ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 02.04.2008, 00:13
Darko
Gost

Nepromenjeno

Za v777: Caos...nema na cemu, svaki sajt u vezi tamosnjeg snalazenja je dobrodosao, mada mi imamo i ovaj nas, koji je prepun informacija, tako da smo dobro opremljeni sto se tice informacija.Sto se tice mog polozaja, daleko ste vi od mene, vi ste u poodmakloj fazi. Pokusavam vec godinama, ali nadam se da ce se uskoro nesto pokrenuti i promeniti kad sam ja u pitanju, jer stvarno imam sve jacu zelju da se stvar sprovede do kraja.Planiram takodje kao ti da krenem sam u USA, zato pomno pratim tvoja desavanja i dogadjaje, svaku tvoju informaciju smatram itekako korisnom.Puno srece, sve najlepse i svako dobro!
Staro 02.04.2008, 04:44
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

Pozdrav!

Za V76: obrazac I-134 se nalazi na sajtu: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=fe3647a55773d010VgnVCM10000048f3d6a1RCR D&vgnextchannel=db029c7755cb9010VgnVCM10000045 f3d6a1RCRD

Moj obrazac bio je dl s navedenog sajta, popunjen, odstampan, odnesen kod notara, potpisan, overen, poslan expres mail postom, zajedno sa izvestajem iz banke o stanju na racunu i potvrdom iz kompanije o stalnom zaposlenju i godisnjim prihodom osobe koja mi je poslala I-134. Tax return mi nije bio potreban. Ja ponavljam da sam te obrasce imala ja, sve zavisi od situacije do situacije, ja sa ovim dokumentima nisam morala da dokazujem svoje materijalno stanje. Pitaj ponovo u ambasadi ako nisi sigurna, kada sam ja pitala u ambasadi pre odlaska na intervjuu, meni je receno da je i samo I-134 dovoljan (znaci ako imas nesto preko toga, to je sve plus, a cula sam da su ljudi imali i samo emailove pozivna pisma, te nisu imali nikakve probleme oko dobijanja vize....

Ja bih ti posavetovala da pozuris ljude koji treba da ti posalju I-134, jer racunaj na minimum desetak dana da ti expres mailom stigne odavde posta do tamo.....

Za post 840 (Maki): adresu mozes da menjas koliko puta god hoces. Nije mi jasno da li si ti vec dobila vizu ili ne, ali, mozes jednu adresu da imas u obrascima, drugu na intervjuu, trecu kad ulazis u USA, samo sto treba da das neku pouzdanu gde ce da ti stignu papiri....zavisno od grada do grada, negde ces morati da ides u Social securitu licno da se prijavis za SSN,tako da bi logicno bilo da bar das adresu iz istog grada, a za GC mozes da das adresu kad dodjes na aerodrom u USA, jer moras da predas svoj imigracioni fajl, te ces da budes pitana gde da ti se posalje GC (logicno bi bilo i to da bude u istom gradu gde si sletela...)

Za Darka: nisam te najbolje razumela: da li si ti dobio zelenu kartu, vizu, koliko vas ide, koliko dece... drago mi je da se moji komentari citaju, nadam se da cu u buducnosti imati mnogo interesantnije stvari da podelim sa svima vama.....Ovaj sajt je izvanredan, ja sam se u potpunosti spremila za intervju preko ovog sajta....tako da svaka pohvala sajtu...

Nadam se da sam bar malo pomogla s komentarima, svima puno srece i sve najbolje.

Pozdrav!
Staro 02.04.2008, 05:01
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Pozdrav!

Za 881 (jelenche): na sajtu Visa bulletin-a http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin/bulletin_1360.html mozes da vidis kako trenutne datume za intervjue, tako i statistiku prethodnih godina...ja sam licno bila prijavljena preko agencije USAFIS (koju preporucujem od sveg srca!), te su mi javili mejlom jos u februaru, martu da sam dobila broj, zatim me zvali telefonom u aprilu, poslali mi papire u maju, junu, ja ih vratila u junu takodje, druga koverta mi je stigla u septembru cini mi se, ali sam dotle vec bila obavestena o intervjuu od strane ambasade, a pisala sam im i mejl (jer sam pratila Visa bulletin da vidim kada ce moj broj da bude), pre toga (tokom leta sam bula u mejl prepisci s Kentaki konzularnim centrom, gde saljemo prve popunjene koverte), od njih sam saznala da mi je fajl ok, te su mi oni i rekli kada su poslali drugu kovertu....

Pozdrav!
Staro 02.04.2008, 07:51
v76
Gost

Nepromenjeno

za V777: Hvala puno na informacijama. Jos sam u fazi prikupljanja dokumenata ovde, ostalo mi je jos malo toga da prikupim pa da sve to prevedem i overim kod sudskog tumaca.
Pozdrav
Staro 02.04.2008, 10:15
jelenche's Avatar
jelenche jelenche je offline
Drug član

