![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
uvek je to pisalo tako ali nije se trazilo pod obavezno, narocitu u bg ambasadi. toliko ja znam od drugih
26. april - poslata prva koverta iz Kentucky-ja 13. maj - stigla prva koverta CN - DV211EU00011xxx 31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla) 21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra 18. novembar zakazan intervju........odlozen... |
|
|||
|
|||
![]()
Tacno tako.Oduvek je to stojalo u pravilima samo sto je ljude mrzelo da citaju.
|
|
||||
|
||||
![]()
[
No, applicants who obtain a DV are not provided any type of assistance such as airfare, housing assistance, or subsidies. If you are selected to apply for a DV, you will be required to provide evidence that you will not become a public charge in the United States before being issued a visa. This evidence may be in the form of a combination of [FONT="Arial Black"][SIZE="5"]your personal assets[/SIZE][/FONT], an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United States, and/or an offer of employment from an employer in the United States.[/B] Znam da ste svi nosili razna pozivna pisma u ambasadu koja su stizala i kao obična e-mail poruka, a da li je isto ovako u uputstvu pisalo i ranije ili je ovo novost? Po ovome obrazac I-134 je obavezan, a svi znamo kolika je on razlika da ga neko popuni i šta treba da garantuje od običnog e-maila gde će napisati da vas prima dok se ne snađete i bla bla slično tome![/QUOTE] Ako tvoj "personal assets" zadovoljava ili vec imas obezbjedjen posao kad stignes, onda ti niko nece traziti I-134, ali s obzirom da nasi ljudi vecinom nemaju uslove da skupe neku vecu kolicinu novca a pogotovo da nadju posao prije dolaska na razgovor u ambasadi (mislim na izvod iz banke ili potvrdu o poslu), onda se ambasada zeli obezbjediti sa I-134 i biti sigurna da neces pasti na teret drzave kad dodjes ovamo. Kolika bi to bila zadovoljavajuca cifra da ne bi bio potreban I-134 tesko je reci. Na dugo i na siroko se ovdje raspravljalo pa procesljaj forum da nadjes te info. Nekome je puno i $5.000 a nekome malo i $60.000 da bi krenuo na put.........ja licno mislim (ogradjujem se unaprijed od tacnosti podatka) da nekih $10,000 do $15.000 bi bilo sasvim prolazno u ambasadi (u svakom slucaju to zavisi od ambasadora sta on misli). Affidavit of Support (Form I-134) obavezuje onoga ko ti ga da da ce da bude tvoj sponzor sto ce se tesko dobiti od prijatelja ili rodbine jer, sve dok ne dobijes drzavljanstvo tvoje troskove pokriva sponozor ako ti sam nisi u stanju da se finansijski izdrzavas. GC vazi 10 godina a do drzavljanstva moras da skupis 5 godina....pa ti sam vidi, podji od sebe, da li bi ti nekome dao tu mogucnost da ga ti finansiras svo to ili neko odredjeno vrijeme ako sam nije u stanju?? Svaka cast i rodbini i prijateljima ali ja licno mogu da dam takvo sponzorstvo samo svom djetetu, recimo, jer je moja krv i meso:grin:, pa kako god da nam bude kasnije. Logicno, zar ne? |
|
|||
|
|||
![]()
Nov sam na forumu i jos nisam stigao da prelistam sve ove postove,
interesuje me sledece, imam 27 godina i zavrsio sam elektrotehnicki fakultet i diplomirani inzenjer racunarstva i automatike - master, devojka ima 26 godina i zavrsila je fax sa zvanjem Diplomirani menadžer u hotelijerstvu, turizmu i sportu, bili smo u Americi 2 puta preko Work & Travel programa, sada bi hteli da apliciramo, pa je pitanje sledece da li su nam vece sanse ukoliko smo vencani i da li je problem ako apliciramo da smo kao vencani a vencamo se tek za par meseci? Unapred hvala |
|
||||
|
||||
![]()
Prijavljujete se dvoje, vencani ili ne, sanse su iste. Jedino ako se prijavite vec vencani posle u ambasadi ne morate da pravdate vasu vezu.
