![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
@dreamerns
A zasto ne mozes na MIT? Ja sam kao planirao da probam njihovu nostifikaciju i vidim koliko bih imao ispita do master-a.. ako ne u Bostonu onda preko on-line kurseva za koje mi se cini da ipak funkcionisu tamo.. jedino je problem sto mislim da necu imati dovoljno vremena za to ![]() valjda sa platom programera moze da se plati..
|
|
|
|||
|
|||
|
my fellow forumasi -vidim da je doslo vreme za neke ulicne fazone ali ''iskusane''-evo ja bih da pocnem prvi sa jednim koji sam licno oprobao-trazite posao -''bilo kakav''-sad frka puno ljudi se prijavljuje -idete na razgovor -jedan tip (ili zena ) je na ragovoru -ako je zena ''zaobidjite ''-ako je tip krenete sa ''sob story''tipa nemam da saljem novac kuci u yugu familija umire od gladi itd. onda testirate uobicajenu ljudsku pohlepu -ponudite tipu recimo 20% od svoje plate ako vas primi -uslov je da vam da sto vise radnih sati i prekovremeno -ako kaze to je mito izvini druze zdravo ako kaze mozda ....you are in .e sad posle dolazi druga faza gde vi ''preuzimate kormilo''-citava sema se okrece protiv tipa koji vas je zaposlio..ostatak price ako ovaj moj savet odlucite da srpovedete u delo-mene je posluzio dobro u jednoj evropskoj zemlji svojevremeno -vidim da i ovde u NY -ku prolazi .
|
|
|
|||
|
|||
|
a da zaboravih da se osvrnem na dreamers koment u vezi dobijanja bilo ''kakvog'' posla -u pravu si narocito kad si pravilno primetio da su takvi poslovi iskljucivo ''rezervisani''za ljude koje su ''tamnije '' puti - kao sto sam komentarisao gore -u NY- ilegalci placaju da ih zaposle -neki prodju neverovatno dobro -recimo uspeju da se ubace kao dormeni u nekoj zgradi -tu je plata oko 20 dolara na sat -tako da je to tajna (jedna od njih)zasto takve poslove rade bas ''oni'' a ne ''mi''-ne bih preporucio da neko sa GC ide na tu kombinaciju ali ako mora onda se GC/SSN i nespominje -tek kasnije to moze da se upotrebi kao ''joker''-mala anegdota -ortak nadje posao u restoranu u kome je jedini ''legalan'' ali to nije rekao vlasnicima - svi su od kuvara do menadzera bili ''ilegales''-naravno on se pravio lud i nije rekao da ima papire -rekao da je ilegalno tu iz Rusije kod rodjaka itd -ukratko ofarbo ih jer ga drugacije ne bi primili -al pazi sad -tu su neku devojku napastvovali (nije doslo do najgoreg na srecu)-i ona prijavi restoran imigracionom i ovi naprave ''raid''- upadnu ko u filmovima itd -svi krenu u bezaniju osim ovog naseg Dorcolca koji onako mrtav ladan vadi state ID -naravno sutnili ga sledeci dan+ ga optuzili da je on zvao muriju.dreamers ameri imaju izraz ''don't get mad get even''-ti imas dobar posao koliko sam ukapirao i koristi to -gledaj da napravis kontakte u usa ,kanadi recimo ili cak evropi -americko iskustvo i diploma piju vode svuda i taman ti presedne ovde odes u evropu gde je ipak malo lakse da se dise ili se vrati su srbiju i radis ''outsourcing'' iz usa za srbiju kad dobijes drzavljanstvo -paralelno mozes da kroz svoje veze ovde napravis neki slican biznis i mogucnost za svoju zenu da ti pomaze ili cak preuzme taj ''side business'' i da ga vodi i placa takse itd kao da ' radi za nekog drugog-drugim recima koristi taj posao za sopstvenu promociju .
Last edited by Zana; 29.01.2009 at 08:46. Razlog: Reklamiranje deleted |
|
|
||||
|
||||
|
Pozdrav Kolja
![]() Citanje tvojih postova mi je zaista veliki fun i zato te molim da brisanje jednog dela tvog posta ne shvatis pogresno i suvise licno (sve je pomalo licno ali nemoj da mislis da je "suvise" pls )... jer moderacija, slozices se - nije samo davanje saveta, vec i postovanje nekih logicnih i nepisanih pravila...Ako zelis da ponudis svoje usluge i pravis business contacts - mada smo mi svi u nekom kontaktu i uvek neki business moze da se radi ako bude prilike - ali ako zelis da forumase pozoves na otvoreno na saradnju, molim te posalji zahtev administraciji i upitnik o uslovima oglasavanja. Sledece - opet molim te da me pogresno ne razumes, koliko god da se izvristim od smeha od raznih prica ipak se nadam da niko od forumasa nece probati da podmicuje buduce poslodavce... nema potrebe ili da "kuka" da salje pare familiji... ja bih opet da se ogradim od svojih subjektivnih procena jer ne zivim u NYC ali mi je sve to zaista SciFi. Bicu slobodna da posavetujem svakog ko dodje u LA da ne proba slicno, jer bribe je ovde jedna od ne bas malih optuzbi.Eto. Sve najbolje u trazenju posla i srecno
|
|
|
|||
|
|||
|
zana nema problema -nisam obratio paznju -izvinte-nema ljutnje -
New York je specifican mozda jer je stvarno ''kontakt '' igra i nije bas za zezanje -veliki je pritisak -dolaze ljudi sa svih strana i veliki je pritisak -kupovina radnih mesta je ovde uobicajena -ima i pod vrsta -takozvani ''no show'' gde ti kao formalno radis negde a tvoju platu delis sa nekim u sistemu ,ti se ne pojavljujes na poslu ali delis 50% sa menadzerom -to je realnost nazalost -ovde su svi brzi da naprave novac i iskoristice te u sekundi narocito ako osete da si materijal -zato neki put moras da igras i da se predstavljas kao takav i da se izboris kasnije sa tim (ne mnogo kasnije )-upoznao sam dosta ljudi u medjuvremenu sa nasih prostora i neke price su stvarno scary -narocito sad ovi sto su dosli zadnjih 3-6 meseci se bas muce ,neki su dosli sa decom ,neki solo , neki u paru ,neki sa drugom ili drugaricom i ima svega -desava se na primer da ljudi rade par nedelja cak i mesec dana i gazda ih otera i neplati im za rad ,nekima se to desavalo po nekoliko puta zaredom ,to su neke stvari koje ovde prolaze i nema nikakave zastite od toga -policija ,sudstvo i ne reaguju na to -nemas kome da se zalis -ima dosta i prevara sa stanovima -izdaju se stanovi koji nepostoje ili te navuku da platis za stan koji je rupa +nema grejanja ili ti ga zatvore ili ''skinu struju'' pa te jednostavno nateraju da napustis gajbu pa je izdaju drugom a tebi uzeli vec depozit itd. -ajkula sa svih strana -moras dobro da pazis -naravno ako to radis onda si uredu-za mene je to neka vrsta igre -nasao sam neki rezon pa mi je ok -ali imaljudi koji ne mogu da podnesu taj pritisak i bukvalno lude ;sve koje sam znao pre nego sto sam dosao ovamo i dosta ljudi koje sam upoznao ovde iz stare yuge su prosli sito i reseto -cak i oni koji su dosli ovde kao doktori ,zubari , programeri itd. nema ko nije bio bar jednom bio u prilici ili bio primoran da uradi nesto sto recimo nikad ne bi uradio kod kuce .da se razumemo-ne p sem ssad ovo da bih uplasio nekoga nego je to tako ovde -verujem da je na primer u cikagu drugcije ili la opet druga prica ali je ovde tako -ja sam bas i napomenuo da sam ocekivao da je i mnogo gore ali stvari se definitivno pogorsavaju -cak i za ovih par meseci koliko sam ovde cujem sve cudnije stvari -ali opet ja pratim neku svoju pricu pa idem dalje -sto kaze moj drugar dok ne biju dobro je a i ako krenu da mlate mozda nece oma po bubrezima i glavi pa ce mozda biti onako malo anoying ali se opet da izdrzati . |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Kod nas ti stranka (zna se za jednu ali mozda i sve to rade) "da" posao a ti za uzvrat uplacujes 20-30% od zarade tj.svake isplate.Javna je tajna ali to je neka druga prica. P.S.izvinjavam se moderatorima ako je off topic
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|
|||
|
|||
|
da nazalost je tako -nama se desilo recimo da najbolji stan koji smo gledali u queens-u bude ponudjen za ''samo'' 1300 dolara - stan kompletno sredjen -luksuzno cak sa ormanom punim skupih pica -sad ja nepijem ali znam neke cene i onako na prvu loptu procenim da samo u ''liquid'' assets ima oko 2000 dolara +komp +dva televizora itd - tip kaze ja vam verujem izgledate fino + vi ste iz jugoslavije ( tito itd nesvrstani) steta to sto se desilo sa vasom zemljom itd . on je mexicanac ali radio je sav zivot u NY -ok kaze on samo mi nedelju dana pre dajte lovu -svih 2600 dolara - ja ga pitam pa jer mi ulazimo u stan odmah ?-a on kaze pa ne, vi ce te cekati nedelju dana pa kad mi odemo onda tek ulazite -poslacu vam kljuc postom .xexexexexexex naivno a ? ko zna koliko je ljudi tako nasamario .ali to je NY .sta da se radi - evo sad ide ta afera sa bernijem madoffom- pa je sad ove nedelje pao jos jedan tip koji je uzeo 80 miliona od investitora -to se stalno ponavlja ovde izgleda samo su akteri drugi . ali sam cuo da su i u cikagu braca poljaci u ukrajinci napravili ''cuda'' za vreme dok je bilol lako dobiti kredite -oni su naravno pucali na citave zgrade i punili iste sa low income stanarima -cim bi napunili zgradu prestali bi da placaju kredite i kretali na drugu lokaciju - dok ih banka zatvori prodje po nekoliko godina a sve to vreme oni uzimaju stanarinu od ovih jadnika -kad je sve prslo lepo su se penzionisali u evropi sa milionima koje su nakrali kroz tu semu .
Last edited by kolja; 30.01.2009 at 00:23. |
![]() |
|
|
|