![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Bas tako.
Najbolje sto se u ovoj situaciji moze izvuci za igrace lutrije koji ne budu izvuceni ovog prvog maja je da proces dogovaranja i glasanja pred kongresom i uopste kompletna ta birokratija koju prati izglasavanje zakona uspori toliko da se doceka prijavljivanje za dv-2015 jer koliko sam ja shvatio procese koji su zapoceti nece obarati. E sad, postavlja se pitanje, ako budu zatrpani mailovima, da li ce ih to usporavati jer ce hteti da sve iscitaju i cuju misljenja ili ce ih to pozurivati da sto pre prekinu spam koji im zatrpava mail box.
|
||||
|
||||
|
Pozdrav svima,
Da se javim na ovu temu iako nisam bas zastupljen na forumu! Supruga i ja smo se uselili pre par dana u US. Igrao sam lutriju od 2005. godine i izvucen sam u programu DV2013 tj, aplicirao sam 2011. godine. Godinu dana ranije sam bio u Americi tj. 2010. godine. Slazem se sa pricom na temu da treba uputiti pisma kongresmenima, senatorima... mozda i novinarima! Mislim da svako treba da se bori za ono sto misli da je ispravno... ali samo na legalan nacin! Slazem se i sa predlozima da se poostri kriterijum za DV lottary, da se smanji broj... sve je to ok! Nista ne znam o ovom sistemu ovde ali znam da savetnici i raznorazni pomocnnici ministara (kongresmena i senatora) funkcionisu, izmedju ostalog, tako sto usaglasavaju dugorocne ciljeve osluskujuci realnost - zadovoljstvo i neyadovoljstvo! Dajem podrsku svima koji zele ista da ucine, jer je im svakako nece biti zao!
|
|||
|
|||
|
Kad li ce se tacno znati novi uslovi za migraciju?
ja sam trenutno druga godina na saobracajnom fakultetu, i jurim neke stipendije da probam da se prebacim kao transfer student na 3. ili 4. godinu pa za dalje da vidimo, al sad ova izmena moze da poremeti sve |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Time ce se eliminisati "srecnici" koji u 90% slucajeva nemaju apsolutno nikakvu nameru da odu ili da ostanu u Americi, a i oni koji ce u Americi ziveti na teret drzave i time samo doprinositi losem glasu iste. Ako nemas (lupam) $50 godisnje za lutriju, tesko da ces imati minimum $3000-4000 kol'ko ti treba da zapocnes zivot preko. |
|
|
|||
|
|||
|
potpuno se slažem sa tobom charlie.
tako neku simboličnu cifru treba stavit i tu se odmah eleminira puno onih koji su aplicirali samo da probaju dali imaju sreče, več kad je gratis! |
|
|
||||
|
||||
|
To nece nikad da se desi. Lutrija koja se naplacuje je strogo regulisana zakonom, nazovi to kockanjem ili kako vec hoces i premije su u novcu - situacije kao DV kada se "izvlacenjem" resava problem viska kandidata (popularno u charter skolama na primer) nikada po vazecem zakonu nece biti naplacivane za ucesce.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||