![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Traže li potvrdu o novčanim sredstvima? Vrijedi li bez iznimke ono pravilo o minimumu od 10 000$ ? Nalazim proturječne informacije.
Hvala |
|
|||
|
|||
![]()
U BiH, Hrvatskoj, Srbiji i drugim zemljama u komšiluku ne traže te potvrde. Traže od onih u zapadnim zemljama.
|
|
|||
|
|||
![]()
Jas kolku sto sum zapoznata od prijateli koi veke imaat dobieno vizi, ne e zadolzitelno da imash pari na smetka. Vo Makedonija moze da se sluci, ako nemate Affidavit of Support, vo toj slucaj da vi pobaraat pari na smetka...ako sum greshka,neka me popravi nekoj od onie koi se bile na intervju vo Makedonija.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Prvi put cujem da traze u zapadnim zemljama. Koliko znam, obavezno je za neke africke drzave.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I134 (affidavit of support) ili novčana sredstva ($10.000 za jednu osobu, a čini mi se 20.000 za četvoročlanu porodicu) traže u afričkim državama, ali ne u svim afričkim državama, kao i u nekim azijskim državama. Konzul na intervju između ostalog mora da utvrdi i da li ćete biti na teretu države ili ne. Naravno, konzul to utvrđuje i na osnovu opšteg utiska o osobi na intervjuu (na osnovu obrazovanja, zanimanja i da li je zanimanje traženo u USA, prethodnog radnog iskustva, da li govorite engleski ili ne, da li dolazite iz razvijene i bogate zemlje ili iz zemlje trećega sveta, kod koga idete u USA i šta ta osoba radi u USA, u kakvoj ste vezi sa osobom kod koje idete u USA, itd...)., pa mogu, ali i ne moraju tražiti da imate I134 ili novčana sredstva na računu. Tako bi trebalo da je u teoriji, ali u praksi to nije uvek baš tako - ovo je moj utisak na osnovu svedočanstava sa intervjua koje sam pročitao na ovome i nekim stranim forumima. Zanimljivo je da se I134 ili odgovarajuća novčana sredstva na računu obavezno moraju prezentovati i u nekim evropskim zemljama, npr. u Skoplju, Makedonija - na ovome forumu imate primer iz DV 2015 da je čovek iz Makedonije 3 puta vraćan zbog tog I134 (nalazili su mu neke manjkavosti na tom dokumentu i tražili neke ispravke i dodatne papire), ali su mu 4. put na intervjuu konačno odobrili green card. Ne shvatam zašto je to tako u Makedoniji, moguće je da su konzuli tamo strožiji. Po mom mišljenju, to je malo nefer prema Makedoncima, ali tako je kako je (naša mišljenja uopšte nisu relevantna i faktički na intervjuu, svi mi zavisimo od dobre volje konzula). Izgleda da neki konzuli u nekim zemljama insistiraju na I134 ili na novčana sredstva na računu, a opšti utisak im nije bitan, a konzuli u nekim drugim zemljama uopšte ne traže I134 ili sredstva na računu.
01.11.2013. - Prijava na DV-2015 (1. put i jedna prijava) 01.05.2014. - Izvučen (1NL), 2015EU00029xxx 03.06.2014. - Poslat DS-260 24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL) 20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG) 27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED 02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom 06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas) |
|
|||
|
|||
![]()
ja znam iz vlastitog iskustva da su meni tražili dokaz o financijskim sredstvima. Pisao sam o tome na svome blogu. Kada mi je bio zakazan intervju, stigao mi je e-mail iz ambasade i tu su lijepo naveli da od potrebnih dokumenata moram između ostalog donijeti i dokaz da imam novčana sredstva, što bi bilo oko 10.000 € za jednu osobu. Nisam do sada čuo da se to traži u BiH i zemljama u komšiluku ali u nekim zapadnim zemljama to je standard. Ja nisam bio izuzetak, nego ova ambasada to traži od svih.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sigurno ima veze sa tim koja i koliko pripadnika te populacije trazi socijalnu pomoc od USA. Prema tome oni odredjuju kome ce da traze a kome ne.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
moguće, ne znam. ono što sigurno znam jeste da je to standardna procedura za Njemačku, Švicarsku i Austriju. Znači taj dokaz o dovoljno financijskih sredstava traže od svakoga ko predaje zahtjev u ambasadi u jednoj od te tri zemlje, ne bitno koje državljanstvo ima.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mada ovo vjerovatno negdje ima , moze li mi reci neko da li trebam prevoditi diplome i potvrde o nekaznjavanju i sluzenju vojske za interw u Sarajevu?
na web straici travel.state .org pise da se ne treba prevoditi ali na stranici ambasade da treba... ima li neko iskustvo da podijeli? Unaprijed hvala |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV2015 dobitnici koji ste broj | sombrero | Vaša strana | 611 | 24.08.2015 09:10 |
![]() |