Neverujem da bi neko sa foruma predlozio da lazete o trenutnom bracnom statusu. Zamislite da vas izvuku i u ambasadi prstom ukazu na datum vencanja i zbog istog vas odbiju... Inace malo pretrazite forum jer tema je doooobro izribana :) |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima :)
Nova sam na forumu i manje vise sam shvatila kako stvari ferceraju sa ovom lutrijom i ''zelenkom'' :) Molila bih za malu pomoc.. Naime ja i decko ( vjerenik) planiramo da apliciramo obadvoje za zelenu kartu sad u oktobru, dakle, za 2012god. e sad...Ne mozemo stici da se uzmemo do oktobra, novembra jer on radi vani, pa me zanima ako kojim slucajem a daj Boze jedno od nas dvoje bude izvucen, a sklopimo brak nakon izvlacenja a prije intervjua i vize i svega ostalog, kakva je preocedura da i on dobije ZK, i da li je moguce uopste, i naravno obrnuto ako njega izvuku kako ide za mene itd....Da li se smije odmah navesti u aplikaciji ''married'' pa se kasnije uzeti, moze to biti i prije izvlacenja ali ne mozemo stici prije aplikacije. Hvala unaprijed. :) |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Isabelle;18066]Pozdrav svima :)
Nova sam na forumu i manje vise sam shvatila kako stvari ferceraju sa ovom lutrijom i ''zelenkom'' :) Molila bih za malu pomoc.. Naime ja i decko ( vjerenik) planiramo da apliciramo obadvoje za zelenu kartu sad u oktobru, dakle, za 2012god. e sad...Ne mozemo stici da se uzmemo do oktobra, novembra jer on radi vani, pa me zanima ako kojim slucajem a daj Boze jedno od nas dvoje bude izvucen, a sklopimo brak nakon izvlacenja a prije intervjua i vize i svega ostalog, kakva je preocedura da i on dobije ZK, i da li je moguce uopste, i naravno obrnuto ako njega izvuku kako ide za mene itd....Da li se smije odmah navesti u aplikaciji ''married'' pa se kasnije uzeti, moze to biti i prije izvlacenja ali ne mozemo stici prije aplikacije. Hvala unaprijed. :)[/QUOTE] Prije svega zelim ti dobrodoslicu :) A sad odgovor: ni slucajno ne navodite da ste "married", jer je to automatska diskvalifikacija ako vas izvuku i vide kasniji datum vjencanja od dana apliciranja. :no: Nego, unesite kako jeste - "single". Pa se vjencajte kako ste planirali, a ako vas izvuku onda se u prvoj koverti salju dokumenti sa statusom "married", vjencani list itd...uglavnom saznaces te detalje kad vec dodje vrijeme za to... :book:
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Spectra hvala ti mnogo...I za odgovor i za dobrodoslicu, ovaj forum je stvarno super, bas se brzo dobije odgovor...
Obradovala si me,, jer sam mislila da ce ici mnogo komplikovanije...A mi inace zivimo skupa vec dugo tako da nece biti problem dokazivati da nije neki brak iz interesa u slucaju da to pomisle.....A s obzirom da imamo prijatelja u USA, i vec obezbijedjen stan za nas nece ni to biti problem, imamo skolu obadvije, mislim da ispunjavamo sve uslove....Eto samo nam srece malo treba...Ali to je vec druga tema.... :1072: |
|
|||
|
|||
![]()
Jel ovo stvarno tacno da od ove godine nema vise ovih koverata, sve elektronskim putem ili?
Jedno pitanjce: Ovaj uslov da moras tamo biti 6 mjeseci da bi se racunala godina, jel to 6 mjeseci u komadu, ili u zbiru ukupnom?? Moze li se biti 2 mjeseca pa mjesec vani, pa opet nazad u USA? Pitam za decka jer on radi vani, a ja bih ostala tamo cijelo vrijeme :) |
|
|||
|
|||
![]()
Cao drugari
Da li ja mogu imati problema sa prijavljivanjem zato sto sam nakon srednje TROGODISNJE skole, regularno i redovno upisao i zavrsio Visu skolu sa srednjom trogodisnjom skolom? Kako ameri na to gledaju? Tamo pise kao uslov potrebno zavrseno 12 godisnje skolovanje ekvivalentno americkom! |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Neophodni uslovi za dobijanje H1B vize | jasmanac | Ne-imigrantske vize | 5 | 27.12.2011 17:43 |
![]() |