ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 17.06.2015, 10:47
GreenM's Avatar
GreenM GreenM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sanya Prikaz poruke
GreenM,
iz tvojih usta u Bozije usi
Navijam za current i da nam se ostvari americki san!
I ja isto
Ma ima sve da bude u redu
02.07.2015. - VIZA ODOBRENA

Lokacija u USA: Sarasota, Florida
Staro 24.06.2015, 08:13
nikola_g nikola_g je offline
Član

Datum prijave: 30.05.2014
Nepromenjeno

Eve i jas da go spodelam moeto iskustvo
Intervjuto bese zakazeno na 23.06 vo 08:00. Nekade okolu 07:55 ne procitaa i vlegovme vo ambasadata pominavme niz detektor i ne upatija kaj salterite tamu ne preceka edna sluzbenicka koja ni gi podredi dokumentite. Potoa cekavme do deka ne pobaraa od nas da platime po 330$ i odkako uplativ ne povikaa na salter kaj nas sluzbenik koj ne bese bas ljubezen no bese fer.Iimavme nekoi greski vo ds260 formata koi toj gi ispravi. Ni pobara od garantot dokumenti za platena taksa i danok no nie go nosevme samo i-134 formularot pa pobara i izvod od nasa smetka vo banka. Istoto za dokumentite za garantot slusnav deka im pobara i na drugite sto bea izvleceni na lotarijata. Ni rece deka bi bilo golem plus kaj konzulot ako zboruvame na angliski jazik i potoa cekavme se dodeka ne ne povikaa na drug salter kade se naogase mnogu ljubezna i prijatna mlada gospoga. Najprvo procitav zakletva i mi zedoa otpecatoci na mene potoa istoto na mojata sopruga i bidejki nasiot brak bese sklucen od koga doznav deka sum izvlecen nosev sliki i nekoi drugi dokazi koi gi vide na salterot i samata mi gi pobara i povtorno ne isprati da cekame. Posle nekolku minuti ne povika povtorno i nekolku pati niz razgovorot ni se zablagodari za slikite i rece deka bile od golema pomos. Ne prasa oddelno i mene i na mojata sopruga nekoi raboti okolu nasata vrska kade se zapoznavme kolku vreme sme zaedno kade sme patuvale zaedno i slicno i potoa samo na mene uste nekolku prasanja kade ke odime sto planiram da rabotam i toa bese toa. Taa rece deka se e odlicno i deka e srekna sto ke ne izvesti deka vizite se odobreni no imaat tehnicki problemi i ne mozat da ni gi isprintat vizite i deka ke ni se javat tie da gi odneseme pasosite za da gi ispecatat vizite. Site dokumenti gi zadrzaa samo ni gi vratija pasosite. Ni cestita uste ednac i toa bese toa. Sega ke cekame da se javat i da gi nosime pasosite.

Pozdrav i srekno do site
Staro 27.06.2015, 15:02
Veselka Veselka je offline
Član

Datum prijave: 25.06.2015
Nepromenjeno

Moze li info koi se dokumenti gi nosese? Dali site bea prevedeni na angleski I notarski zavereni, ili originalite I kopii? DS-260 formata ja popolni za soprugata otkako se zedovte , znaci podocna od tvojata ili zaedno? I uste nesto, kolkiu otprilika sredstva na izvod treba da imame za da bide izvodot validen? Ti blagodaram odnapred.

Dali nekoj dobil mail za zakazano intervju vo Avgust? Nie ne sme dobile seuste , se javivme vo Kentaki ni rekoa deka intervjuto ke ni bide na 20 Avgust. No oficijalen mail seuste nemame
Staro 27.06.2015, 22:09
nikola_g nikola_g je offline
Član

Datum prijave: 30.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Veselka Prikaz poruke
Moze li info koi se dokumenti gi nosese? Dali site bea prevedeni na angleski I notarski zavereni, ili originalite I kopii? DS-260 formata ja popolni za soprugata otkako se zedovte , znaci podocna od tvojata ili zaedno? I uste nesto, kolkiu otprilika sredstva na izvod treba da imame za da bide izvodot validen? Ti blagodaram odnapred.

