![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Bio na lekarskom u Smiljanicevoj 22, super je sve, trenutno je cak i bolje platiti u dinarima ali i evrima, primaju i evre, 170 je pregled.
Inace, pre mene su bili neki ljudi na pregledu, tj devojka sa verenikom i jos nekim matorcem, u 6 mesecu je trudnoce,insistirali su da ne idu na snimanje, a iz ordinacije su objasnjavali da ne moze da dobije vizu u ambasadi bez snimanja na rendgenu i dzabe da placaju. A oni kao objasnice situaciju u ambasadi na razgovoru i da ipak ne prihvataju snimanje. Samo ce da bace pare opet. Tako da po recima doktorke ne postoji apsolutno nikakav razlog koji moze da omoguci uspesan pregled bez snimanja. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima, ovo mi je prvi post na forumu. Precesljao sam dosta tema ovde ali nisam naleteo na ono sto me konkretno zanima (mozda sam i propustio nesto, tako da se izvinjavam unapred ako ova informacija vec postoji).
Izvucen sam za 2019, popunio DS-260 i sada sam u fazi cekanja. Moje pitanje je, da li je neko odbijen zbog medicinskih razloga? Naime, 2008 sam imao benigni tumor koji je resen intervencijom u inostranstvu. Nasi dokotori su bili dosta zbunjenji tako da imam dosta kontradiktornih nalaza. Onaj koji se ispostavio kao tacan je taj iz inostranstva gde je uradjena procedura. Evo proslo je deset godina, redovno pratim situaciju i sve je, na srecu, u najboljem redu. Koliko vidim iz dokumenata koje lekari popunjavaju, njih najvise interesuju tuberkuloza i zarazne bolesti (sto naravno nemam). Znaci, da li ovo moze negativno da utice na moje sanse da dobijem GC? |
|
||||
|
||||
![]()
Bez brige. Nisam bio nikada na pregledu, ali čitajući iskustva drugih ljudi video sam da pitaju samo da li ste imali neku operaciju i koju i to je to. Dakle to nije stvar zbog koje diskvalifikuju na pregledu, a realno bilo bi bez veze, a i nelogično da diskvalifikuju nekoga samo zato što je imao neki tumor, bilo da je maligni ili benigni.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mozes da pozoves kliniku i da proveris sta ce da ti kazu, ako kazu moze da bude problema ti im precuti to.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala svima na odgovorima.
@mveruovic - Palo mi je nesto slicno na pamet ali iskreno malo mi je frka. Ne da pozovem bolnicu nego koliko duboko njihova provera moze da ide. Izlazio sam iz zemlje zbog toga (to bi trebalo da moze da se proveri), kartoni po bolnicama po Srbiji i sta ja znam. Nemam pojma, verovatno sam previse paraonican. Ne bih da dodjem u sitaciju da precutima a onda neki baja kaze "ali ovde pise da ste tad i tad isli na operaciju a to niste prijavili" ili sta god. @Jorda - Posto si imao slicnu sitauciju, da te pitam. Da li su ti trazili nesto od medicinskih dokumenata na pregledu. Tipa otpusne liste, nalaze, nesto tako? Ili je bilo samo ono usmeno? |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam poneo kopije svega da imam i dao da pogledaju.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok, tako sam nesto i ja mislio. Hvala na odgovru.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Jutros smo uzeli kartone vakcinacije iz doma zdravlja. Bez problema. Muzu su rekli da moze da primi antitetanus u dispanzeru. Njemu pise u kartonu da je prelezao morbile i varicele. Meni ne pise (iako jesam), to je ono kada ti mama radi u zdravstvu, pa te vodi kod svojih kada si bolestan, a oni ti ne upisu u karton.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da za 4500 din koliko kostaju oba vakcine ne treba se toliko cimati i juriti te stvari, na kraju svakako moze da se desi da vam traze da se ipak vakcinisete na klinici.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |