ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 03.03.2017, 20:55
Cipi Cipi je offline
Član

Datum prijave: 23.06.2016
Nepromenjeno

Zdravo prijateli!

Samo da spodelam info...
Stotuku dobiv 2NL. Intervjuto e zakazano za 27.04 vo 8:00am.
Se nadevam deka site sto cekate ke dobiete nabrzo.

Pozdrav
Reply With Quote
Staro 03.03.2017, 21:22
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Cipi Prikaz poruke
Zdravo prijateli!

Samo da spodelam info...
Stotuku dobiv 2NL. Intervjuto e zakazano za 27.04 vo 8:00am.
Se nadevam deka site sto cekate ke dobiete nabrzo.

Pozdrav
Hvala na informaciji. Sada mogu da odahnu svi koji su se pribojavali da je lutrija stopirana. Srecno na intervjuu!
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 04.03.2017, 05:02
debeli555 debeli555 je offline
Član

Datum prijave: 21.10.2016
Nepromenjeno Termin

Danas sam i ja dobio termin u Skoplju, 13.4.
Nadam se da ce i me i i svim ostalima sve biti u redu.
Reply With Quote
Staro 04.03.2017, 08:34
harmonija harmonija je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2016
Nepromenjeno

Zdravo svima, dobismo i mi pismo. Datum intervjua je 10. april. Sad pocinje onaj ozbiljniji dio posla. Krecemo polako...
Reply With Quote
Staro 04.03.2017, 18:24
iriedread iriedread je offline
Član

Datum prijave: 02.08.2016
US lokacija: Orange County, California
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Cestitam! Odmah zelim da Vam se izvinjavim na neprijatnosti koju ste doziveli, jer sam ja bio taj koji je prenosio iskustva od ranijih godina, kada su clanovi navodili adrese hotela i nasih crkava u USA. Ocigledno to vise ne vazi. Bez obzira sto to nije uticalo na dobijanje vize, malo je prolongiralo proces a Vama, pretpostavljam, donelo nekoliko dana nervoze. Jos jednom se izvinjavam i srecno u USA!
Hvala, hvala ! Ma nije neprijatnost, ali sam hteo da podelim sa svima da znaju za ubuduce kako ne bi imali probleme . Iako prolongiran, proces dopune adrese nije dugo trajao
Reply With Quote
Staro 05.03.2017, 12:39
makon87's Avatar
makon87 makon87 je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2016
US lokacija: Bethesda, MD
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno embassy interview

Cao svima! Evo i ja bih voleo da dam mali doprinos ovoj zajednici koja mi je mnogo pomogla, i da opisem moje iskustvo intervjua u ambasadi.
Supruga i ja smo dosli ispred ambasade u 8h iako nam je intervju bio zakazan za 8:30h. Nismo znali kako cemo da prodjemo sa saobracajem pa smo bili u fazonu bolje da krenemo ranije Mi smo mnogo ranije dosli, komotno moze da se dodje 10-15min pre zakazanog intervjua. Do 8:20h smo prosli kontrolu i dobili broj. Usledilo je cekanje ... Savet je da jedete pre odlaska na intervju i da se spremite na cekanje
Oko 9:30h smo prvi put bili prozvani na salter 6 (ima 10 saltera gde je prvi samo za placanje). Tu smo predali dokumenta za mene i suprugu:
  • dva pasosa
  • dve fotografije 5x5
  • izvod iz knjige rodjenih za mene i suprugu
  • izvod iz knjige vencanih
  • potvrda iz sup-a
  • potvrda iz suda
  • koverte sa lekarskog pregleda
  • svedocanstva i diploma srednje za mene kao nosioca (diplome fakulteta nisu hteli da uzmi jer kao nije neophodno, dovoljno je srednja)
Na tom salteru su nas pitali o tome koliko se dugo poznajemo, kakvo nam je bilo vencanje i gde sada zivimo (mi smo se uzeli nakon izvlacenja). Takodje pitali su nas da li imamo neke fotografije i mi smo im dali 3 albuma sa po 36 slika. Tu su bile slike sa svadbe ali i iz veze i iz bracnog zivota. Takodje smo dali stari pasos moje supruge na kome se vidi da smo putovali zajedno.
Posle smo se vratili na cekanje. Na salter 1 su nas prozvali oko 10:15h i tamo smo platili 2 x $330 = $660. Mi smo kupili dolare jos u Nisu. Placanje moze da se izvrsi i u dinarima ali ne savetujem jer sam cuo da racunaju po nekom losem kursu. EVRE NE PRIMAJU! ... takodje dobro znati
Onda ponovo sledi cekanje od 30-40min pa nas prozivaju na davanje otisaka, pa onda opet cekanje 30-40min i onda nas prozivaju na salter broj 5. Tu nas docekuje mladja zena sa Hello, how are you? ja joj odgovaram na engleskom. Zatim ona pita moju suprugu da li zna engleski i posto ona odgovara da zna pomalo konzulka kaze da ce sa njom onda da prica na srpskom. Pitala nas je oboje sta smo zavrsili, cime se bavimo, da li imamo rodjake ili prijatelje u USA i prlikom svakog naseg odgovaranje ona uglavnom nesto kuca na racunaru. Na kraju sam spomenuo kako sam vec poceo sa trazenjem posla i da jedna kompanija zeli da obavimo intervju kad dodjem u USA. Kad sam zavrsio ona je prestala da kuca i rekla nam kako joj se cini da imamo dobar plan i da su nam vize odobrene i usledilo je ono cuveno congratulations koje svi cekamo
Sacekali smo jos par minuta da se dogovorimo oko preuzimanja pasosa.
I na kraju jos jedan savet vezano za adresu u US gde zelite da vam stigne pasos. Najbolje je staviti adresu neke nase osobe jer koliko mi je sluzbenik u ambasadi rekao da ukoliko cekamo da promenimo adresu tek kad sletimo u US moze doci do greske. Kaze da se tada cesto desava da GC ipak stigne na adresu koju ste prvo naveli u DS260.
P.S. Nasi ljudi koji rade tamo u obezbedjenju su zesci kraljevi! Svi koji dodju tamo imaju tremu manje-vise ali ovi ljudi ti definitivno izmame osmeh i opuste te. Veliko hvala!
Reply With Quote
Staro 05.03.2017, 14:42
Dukeduki Dukeduki je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2016
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno cestitke