Dali nekoj dobil mail za zakazano intervju vo Avgust? Nie ne sme dobile seuste , se javivme vo Kentaki ni rekoa deka intervjuto ke ni bide na 20 Avgust. No oficijalen mail seuste nemame

Dokumentite gi nosev originalni prevedeni na angliski i obicni kopii ne zavereni na notar gi zedoa site. So soprugata se zedovme vo juli i odkako gi sredi dokumentute(licna karta, pasos)ja prativme zaedno ds-260. Na smetkata vo bankata imavme nekade okolu 11 000 $ no nosevme i garantno pismo. Dokumentite sto gi nosevme bea:

- Ispecatena stranata so zakazenoto intervju
- Sliki (5x5)
- Confirmation page od ds 260
- Pasosi
- I-134
- Kovertite od medicinskiot pregled
- Diploma za zavrseno obrazovanie
- Izvod od kniga na rodeni
- Izvod od kniga na vencani
- Potvrda a ne osuduvan
- Potvrda deka nema zapis vo kaznena evidencija
- Potvrda deka ne sum sluzel vojska

Ni gi zadrzaa site dokumenti no mislam deka nema potreba od prevod bidejki pisuva da se preveduvaat dokumenti koi ne se na majciniot jazik ili na angliski i da se nosat originalni dokumenti ili kopija zaverena na notar plus obicna kopija. Ni gi vratija samo pasosite i ni rekoa deka ke se javat za da gi nosime za da gi isprintat vizite i vo petokot mi se javija za vo ponedelnik vo 9 da gi nosam pasosite.
Staro 29.06.2015, 14:31
Veselka Veselka je offline
Član

Datum prijave: 25.06.2015
Nepromenjeno

Ti blagodaram Nikola G.

Ima li nekoj dobieno mail od Kentaky za zakazano intervju vo Avgust? Veke e kraj na mesec, a mail nema...
Staro 29.06.2015, 15:18
sile2302 sile2302 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2010
US lokacija: Saint Louis, MO
YU lokacija: Zavidovici, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Veselka Prikaz poruke
Ti blagodaram Nikola G.

Ima li nekoj dobieno mail od Kentaky za zakazano intervju vo Avgust? Veke e kraj na mesec, a mail nema...
Nisam ni ja još dobio mail!?
Ne znam šta je razlog, ali ja očekujem da će nam stići ove sedmice!
Na Visa Statusu mi je bilo "at NVC" i prošle sedmice je promjenjeno u "in Transit", pa vjerujem da će biti brzo!
A ja sam već počeo da skupljam dokumentaciju, povadio sam nekoliko potvrda, a ljekarski sam planirao da zakažem 10-15 dana pred intervju!
16.07.2015. - Ljekarski pregled
13.08.2015. - Intervju
03.09.2015. - Zakazan let
28.09.2015. - Stigao SSN
09.10.2015. - Stigao GC
Staro 29.06.2015, 17:44
dulei86 dulei86 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku dulei86
Nepromenjeno

