![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Evo i ja konacno nadjoh vremena da se javim
![]() Intervju sa konzulom je trajao vrlo kratko mozda 5 minuta najvise,pitanja su u glavnom bila upucena mojoj supruzi posto je ona nosilac. U glavnom je pitao vezano za brak jer smo se mi vjencali 20 dana pred ambasadu ![]() Zelim samo ljudima koji tek treba da idu na intervju da porucim da se opuste jer svi koji dodju do tog koraka to je cista formalnost. ![]() To je to drugari ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
aha...pa dobro tako sam i pretpostavio....a sta da mu kazem zasto smo se vencali nakon izvlacenja?....mislim logicno da bi i ona isla samnom u usa zar ne?Sta ste vi odgovorili secas li se mpozda?
|
|
|||
|
|||
![]()
A mi smo rekli da smo sve jedno planirali vjencanje ovog ljeta i da je ambasada to samo malo ubrzala. Ne brini vidjeces sve vrlo lagano prolazi samo spremite sva ta dokumenta koja se traze,sto vise slka i nekih dokaza da ste i prije toga bili zajedno ili tako nesto i nema problema.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo i ja da ukratko opišem svoje iskustvo sa intervjua u ambasadi u Beogradu od 27. maja. Tog dana je pljuštala kiša ceo dan, a ja sam usred nesretnih okolnosti uspeo da zakasnim pola sata u ambasadu, i stigao sam u 9h umesto u 8:30h (tad mi je bilo zakazano). Odmah sam prišao čoveku ispred ambasade koji je držao neki spisak i saopštio mu da kasnim i da mi je zakazano u 8:30h (i izvinio se zbog kašnjenja). On me je pronašao na spisku i odmah me je pustio u ambasadu. Naš službenik kojem sam na šalteru u ambasadi predao papirić sa brojem i svoja dokumenta, prvo me je pitao da li sam ja imao zakazano za ranije vreme i da li sam ja zakasnio jutros, a ja sam potvrdio to i izvinio se zbog kašnjenja (nisam imao nikakvih neprijatnosti zbog tog kašnjenja i svi su maksimalno ljubazni). Nakon predaje dokumenata i plaćanja, bilo je oko 11:30h i rečeno mi je da sam slobodan do 14h, i da u to vreme ponovo dođem u ambasadu.
U 14h sam bio ispred ambasade i tada je puštena grupa od nas 10-ak u ambasadu (svi za imigrantske vize, ali čini me da sam samo ja bio preko lutrije), a grupa od 20-ak studenata koji su čekali za work and travel vize puštena je nakon nas. Ja sam bio prozvan prvi na intervju. Na osnovu ranijih svedočenja, očekivao sam da će konzul prvo da pita za jezik intervjua i pre intervjua sam razmišljao da li da kažem srpski ili engleski, ali konzul me to uopšte nije ni pitao. Konzul je od starta počeo da mi postavlja pitanja na engleskom, a i ja sam odgovore davao na engleskom. Intervju je trajao 3-4 minuta. Pitanja konzula bila su: da li vas vaš host/sponzor očekuje, čime se on bavi, otkad je on u USA, da li sam osuđivan i da li se vodi sudski postupak protiv mene, da li mi je srednja škola trajala 3 ili 4 godine, da li sam srednju školu pohađao i završio u Bg-u, da li sam pohađao faks u BG-u, da li sam ikada ranije bio u USA, da li sam ikada aplicirao za bilo koju vizu za USA, koliko puta sam se prijavljivao na lutriju, kako sam saznao za lutriju za GC i zašto sam se prijavio na lutriju. Na kraju je samo rekao otprilike: Congratulations, your visa has been approved i vratio mi je dokumenta koja im nisu bila potrebna. Prvo mi je vratio uverenje iz vojnog odseka (i original i kopiju) i rekao da im to ne treba, pa originale svedočanstva i diploma (a kopije zadržao), itd.. Na kraju mi je predao papir sa uputsvom i objasnio kako da se ulogujem i izaberem lokaciju DHL dostave. Iz ambasade sam izašao oko 14:20h. Viza paket sa pasošem i kovertom za imigrantsku službu preuzeo sam 2. juna u centru Beograda (Đure Jakšića 11).
01.11.2013. - Prijava na DV-2015 (1. put i jedna prijava) 01.05.2014. - Izvučen (1NL), 2015EU00029xxx 03.06.2014. - Poslat DS-260 24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL) 20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG) 27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED 02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom 06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Malo su pozurili sa ovim VB, raduje me ovakav pomak brojeva, iskreno se nadam da u septembru stizem na red, mada se plasim scenaria od prosle godine kada se poslednji VB nije pomerio.... ovo je tako blizu, a tako daleko...
DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2015 - POGODAK ![]() ![]() 28.10.2013. Prijavili se na lutriju 01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx 19.05.2014. Poslali DS-260 21.08.2015. Lekarski pregled 09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi 24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama ![]() 05.11.2015. Beograd-Rim-Majami |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV2015 dobitnici koji ste broj | sombrero | Vaša strana | 611 | 24.08.2015 09:10 |
![]() |