![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Dojde i nash red konecno i DA "pozelenevme"!!!
![]() Bi kazala i jas deka se e formalnost, no sepak nashiot sluzbenik koj gi proveruvase dokumentite mnogu poleka i vnimatelno proveruvashe list po list ![]() Intervjuto bese zakazano za vo 8 casot. Se razbira pristignavme maaalku porano, za da nema "nepredvideni" situacii ![]() Podocna bevme povikani na eden od shalterite, kade nash sluzbenik gi proveruvashe dokumentite, i postavuvashe po nekoe prashanje, kako: "Kade ziveete?;Shto rabotite?; Dali ste patuvale predhodno za Amerika?; Gledam deka ste venchani posle izvlekuvanjeto, pa ke mi trebaat dokazi za vashata vrska..." ...za toa bevme podgotveni so gooolem broj fotografii ![]() Otkako zavrshivme so sluzbenikot, pak ni bese kazano da pocekame i deka ke bideme povikani povtorno na shalter. Pokasno ne povikaa za zemanje na otpechatoci od prstite. I na kraj intervjuto so konzulot, koe traese mnogu kratko, nepolni 5mini bese na Angliski. Gospogjata zapochna prvo so komentar: "Vi blagodarime za fotografiite, izgledate dosta mlado na niv" ![]() I na kraj dolgoochekuvanoto: "Congratulations, your Visas are approved!" ![]() ![]() Site bea mnogu ljubezni za vreme na isprashuvanje i proverkata na dokumentite. ![]() Utre odime da si gi zimame pasoshite! dezdej ke bide se vo red i so vas...znaeme deka nikoj ne saka vakvo dopolnitelno maltretiranje, no koga veke se sluci, gledajte pobrzo da zavrsite so toj dokument. ![]() Inaku za kraj, dokumentite koi ni bea pobarani: Za mene kako aplikant: -Izvod od matichna kniga na rodenite (orginal) -Izvod od knigata na venchanite (orginal) -Uverenie za neosuduvan (orginal) -Uverenie deka ne se vodi kaznena evidencija (orginal) -Svidetelstva (orginal i kopii) i mi pobara i Diploma za zavrsheno sredno obrazovanie (ako ja nosam - podobro, taka mi kazaa) -Pasos i Kopija od pasos -Star pasos, vo koj imam amerikanska viza (veke istechena) -Lekarskiot pregled od Remedika -Bidejki ziveeme vo Sofija, nosev dokument za neosuduvan (orginal i prevod) Za soprugot: -Izvod od matichna kniga na rodenite (orginal) -Izvod od knigata na venchanite (kopija) -Uverenie za neosuduvan (orginal) -Uverenie deka ne se vodi kaznena evidencija (orginal) -Uverenie za neodsluzen voen rok -Svidetelstva - ne pobaraa -Pasos i Kopija od pasos -Lekarskiot pregled od Remedika -Bidejki ima ziveeno vo Italija i sega vo Sofija,imashe dokument za neosuduvan od dvete zemji (orginal i prevod) Pozdrav i srekjno na site na koi im predstoi intervju! Samo sredeni dokumenti, mnogu fotografii za shtotuku venchanite i ne bi trebalo da imate nikakvi problemi ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Za sve one koje trenutno sakupljaju dokumentaciju ili tek nameravaju pisem vam info da se uverenje tj. potvrda iz Policije dobije odmah ako se obavi u PU za Beograd tj. popularnije u 29. novembra
![]() Video sam na sajtu opstine da postoji izvod iz maticne knjige rodjenih na medjunarnodnom obrascu...da li ste vi vadili obican ili taj? Hvala |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vadi se "obican" izvod, mada kad vec uzimas uzmi i onaj na medjunarodnom, pa ces ga nostiti sa sobom u USA. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Stojne;59361]Dojde i nash red konecno i DA "pozelenevme"!!!