Evo i mog iskustva sa današnjeg intervjua.
Ja i žena smo imali zakazano u 09:00. Došli smo malo ranije ispred ambasade i već se bila napravila gužva, dosta ljudi je došlo za turističku vizu. 5 minuta ranije čuvar je izašao sa spiskom i pročitao nekoliko imena, nas nije pa povučen iskustvom sa foruma priđem ja kod njega i kažem mu da imamo zakazano za iseljeničku vizu, to je skroz drugi spisak od ovog koji je on čitao, pogleda on po papirima, nađe naša imena i mi uđemo tako 08:55. Kada smo ušli unutra bili smo prvi na redu za naše vize, ubrzo su nas prozvali na prvi šalter da ostavimo pasoš, ali su onda odlučili da odmah uzmu i papire. Moje su sve uzeli, svedočanstva iz srednje, uverenje sa faksa, potvrde iz suda i mupa, izvode iz mkr i mkv kao i kopije (kopije uverenja iz suda i mupa nisu potrebne pa su nam to vratili). Kopije su naravno na srpskom i nije potrebno nikakvo overavanje tako da ljudi nemojte da bacate pare bespotrebno. Od ženinih papira uzeli su samo potvrde i izvod iz mkr, svedočanstva i diploma im ne treba (mada uvek je bolje imati sve za ne daj bože).
Nakon toga vratili smo se i sačekali desetak minuta i tada se pojavio radnik koji nam je uzeo papire da pita da li na adresi koju smo naveli neko živi. Drug kod koga idemo se preselio nedavno, poneo sam novu adresu sa sobom ali mi je ostala u telefonu, koji je ostao kod obezbeđenja, ali srećom nije bio problem da odem uzmem telefon i prepišem adresu. Kada sam dao novu adresu i ime osobe kod koje idemo sačekali smo ponovo 10ak minuta i tada su me pozvali da platim, i eto nove nezgode, naime jedna od novčanica (100$) nije htela da se očita na onom automatu za proveravanje novca, pokušavao je službenik par puta i onda me pitao da li imam novu, a ja u sebi razmišljam baš sam poneo još par za svaki slučaj, odakle čoveče dal si pametan , posle detaljnog pregleda zaključeno je da je novčanica vlažna, wtf, i da zato ne prolazi... Sreća sve je bilo ok sa tim i platili smo uspešno. Dok sam ja plaćao prozvali su naš broj na drugi šalter, ja naravno nisam čuo pošto sam bio zaokupljen novcem a supruga i dalje (dok kucam ovo) misli da je naš br 5 a ne 500, trema čini čuda, pa nije ni primetila da su nas prozvali. Na to nam je ukazao dečko koji je sedeo pored nas kad sam ja završio plaćanje i tako odemo na taj šalter da damo otiske.
Vratili nas da čekamo, i posle možda 10-15 minuta pozovu nas ponovo. Prilazimo i kreće razgovor na engleskom, gde idemo, imamo li prijatelje u usa, konstatovao je da sam ja već bio na w&t programu idt. Znači počeo razgovor sa konzulom, otprilike 45 minuta od kako smo stigli. Supruga je od ranije imala tremu od tog razgovora što iz razloga što slabo zna engleski a i takva je ona uvek ima tremu. Čim su počela pitanja ja sam provalio da je konzul u pitanju, dok supruga nije uopšte već je mislila da je opet neki službenik i opušteno priča, čak se i buni što ne dam njoj da odgovori na pitanja. Pošto smo se mi venčali posle izvlačenja (u oktobru) poneli smo sa sobom njen stari pasoš, slike sa različitih putovanja, slike sa veridbe, sa svadbe i sve nam je to tražio da pogleda, upoređivao datume iz pasoša itd. Tu su bila standardna pitanja, kada ste se upoznali, gde, da li ste putovali zajedno, gde i kad, kada ste počeli da planirate svadbu, koliko je bilo gostiju na njoj itd. Nakon toga i pregledanih slika proturi nam on zakletvu da pročitamo, ja u sebi pucam od sreće, to je to - gotova viza, od sreće nisam lepo ni čitao već sam umesto krivokletstvo čitao krivoletstvo , evo i sad me zeza VAZDUPLHOVE jedan.
Završimo sa zakletvom vratimo se ponovo da sačekamo malo dok nam ne daju uputstva kako da prokupimo vizu, pogledam ja nju i kažem to je to, gotovo, a ona me pogleda onako začuđeno i pita šta je gotovo?! Znači uopšte nije provalila da je razgovarala sa konzulom i da je pročitala zakletvu za vizu, ona je bila ubeđena da ćemo mi posle pauze da idemo u neku sobu sa strane i da će nas tamo sačekati konzul...
Eto tako je izgledala naša današnja avantura, iz ambasade smo izašli oko 10:05 i rekli su nam da sutra dođemo ponovo u 15h pošto im sistem za vize nešto ne radi zadnjih dana, pa verovatno ne šalju DHL-om trenutno.
Ako imate nekih pitanja slobodno pitajte.
Mi smo danas pozeleneli, nadam se da će do kraja svi doći na red i uspešno proći intervju....
Staro 29.06.2015, 21:57
sile2302 sile2302 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2010
US lokacija: Saint Louis, MO
YU lokacija: Zavidovici, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dulei86 Prikaz poruke
Eto tako je izgledala naša današnja avantura, iz ambasade smo izašli oko 10:05 i rekli su nam da sutra dođemo ponovo u 15h pošto im sistem za vize nešto ne radi zadnjih dana, pa verovatno ne šalju DHL-om trenutno.
Mi smo danas pozeleneli, nadam se da će do kraja svi doći na red i uspešno proći intervju....
Čestitam i neka Vam je sa srećom!