Datum prijave: 10.03.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

za v 777 >
ako sam te dobro razumela,ti si se preko agencije USAFIS prijavila,
i za tu uslugu platila( koliko)
pa su te oni dalje obavestavali dokle se stiglo sa tvojim predmetom.
da li su oni za tebe popunili prijavu i pregeledali slike,
i ako nesto nije u redu oni te obaveste.
da li sigurno oni salju ispravne prijave,i da li imas neku potvrdu da su oni to stvarno odradili.
gde to moze da se proveri?
tek sada vidim da oni nisu foliranje i prevara kako sam do sada mislila.kako si im platila za tu uslugu?
ja sam se prijavila sama, ali ne znam da li je prijava ispravna.
prijavila sam se sa muzem i decom.
tek ako dobijes kovertu znas da je sve u redu, a dotle se samo nadas!
ako ne uspem ove godine, prvi mi je put, pokusacu ponovo sledece.
da li znas da li moramo da udjemo svi u isto vreme ili moze da udje nosilac koji je izvucen, sa npr. jednim detetom, a ostali posle i u kom roku? da li to mozda neko drugi zna.
neka se javi ko je imao to iskustvo.
hvala svima koji citaju i ucestvuju u diskusiji...
u iscekivanju koverte...
jelenche
Staro 02.04.2008, 12:54
cinderella_man's Avatar
cinderella_man cinderella_man je offline
Drug član

Datum prijave: 18.03.2008
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Jelenche,

Jedini pravi i besplatni sajt za prijavu je ovaj:

http://www.dvlottery.state.gov/

Nema razloga da se prijavljujes preko posrednih firmi koje to naplacuju.
Moja porodica je izvucena na ovaj nacin,dvojica mojih dobrih prijatelja
a i veliki broj ucesnika u ovoj diskusiji sa kojima sam imao priliku da
komuniciram.Nije neophodno a po mom misljenju nije ni preporucljivo da se
na drugi nacin prijavljujete mada koliko vidim ima i pozitivnih iskustava
sa posrednicima.Ako nista drugo nema razloga da to bilo kome placate jer
ponavljam prijavljivanje je BESPLATNO!

Za porodice koje su dobile zelenu kartu vazi pravilo da ne mogu da udju prvi
put u USA bez člana koji je nosilac odnosno onog koji je izvučen za GC.
Koliko ja znam mislim da je moguće da nosilac GC dođe prvo sam i pripremi npr.
teren za dolazak porodice ali obrnuto nije moguće.

Svima Vama koji očekujete prvo pismo želim sreću da ga dobijete,svima
Vama koji ovih dana krećete na put želim srećan početak novog emigrantskog života!
Nadam se da ću i ja Vama za par meseci da se pridružim! Srećno!
Staro 03.04.2008, 05:16
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Cao Jelenche!

Ja sam se prijavila preko agencije usaafis.org, agencije koje odradjuje sav posao za tebe. Ja sam 2005. platila oko 50 evra za 2 godine, prijavila sam se sama, platila sam jednu godinu, drugu sam dobila gratis. Mozes da platis prijavu za jednu osobu (npr. samo za tebe), da ti budes nosilac vize DV1, a da kad dobijes vizu, tvoj suprug i deca idu automatski s tobom kao DV2, DV3.....vece sanse imate ako se prijavite kao bracni par ( jeftinije je nego kao dve odvojene prijave, a imate duplo vece sanse da budete izvuceni). Onaj od supruznika koji dobije vizu, postaje nosilac vize, i vodi drugog bracnog druga i decu sa sobom...Mozete da se prijavite za godinu, dve, tri, deset...koliko vam se svidja...Iz mog iskustva, ja mislim da je agencija ok, ja sam s njima zadovoljna, sve odradjuju za tebe, ti posaljes sliku a oni mogu da je srede ako nije odgovarajuceg formata...dobro je da se za svaki slucaj zanimaju posebno, za razliku od nekih agencija, koje samo rade obradu i salju podatke, ali te ne obavestavaju da li si dobio GC ili ne, vec cekas sam kovertu....Neki moji drugari su dobili GC i preko agencije greencardserbia tako da mislim da je i ta agencija ok, samo sto oni ne javljaju ukoliko dobijes GC, njihova usluga se zavrsava obavestenjem da su te prijavili....

Pozdrav i srecno!
Staro 03.04.2008, 05:46
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Sajtovi za karte koje ja koristim odavde: www.cheapoair.com , www.kayak.com (omiljeni) , www.priceline.com
Bilo bi fino da jos po neko napise nesto, i mene bi zanimalo ovo. I iz Srbije 'vamo, i obrnuto. :-)

Ja sam u ambasadu nosio obicne, neoverene fotokopije. Mislim da su mi ih, doduse, vratili.
Staro 03.04.2008, 18:17
Mikle Mikle je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2006
Nepromenjeno

Oko karata.

Neznam koja varijanta vas interesuje ali ako se prica o kupovini karte u jednom pravcu od beograda do usa (u mom slucaju to je bio washington dc.) prosle godine je postojao program koji je imao Virgin Atlantic bas za ovakve slucajeve. Ja sam kartu kupio u agenciji Gea tours ili tako nesto, nalazi se negde preko pute americke ambasade u jednoj od stambenih zgrada.
Kad sam ja putovao (maj 2007) cena karte u jednom smeru od beograda do dc-ja sa presedanjem u londonu je kostala oko 270e po osobi. To je tada bio najbolji dil ali je bilo neophodno da je putnik dobitnik zelene karte da bi mogao da dobije ovu cenu..
Neznam da li je taj program jos uvek aktuelan i koliko koliko kostaju karte prema drugim destinacijama ali ovo je bila najbolja ponuda za bg-dc.
pozz
Staro 03.04.2008, 22:18
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

www.orbitz.com - moj omiljeni, pogotovo za putovanje unutar usa

www.expedia.com

www.travelocity.com

Preporuka za presedanje za Evropu, po meni, Frankfurt...takodje uzmite u obzir i Swiss air, Loufthansu (koja je sada ista kompanija zajdeno sa Continentalom)....Frontier je super jeftina za voznju unutar USA....

Pozdrav!
Zatvorena tema

Pravila pisanja