![]() Bi kazala i jas deka se e formalnost, no sepak nashiot sluzbenik koj gi proveruvase dokumentite mnogu poleka i vnimatelno proveruvashe list po list ![]() Intervjuto bese zakazano za vo 8 casot. Se razbira pristignavme maaalku porano, za da nema "nepredvideni" situacii ![]() Podocna bevme povikani na eden od shalterite, kade nash sluzbenik gi proveruvashe dokumentite, i postavuvashe po nekoe prashanje, kako: "Kade ziveete?;Shto rabotite?; Dali ste patuvale predhodno za Amerika?; Gledam deka ste venchani posle izvlekuvanjeto, pa ke mi trebaat dokazi za vashata vrska..." ...za toa bevme podgotveni so gooolem broj fotografii ![]() Otkako zavrshivme so sluzbenikot, pak ni bese kazano da pocekame i deka ke bideme povikani povtorno na shalter. Pokasno ne povikaa za zemanje na otpechatoci od prstite. I na kraj intervjuto so konzulot, koe traese mnogu kratko, nepolni 5mini bese na Angliski. Gospogjata zapochna prvo so komentar: "Vi blagodarime za fotografiite, izgledate dosta mlado na niv" ![]() I na kraj dolgoochekuvanoto: "Congratulations, your Visas are approved!" ![]() ![]() Site bea mnogu ljubezni za vreme na isprashuvanje i proverkata na dokumentite. ![]() Utre odime da si gi zimame pasoshite! Inaku za kraj, dokumentite koi ni bea pobarani: Za mene kako aplikant: -Izvod od matichna kniga na rodenite (orginal) -Izvod od knigata na venchanite (orginal) -Uverenie za neosuduvan (orginal) -Uverenie deka ne se vodi kaznena evidencija (orginal) -Svidetelstva (orginal i kopii) i mi pobara i Diploma za zavrsheno sredno obrazovanie (ako ja nosam - podobro, taka mi kazaa) -Pasos i Kopija od pasos -Star pasos, vo koj imam amerikanska viza (veke istechena) -Lekarskiot pregled od Remedika -Bidejki ziveeme vo Sofija, nosev dokument za neosuduvan (orginal i prevod) Za soprugot: -Izvod od matichna kniga na rodenite (orginal) -Izvod od knigata na venchanite (kopija) -Uverenie za neosuduvan (orginal) -Uverenie deka ne se vodi kaznena evidencija (orginal) -Uverenie za neodsluzen voen rok -Svidetelstva - ne pobaraa -Pasos i Kopija od pasos -Lekarskiot pregled od Remedika -Bidejki ima ziveeno vo Italija i sega vo Sofija,imashe dokument za neosuduvan od dvete zemji (orginal i prevod) Cestitki za tebe Stojne,ubavi vesti na ubav den! ![]() ![]() Ti posakuvam se najdobro vo "noviot " zivot preku barata! |
|
|||
|
|||
![]()
Za dva meseca putujemo u SAD. Da li neko zna šta nam je potrebno od dokumenata na engleskom koji bi tamo mogli da nam zatrebaju prilikom zapošljavanja, otvaranja računa i slično? Vidim da se pominje međunarodni izvod iz m. k. rođenih.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Opsirnije u drugoj, odgovarajucoj temi, da ne spamujemo temu sa intervjuima u ambasadi |
|
|||
|
|||
![]()
Čestitam od srca Stojne i dazdej! Puno, puno sreće u USA zivotu!
![]() Nik524 i Zoja kada imate intervju?
DOBITNICI DV2016 TABELA - https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing _______________________________________________ DV2016 - Prva prijava 30.10.2014. - Popunjen obrazac 05.05.2015. - Čuveni "Session timed out" 07.05.2015. - SELECTEEEEED!!! ![]() CN 2016EU00022xxx 17.10. DS 260 sent 18.04. Lekarski pregled 21.04. My green daaaaay ![]() ![]() ![]() 11.10. Evo živim u Njujorku gradu |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo.Me interesira dali e moralno da se nosi diploma od fakultet,onaa sto e za na zid
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima!
Da li je mozda neko ciji je CN19XXX dobio mail o zakazanom intervju u Ambasadi? I moj CN je 19xxx a jos uvek ne dobijam nista. Pozzz svima!!! |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Interviews DV 2018 | Tia | Intervju (interview) - Ambasada | 764 | 25.05.2019 09:46 |
Interviews DV 2017 | milan.b | Intervju (interview) - Ambasada | 1167 | 08.03.2019 10:44 |
Interviews DV2017 - Concise Version | Magelan | Intervju (interview) - Ambasada | 80 | 27.09.2017 15:05 |
Interviews: I-134, Affidavit of Support (Macedonia) Instrukcije i Pojašnjenje | SEEUSAIC | Intervju (interview) - Ambasada | 1 | 08.02.2017 20:18 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
![]() |