![]() |
|
|
|||||||
| Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
| Prva koverta » Koji ste broj? » Bitni linkovi | ||||
| O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav ekipa odlican forum.
Javljam se iz Hrvatske prijavljujem se trecu godinu i sada sam selektiran al neznam dal da skacem od srece ili placem od tuge hehe. Case Broj 13xxx idealno. Naime sve je islo prema planu radilo se i skupljalo pare za to inace sam informaticar. U međuvremenu je posao otisao kjarcu kao i sve ostalo na balkanu i usteđevina se pocela trositi na trazenje posla po Njemackoj i učenje jezika jer iz kauca neide a GC je ipak lutrija . Na srecu nasao posao viza se rjesava i uskoro pocinjem raditi tako da ce se trosak amortizirati i bi ce za first step za Ameriku a pronalaska posla se ne bojim. No veci je problem sada donijeti odluku Amerika vs Njemacka sva sreca pa imam preko godinu dana vremena za odluku jer u proces ulazim. Otici u USA mi je san a i ovo je prilika koja se dobiva jednom u zivotu no sa druge strane uvjetno siguran posao i papiri u Njemackoj isto nije mala stvar. Isto tako cini mi se da su place u IT-u tu negdje iste ako ne i veće u Njemackoj. Imam dva pitanjca: Dali netko zna koliko se cca uzima od bruto place recimo u Kaliforniji? Nakon koliko vremena od izdavanja vize se mora stupiti na tlo USA. Recimo viza se udari u Aprilu 2014 a planiram put u Septembru ili Decembru? Hvala |
|
|
||||
|
||||
|
Ja sam cuo da je IT ipak isplativiji u USA nego u EU ali mozda to nije tacno...
Ima ovde po forumu IT ljudi koji su dobili GC pa ce se (nadam se) javiti da ti potvrde stanje "sa terena" 1) 20-25%, zavisi koliki je povrat poreza 2) 6 meseci od izdavanja
|
|||
|
|||
|
Jas sum od Makedonija i nova na forumov, spremani mi se formularite i utre gi prakam za USA, brojot mi e previsok 533xx taka da spored statistikata ovde sto citam znak ? e dali ke stignam na intervju, Va molam kazete mi dali ima i drugi koi sto imaat dobieno zenela nkarta so vizoki broevi nad 50 000???
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Edinstven problem mi e sto vo prezimeto imam bukva na џ taka da vo prijavata mi e pisana internacionalno so DZ a vo pasosot mi stoi DJ. Dali edna bukva bi napravila problem?? Ako nekoj znae ve molam za pomos... |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav ljudi, sinoc sam proverio pa sad opet. Izvucen sam sa brojem 2014EU00004xxx . Jel sad saljem DSP-122 i DS-230 formulare u Kentaki, pa cekam od njih odgovor ili zovem ambasadu u Srbiji?
|
|
|
||||
|
||||
|
Saljes formulare,i cekas ja cenim oko 15 avgusta email koji ce ti reci da proveris status(dvlottery.state.gov),isto kao sto si proverio dal' si izvucen.Intervju se zakazuje 2 pre meseca ambasade,sto znaci da je oktobar verovatno tvoj po visini case number-a...E sada off topic...Procitaj forum,ili me cimaj na FB za sve sto ti nije jasno!Cestitke od srca
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
Ja sam najgori od sve dece. Ubedljivo! 2014EU00050XXX Ali nema predaje!
|
|
|
|||
|
|||
|
Ima nas..... 53xxx, procito svasta od toga da se ne brinemo da cemo bit pozvani na intervju a i da nemamo bas velike sanse....videt cemo....
|
|
|
||||
|
||||
|
Evo i mi smo tu negde 51xxx, kako stvari stoje ove i prosle godine, ne bi trebalo da se brinemo da cemo doci na red, jedino sto moze da nam pravi problem je ova najava da ce ukinuti DV-lottery, pa samim tim bude vece interesovanje selektovanih, posto je kako izgleda ovo zadnji voz.
|
|
|