ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.01.2016, 01:07
dmihalj dmihalj je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Hvala mikiSA, najvise mi frka bila za taj police certificate, da ne bude AP pa kad donesete tu potvrdu iz USA dobicete i GC
08.03.2016. - Lekarski pregled
10.03.2016. - Intervju u ambasadi
15.03.2016. - Preuzet pasos sa imigrantskom vizom
Reply With Quote
Staro 26.01.2016, 09:27
dezdej dezdej je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2015
US lokacija: Chicago, Westmont
YU lokacija: Ohrid Makedonija
Nepromenjeno

Mislin da moras ziveti vise od 12 meseci u stranoj drzavi pa da ti traze police certificate bar tako su rekli mojoj supruzi kad su he pitali dali j
e zivela u drugoj drzavi
Reply With Quote
Staro 26.01.2016, 13:10
Nik524 Nik524 je offline
Član

Datum prijave: 11.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Stojne Prikaz poruke
Hvala Niki524, hvala Tikica, puno sreche i vama!

Kirilnik, zadolzitelni se svidetelstvata za zavrsheno sredno obrazovanie, a diploma e ubavo ako ja imas,no ne e zadolzitelna. Sega koga bevme na intervju,sluzbenikot koj ni pomaga vo podreduvanje na dokumentite mi gi pobara svidetelstvata i diploma za zavrsheno sredno obrazovanie, a koga go prashav Dali da mu ja dadam i diplomata od univerzitet, mi reche deka nema potreba, osven ako na shalter ne mi ja pobara konzulot...
Stojne,ako dobro te razbrav ,sveditelstvata ne treba da se preveduvaat ?!
Samo kopii i orginali nosese?!
Reply With Quote
Staro 26.01.2016, 14:06
Stojne Stojne je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nik524 Prikaz poruke
Stojne,ako dobro te razbrav ,sveditelstvata ne treba da se preveduvaat ?!
Samo kopii i orginali nosese?!
DA! Nitu eden dokument ne mi bese preveden, osven onie koi ne bea na makedonski (ili angliski) i nitu eden dokument nemavme zavereno na notar. Od svidetelstvata, kopii i orginali (nezavereni na notar)!

21.10.2014 - Popolneta prijava
07.05.2015. - "Session timed out"
08.05.2015. - SELECTED!!!
CN 2016EU00003xxx
15.07. - DS 260 sent
19.01.2016 - Interview - VISA APPROVED!
Reply With Quote
Staro 26.01.2016, 14:10
vladanik vladanik je offline
Član

Datum prijave: 02.11.2015
Nepromenjeno

Dobar dan, zakazan mi je intervju u ambasadi pocetkom marta Da li mi mozete reci da li je potrebno da ponesem i diplomu gimnazije ili su dovoljna svedocanstva za sve 4 godine? Zavrsio sam i visu skolu pa nosim i tu diplomu, ali diplomu gimnazije ne uspevam da pronadjem, pa me interesuje da li je neophodna.

Raspitivao sam se u gimnaziji oko procedure da mi izdaju novu, ali to zahteva malo vremena. Morao bih oglasiti diplomu nevazecom u Sluzbenom glasniku, pa onda traziti od gimnazije da mi izdaju, ako sam dobro zapamtio sta su mi rekli, duplikat javne isprave ili tako nesto. Ko zna koliko ce sve to trajati i da li cu zavrsiti na vreme pre intervjua, pa sam hteo da proverim da li je diploma neophodna, pored svedocanstava?

Od drugara koji su zavrsili gimnaziju par godina nakon mene sam cuo da gimnazije vise ni ne izdaju diplome, ali u moje vreme ih je bilo
Reply With Quote
Staro 26.01.2016, 14:59
Jelence13 Jelence13 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.04.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vladanik Prikaz poruke
Dobar dan, zakazan mi je intervju u ambasadi pocetkom marta Da li mi mozete reci da li je potrebno da ponesem i diplomu gimnazije ili su dovoljna svedocanstva za sve 4 godine? Zavrsio sam i visu skolu pa nosim i tu diplomu, ali diplomu gimnazije ne uspevam da pronadjem, pa me interesuje da li je neophodna.

