mislim na ambasade Beograd, Sarajevo i Zagreb) zato sto su ga na razgovoru ucijenili posjedovanjem novcem ili nekretninama jer se to pravilo za I-134 striktno ne primjenjuje u nasim ambasadama. Ti se obezbijedi nekretninama koliko hoces za svaki slucaj, a vecini forumasa su iskustva drugih forumasa sa razgovora zlata vrijedna u odnosi na neka pisana pravila. Ja znam da iskustva govore da niko nije odbijen a ti kako hoces. Mozda su nekima kroz razgovor pominjali I-134 ili posjedovanje novca ali niko nije odbijen a to je za mene sustina jer onda to nije uslov bez kog nema vize. Toliko od mene.
Reply With Quote
Staro 10.10.2011, 17:52
smexor's Avatar
smexor smexor je offline
Član

Datum prijave: 04.05.2011
US lokacija: Florida
Nepromenjeno

Pa nije valjda presudno dali radis ili ne da bi ti odobrili vizu? Do sad to niko nije spomenuo kako iskustvo na forumu.
04. 11. 2011. - Stigo e-mail da je intervju zakazan!
26. 12. 2011. - Obavljen lekarski pregled

05. 01. 2012. - Dan kada sam pozelenio
10. 01. 2012. - VIZA U PASOSU!
15.04.2012 - Tampa, Florida
Reply With Quote
Staro 10.10.2011, 18:24
todorovskimkd todorovskimkd je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2011
Pošalji Skype™ poruku korisniku todorovskimkd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik smexor Prikaz poruke
Pa nije valjda presudno dali radis ili ne da bi ti odobrili vizu? Do sad to niko nije spomenuo kako iskustvo na forumu.
drugar od kaj si ti i dai imas zakazano intervju seuste ?
21.07.2011 - stigla prva koverta u Kentuckyja
10.08.2011 - "Bulletin for September 2011" intervju cu biti u oktobaru i cekam prvi kovert za datu intervju
18.10.2011 Zakazano intervju u ambasadi Skopje
07.10.2011 - zavrsen lekarski pregled ceka 18 da ide na intervju

18.10.2011 - vizata e odobrena
21.12.2011 - dan kad sam pozelenio
Reply With Quote
Staro 11.10.2011, 04:12
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

To sto treba da vide sluzbenici u ambasadi je to da pred njima stoji resiteljna osoba,sa planom sta ce gde ce kad stigne u USA,meni nisu nista posebno trazili,ali ih je interesovalo cime ja planiram da se bavim kad stignem u Ameriku,a isto i moj muz,ja sam mu iskreno odgovarala,kako ja planiram celu selidbu i nisam imala nikakvih problema u dobivanju vize.
Reply With Quote
Staro 11.10.2011, 21:46
albertas's Avatar
albertas albertas je offline
Drug član

Datum prijave: 02.08.2011
US lokacija: New York City
Nepromenjeno

Kakve nekretnine pa onda bi samo oni koji imaju kesa dobijali green card....ako neko ima nekretnina ne znam ni ja koliko na svoje ime i kesa njemu lutrija ni ne treba nego samo ode u ambasadu i kaze da hoce da se iseli i pokrene neki privatni biznis u USA ne znam tacno kolika je cifra od 100 000 dolara pa nadalje lako se raspitati u ambasadisamo fora je ta sto takvima ne pada na pamet da idu u neku tamo ameriku gdje ih niko ne zna i ne vidi ih u njihovim mercedesima bmw-ovima audijima porseima ,vip separeima po klubovima itd...naravno cast izuzecima kojih ima mozda 1 posto...
Reply With Quote
Staro 16.10.2011, 19:31
caspero caspero je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2011
Nepromenjeno

a sta ako nemas nikog u usa da ti posalje adresu gdje ces da budes. ima li tu neko rjesenje?
Reply With Quote
Odgovori

Tags
ambasada, novac, razgovor

Pravila pisanja