![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Vazi, zasto da ne. Bice otvorena kroz par sati kad se domognem racunara.
____________________________ 2014 - 2 prijave, duplo nista 2015 - 2 prijave, duplo nista 2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX 25. Maj - poslat DS-260 27. Decembar - Zakazan lekarski 12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI 13. Januar - Vize u pasosu 04. Mart - ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo svima!Konacno je sve zavrseno prosao je intervju i uzela sam posos tako da krecem sledece nedelje..
![]() ![]() ![]() Sve je proslo u najboljem redu zadrzala sam se sat vremena i konacno cula u toku razgovora CONGRATULATION!!! ![]() Pasos je bio zavrsen za par dana,nisam ocekivala da ce se sve to zavrsiti tako brzo. Svaka cast ljudima koji rade u ambasadi svi su tako ljubazni. Da se ne bih sad ponavljala sve sto se pisalo do sad sve je bas tako..jednostavno gledaju tu dokumentaciju i lekarski ako je to sve u redu nemate potrebe za brigu.Sve ide tako brzo. Veliki pozdrav!!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Molba forumu,
znam da nisam na pravoj temi ali dali neko zna ako trazim od KCC da mi otkljuca DS 260, zaboravio sam moje obrazovanje upisati na prijavi od sve one frke kad sam saznao da sam izvucen. Vidio sam da je skoro se to desilo ovdje jos jednom clanu forum nedavno je bio na intervju... Dali ce mi to prologirati intervju naime moj broj jos nije aktuelan 28xxx pa ali opet je visok u drugom krugu sam izvucen pa neznam sta da radim. Ili to raditi kad dobijem poziv za intervju ako je neko ima slicno iskustvo molim za pomoc. Hvala |
|
|||
|
|||
![]()
Danas smo i mi "pozeleneli".
Pasoši će biti za neki dan, tako rekoše. Zvaće nas iz ambasade kad da ih preuzmemo. Ukratko, iskusvo je sledeće: - Smiljanićeva Bili smo jedini zakazani taj dan. Došli u 9:15, pasoši, potvrde o vakcinisanju, krv, urin, plaćanje i u 9:40 u taksi u za snimanje pluća. U 10 i to gotovo. Rekli su nam da dođemo u 13 po rezultate, a doktorka u Smiljanićevoj da budemo u 13:30 kod nje. Pregled smo završili u 14:30 (dvoje odraslih i dva deteta). -Ambasada Pojavili se u 8:15, čekali 20 min da stigne spisak za GC i posle prolaza kontrole u 8:45 ušli u zgradu. Pošto imamo dvoje male dece sve je išlo ekspresno. Predaja dokumenata, plaćanje posle 10 minuta. Posle 20 min. davanje otisaka i g-đa konzul. Sa njom smo razgovarali maksimalno 5 min. Pitanja - šta i kad sam završio, šta radim trenutno, gde i kod koga idemo i da li je sve dogovoreno. Suprugu niko ništa nije pitao. Pokloni nalepnice za deci i - ČESTITAM, vaše vize su odobrene. Dogovorite se oko preuzimanja. Iz zgrade smo izašli u 9:45. Sad još čekamo, kao što rekoh, da nas pozovu za preuzimanje pasoša. Čestitke svim dobitnicima i puno sreće onima koji tek idu na razgovor. |
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi imam jedno pitanje. Šta znaci sto nam u pasošu piše upon endorsement serves as temporary I-551?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sretno i javi kad zvanicno pozelenis (predjes granicu i udare ti pecat, to je dan kad postajes "zelena").
|
|||
|
|||
![]()
Cao ljudi! Izvucen sam i imam br. 28xxx . Pratim Visa bulletin i vidim da je prosle godine moj br. dosao na red u junu,pa ocekujem poziv u to vreme.
Da li u junu da ocekujem mail ili razgovor u ambasadi? |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav ljudi!
Evo da se i mi javimo sa svojim iskustvom iz Sarajeva. Prvo da napomenem da smo se vjenčali 10-ak dana prije nego što nam je stigao mail sa zakazanim intervjuom, jer smo se plašili da nećemo stići na vrijeme izvaditi nova dokumenta s obzirom da je supruga mijenjala prezime. Interview je bio zakazan za 14:00, pa smo se mi u 13:45 nacrtali ispred ambasade. Tu smo sačekali 5-10 minuta, a zatim jedno po jedno prošli kroz obezbjeđenje, pa u čekaonicu. Ubrzo smo pozvani na šalter gdje smo predali dokumente. Od dokumenata su nam tražili: -pasoši - za oboje -dvije fotografije 5x5 - za oboje -rodni list(original) - za oboje -vjenčani list(ja original, supruga ovjerenu kopiju) - za oboje -confirmation Page od DS-260 - za oboje -potvrda iz MUP-a - za oboje -potvrda iz Suda - za oboje -diploma srednje škole i svjedočanstva(original, vraćena poslije razgovora, kopija zadržana) - samo ja, nosilac -prevod diplome(original, ovjeren kod sudskog tumača) - nosilac -potvrda da nisam služio vojni rok - nosilac Mi smo još nosili, a nisu nam tražili: -diploma srednje škole i faksa(sa prevodima) - supruga -Appointment info page -Page/info da sam izvučen -potvrda o mjestu prebivališta -kopije svih dokumenata Na tom šalteru smo dali otiske i odgovorili na par pitanja (djevojačko prezime supruge i njene majke, ime oca i majke supruge, da li smo dosad bili u SAD). Dalje, pozvani smo na blagajnu da platimo 2x$330. Još malo smo sačekali, pa je uslijedio razgovor sa konzulicom ![]() Prvo nas je pitala da li pričamo engleski, a zatim smo dali zakletvu. Pitala nas je kad smo se vjenčali, koliko smo prije toga bili u vezi, da li se pridružujemo porodici ili prijateljima u SAD i ko nam je osoba čiju smo adresu naveli u DS-u. Iako smo ponijeli puno dokaza o vezi (fotografije sa vjenčanja i od ranije, screenshotove mailova i razgovora sa WhatsApp-a i stari pasoš zbog pečata sa zajedničkih putovanja) ništa od toga nam nije tražila. Bila je jako ljubazna i ubacivala simpatične komentare, pa nije bilo mjesta za nervozu. Uslijedilo je čuveno CONGRATULATIONS ![]() Svi u ambasadi su bili jako prijatni što je pomoglo da nam čitava procedura prođe bar malo opuštenije. Kada smo završili bilo je 14:45 (možda smo oborili neki rekord ![]() Srećno svima koji tek trebaju na intervju i čestitke svima koji su već zeleni! |
|
||||
|
||||
![]()
Dobrodosli na forum i cestitam na izvlacenju. Da li ce biti jun ili jul posto ove godine se malo kasni u odnosu na prethodnu, sada je tesko reci. Pretpostavljam da ste poslali DS-260. Bez obzira kada cete imati intervju, email sa obavestenjem o tacnom datumu cete dobiti oko 6 nedelja pre intervjua. Dakle, ukoliko bi intervju bio u junu, email bi dobili oko 20.aprila. Srecno!
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Interviews DV 2018 | Tia | Intervju (interview) - Ambasada | 764 | 25.05.2019 09:46 |
Dv-2017 | adojaro | Prijava na Lutriju | 1428 | 31.03.2018 14:43 |
Interviews DV2017 - Concise Version | Magelan | Intervju (interview) - Ambasada | 80 | 27.09.2017 15:05 |
Important Notice about DV-2017 ??? | LJ75 | Uputstva za dobitnike | 38 | 10.09.2016 20:50 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
![]() |