Zna li neko šta je u pitanju oko ovog sistema za vize? To traje već 7-8 dana ... Još niko od nas koji ćemo imati intervju u avgustu nije dobio mail sa terminom?
16.07.2015. - Ljekarski pregled
13.08.2015. - Intervju
03.09.2015. - Zakazan let
28.09.2015. - Stigao SSN
09.10.2015. - Stigao GC
Staro 29.06.2015, 22:53
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dulei86 Prikaz poruke
Evo i mog iskustva sa današnjeg intervjua.
Ja i žena smo imali zakazano u 09:00. Došli smo malo ranije ispred ambasade i već se bila napravila gužva, dosta ljudi je došlo za turističku vizu. 5 minuta ranije čuvar je izašao sa spiskom i pročitao nekoliko imena, nas nije pa povučen iskustvom sa foruma priđem ja kod njega i kažem mu da imamo zakazano za iseljeničku vizu, to je skroz drugi spisak od ovog koji je on čitao, pogleda on po papirima, nađe naša imena i mi uđemo tako 08:55. Kada smo ušli unutra bili smo prvi na redu za naše vize, ubrzo su nas prozvali na prvi šalter da ostavimo pasoš, ali su onda odlučili da odmah uzmu i papire. Moje su sve uzeli, svedočanstva iz srednje, uverenje sa faksa, potvrde iz suda i mupa, izvode iz mkr i mkv kao i kopije (kopije uverenja iz suda i mupa nisu potrebne pa su nam to vratili). Kopije su naravno na srpskom i nije potrebno nikakvo overavanje tako da ljudi nemojte da bacate pare bespotrebno. Od ženinih papira uzeli su samo potvrde i izvod iz mkr, svedočanstva i diploma im ne treba (mada uvek je bolje imati sve za ne daj bože).
Nakon toga vratili smo se i sačekali desetak minuta i tada se pojavio radnik koji nam je uzeo papire da pita da li na adresi koju smo naveli neko živi. Drug kod koga idemo se preselio nedavno, poneo sam novu adresu sa sobom ali mi je ostala u telefonu, koji je ostao kod obezbeđenja, ali srećom nije bio problem da odem uzmem telefon i prepišem adresu. Kada sam dao novu adresu i ime osobe kod koje idemo sačekali smo ponovo 10ak minuta i tada su me pozvali da platim, i eto nove nezgode, naime jedna od novčanica (100$) nije htela da se očita na onom automatu za proveravanje novca, pokušavao je službenik par puta i onda me pitao da li imam novu, a ja u sebi razmišljam baš sam poneo još par za svaki slučaj, odakle čoveče dal si pametan , posle detaljnog pregleda zaključeno je da je novčanica vlažna, wtf, i da zato ne prolazi... Sreća sve je bilo ok sa tim i platili smo uspešno. Dok sam ja plaćao prozvali su naš broj na drugi šalter, ja naravno nisam čuo pošto sam bio zaokupljen novcem a supruga i dalje (dok kucam ovo) misli da je naš br 5 a ne 500, trema čini čuda, pa nije ni primetila da su nas prozvali. Na to nam je ukazao dečko koji je sedeo pored nas kad sam ja završio plaćanje i tako odemo na taj šalter da damo otiske.
Vratili nas da čekamo, i posle možda 10-15 minuta pozovu nas ponovo. Prilazimo i kreće razgovor na engleskom, gde idemo, imamo li prijatelje u usa, konstatovao je da sam ja već bio na w&t programu idt. Znači počeo razgovor sa konzulom, otprilike 45 minuta od kako smo stigli. Supruga je od ranije imala tremu od tog razgovora što iz razloga što slabo zna engleski a i takva je ona uvek ima tremu. Čim su počela pitanja ja sam provalio da je konzul u pitanju, dok supruga nije uopšte već je mislila da je opet neki službenik i opušteno priča, čak se i buni što ne dam njoj da odgovori na pitanja. Pošto smo se mi venčali posle izvlačenja (u oktobru) poneli smo sa sobom njen stari pasoš, slike sa različitih putovanja, slike sa veridbe, sa svadbe i sve nam je to tražio da pogleda, upoređivao datume iz pasoša itd. Tu su bila standardna pitanja, kada ste se upoznali, gde, da li ste putovali zajedno, gde i kad, kada ste počeli da planirate svadbu, koliko je bilo gostiju na njoj itd. Nakon toga i pregledanih slika proturi nam on zakletvu da pročitamo, ja u sebi pucam od sreće, to je to - gotova viza, od sreće nisam lepo ni čitao već sam umesto krivokletstvo čitao krivoletstvo , evo i sad me zeza VAZDUPLHOVE jedan.
Završimo sa zakletvom vratimo se ponovo da sačekamo malo dok nam ne daju uputstva kako da prokupimo vizu, pogledam ja nju i kažem to je to, gotovo, a ona me pogleda onako začuđeno i pita šta je gotovo?! Znači uopšte nije provalila da je razgovarala sa konzulom i da je pročitala zakletvu za vizu, ona je bila ubeđena da ćemo mi posle pauze da idemo u neku sobu sa strane i da će nas tamo sačekati konzul...
Druze cestitam vam od srca i zelim vam sve najbolje u novom zivotu
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Staro 29.06.2015, 22:58
maybe17 maybe17 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

Vojo, kad god pročitam iskustvo sa intervjua setim te se...od sveg srca ti zelim da tvoj broj stigne na red
Zatvorena tema

Pravila pisanja