Raspitivao sam se u gimnaziji oko procedure da mi izdaju novu, ali to zahteva malo vremena. Morao bih oglasiti diplomu nevazecom u Sluzbenom glasniku, pa onda traziti od gimnazije da mi izdaju, ako sam dobro zapamtio sta su mi rekli, duplikat javne isprave ili tako nesto. Ko zna koliko ce sve to trajati i da li cu zavrsiti na vreme pre intervjua, pa sam hteo da proverim da li je diploma neophodna, pored svedocanstava?

Od drugara koji su zavrsili gimnaziju par godina nakon mene sam cuo da gimnazije vise ni ne izdaju diplome, ali u moje vreme ih je bilo

Nosis samo diplomu vise skole mada bi ja ponijela i ta svjedocansta iz gimnazije za svaki slucaj al mislim da ti nisu potrebna vec samo od vise skole diploma

DV 2017 - x2 nope
Reply With Quote
Staro 26.01.2016, 15:34
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Ponesi za svaki slučaj i svedočanstva iz srednje škole, ja čak mislim da će ih gledati, kao dokaz da imaš kontinuirano 12-godišnje školovanje.
Reply With Quote
Staro 26.01.2016, 19:11
Zokica76 Zokica76 je offline
Član

Datum prijave: 19.05.2015
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
Eto konačno i mailovi, sad polako dokument po dokument, pa da nam pišete u martu radosne vesti

Zokica76 presek je bio 19100 za februar, pa 20800 za mart. U zavisnosti od broja, datuma slanja DS260 i ljudi koji sa nižim brojevima nisu stigli na red, dodeljuje se datum intervjua. Nekada se čeka i po nekoliko preseka.
Meni se čini da ćeš ti sigurno dobiti mail u ovom preseku. Proveri mail ili odi na stranicu gde ti je stajalo obaveštenje da si izvučena i vidi šta ti piše.

Takođe, izašli su u januaru CEAC podaci, a to znači da sada možete da napravite brzi upit u bazu svih izvučenih i dobićete povratni status.
Link je https://ceac.state.gov/CEACStatTrack...KjMWCuebHqOw==
Birate IMIGRANT VISA (IV) i upisujete broj bez nula (za npr. 2016EU00019122 pišete 2016EU19122).

Ako dobijete status In Transit znači da je vaš slučaj prosledjen ambasadi i da dobijate datum intervjua. Status at NVC znači da nije jos uvek prosledjen, ali može biti u toku narednih dana.
Malo sam se igrala sa tom bazom pa ću uskoro sa vama podeliti neke statističke zanimljivosti za ovu godinu, a koje se naravno tiču našeg regiona.
Stigao mail sinoc. Hvala puno Tikicee. pozzz. Nadam se da ce i tebi stici,ako vec nije,
Reply With Quote
Staro 26.01.2016, 21:38
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zokica76 Prikaz poruke
Stigao mail sinoc. Hvala puno Tikicee. pozzz. Nadam se da ce i tebi stici,ako vec nije,
Super! He he ja jos nisam stigla na red,ocekujem sledeceg meseca,a intervju tamo u aprilu/maju. Taman da iscitam vasa pozitivna iskustva i pozavrsavam sve obaveze do tada, pa ako sve bude ok,pravac USA.

vladanik koji je datum intervjua ako nije tajna?

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 27.01.2016, 08:41
markoni markoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2014
Nepromenjeno

danas sam proverio status na CEAC sajtu, tamo sam video promenu u odnosu na prethodne moje provere tog sajta, tj. pise ovako (kopirao sam tekst):

U.S. Department of State
IMMIGRANT VISA APPLICATION
At NVC
Immigrant Visa Case Number: 2016EU23XXX

Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete. You can also find these instructions online at http://nvc.state.gov (English) and http://nvc.state.gov/espanol (Spanish). You will find contact information for NVC at http://nvc.state.gov/ask.

Pa se pitam da li je to ocekivana promena na toj strani (kao kod svih ostalih) i da li ja treba da ucinim nesto sada u vezi ovoga? ili da samo cekam njihov mail sa terminom (u Beogradskoj ambasadi ocekujem intervju, jer zivim u Beogradu) i prikupljam ona dokumenta...
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja