![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=wrath:of:the:lich:king;25080]
Koga zanima credit hour je ~ $135. [/QUOTE] U Arizoni je kredit sat za rezidente $75. S obzirom da je vecina predmeta 3 kredita, izadje $225. Wrath bas super da si ovdje odgovorila, i mene je zanimalo jesi li pocela sa skolom. Da li si odabrala major ili degree program ili ces da se prebacis na univerzitet? I ja sam naprasno odlucila da uzmem par casova u jesenjem semestru pa sad kontam da li da idem za associate degree na com. college ili da odmah pravim plan za dalje ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
imam jedno pitanje u vezi posla...ja sam frizerka i dali je ikako moguce raditi taj posao u Americi bez kursa,samo da prevedem moju diplomu...da li neko zna koliko se krece zarada,posto je i to zanat...engleski ne znam bog zna koliko ali imam neku osnovu za pocetak..hvala:no:
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=misica;26447]imam jedno pitanje u vezi posla...ja sam frizerka i dali je ikako moguce raditi taj posao u Americi bez kursa,samo da prevedem moju diplomu...da li neko zna koliko se krece zarada,posto je i to zanat...engleski ne znam bog zna koliko ali imam neku osnovu za pocetak..hvala:no:[/QUOTE]
Treba da dobijes "cosmetology license". Pravila za njeno dobijanje su razlicita od drzave do drzave. Predkvalifikacija za nju je da imas zavrsenu srednju skolu (ono sto oni zovu GED) i da zavrsis neku kozmetricku skolu. Pogledaj ovde: [URL="http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=sr&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.beautyschoolsdirectory.com%2Ffaq%2Fstate_req.php"]klikni ovde da vidis po drzavama[/URL] A uz pomoc google translate (ako ne znas cirilicu klikni ovde evo ti original na Engleskom [URL="http://www.ehow.com/how_4854123_become-a-hairdresser.html"]klikni[/URL]: Како постати Фризер 1. Упознајте своје државе-ове захтеве за професионалне фризере (они који раде на салону или козметички салон). Све америчких држава захтевају фризера да имају лиценцу козметологији. Заузврат, ова лиценца захтева да имате диплому о завршеној школи или ГЕД, заједно са завршетку акредитоване козметологији школе. 2. Похађа школу козметологији акредитован од стране Националне комисије за акредитацију козметологију наука и уметности (НАЦЦАС). Ту ћете научити све што је од основних шишање за сложеније стил и косу боје третмана. 3. Набавите занат положај у салону. Ова позиција је често плаћа шест месеци, или који траје годину дана позиције на салону, где ћете бити обучени од стране фризера. Тамо можете да вежбате технике ви учите из козметологије-школских уџбеника. 4. Припремите се марљиво за испит за добвијање државне лиценце.Козметологија испит има две компоненте: писмени, више понуђених одоговора испит и перформансе испит у коме можете показати ваше косе-стил вештине процењивача. Можете студирати за испит кроз књиге, онлајн студијске програме или софтвер заснован на студији водичима. 5. Положи испит за добијање лиценце.Испит се обично обавља у државном центару за тестирање. Када сте прошли испит, вероватно ћете постати јак кандидат за отворене позиције у многим салонима. |
|
|||
|
|||
![]()
ovo nije ni malo jednostavno..hvala u svakom slucaju..:book:
|
|
|||
|
|||
![]()
jedno pitanje..sta sve treba za posao knjigovodje i da li treba neka srednja skola za taj posao iz Srbije...:sleeping:
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pronalaženje prvog posla u Americi | stizeljeto | Vodič za emigrante | 492 | 25.03.2019 13:34 |
![]() |