Citat:
Prvobitno poslao korisnik makon87 Prikaz poruke
Cao svima! Evo i ja bih voleo da dam mali doprinos ovoj zajednici koja mi je mnogo pomogla, i da opisem moje iskustvo intervjua u ambasadi.
Supruga i ja smo dosli ispred ambasade u 8h iako nam je intervju bio zakazan za 8:30h. Nismo znali kako cemo da prodjemo sa saobracajem pa smo bili u fazonu bolje da krenemo ranije Mi smo mnogo ranije dosli, komotno moze da se dodje 10-15min pre zakazanog intervjua. Do 8:20h smo prosli kontrolu i dobili broj. Usledilo je cekanje ... Savet je da jedete pre odlaska na intervju i da se spremite na cekanje
Oko 9:30h smo prvi put bili prozvani na salter 6 (ima 10 saltera gde je prvi samo za placanje). Tu smo predali dokumenta za mene i suprugu:
  • dva pasosa
  • dve fotografije 5x5
  • izvod iz knjige rodjenih za mene i suprugu
  • izvod iz knjige vencanih
  • potvrda iz sup-a
  • potvrda iz suda
  • koverte sa lekarskog pregleda
  • svedocanstva i diploma srednje za mene kao nosioca (diplome fakulteta nisu hteli da uzmi jer kao nije neophodno, dovoljno je srednja)
Na tom salteru su nas pitali o tome koliko se dugo poznajemo, kakvo nam je bilo vencanje i gde sada zivimo (mi smo se uzeli nakon izvlacenja). Takodje pitali su nas da li imamo neke fotografije i mi smo im dali 3 albuma sa po 36 slika. Tu su bile slike sa svadbe ali i iz veze i iz bracnog zivota. Takodje smo dali stari pasos moje supruge na kome se vidi da smo putovali zajedno.
Posle smo se vratili na cekanje. Na salter 1 su nas prozvali oko 10:15h i tamo smo platili 2 x $330 = $660. Mi smo kupili dolare jos u Nisu. Placanje moze da se izvrsi i u dinarima ali ne savetujem jer sam cuo da racunaju po nekom losem kursu. EVRE NE PRIMAJU! ... takodje dobro znati
Onda ponovo sledi cekanje od 30-40min pa nas prozivaju na davanje otisaka, pa onda opet cekanje 30-40min i onda nas prozivaju na salter broj 5. Tu nas docekuje mladja zena sa Hello, how are you? ja joj odgovaram na engleskom. Zatim ona pita moju suprugu da li zna engleski i posto ona odgovara da zna pomalo konzulka kaze da ce sa njom onda da prica na srpskom. Pitala nas je oboje sta smo zavrsili, cime se bavimo, da li imamo rodjake ili prijatelje u USA i prlikom svakog naseg odgovaranje ona uglavnom nesto kuca na racunaru. Na kraju sam spomenuo kako sam vec poceo sa trazenjem posla i da jedna kompanija zeli da obavimo intervju kad dodjem u USA. Kad sam zavrsio ona je prestala da kuca i rekla nam kako joj se cini da imamo dobar plan i da su nam vize odobrene i usledilo je ono cuveno congratulations koje svi cekamo
Sacekali smo jos par minuta da se dogovorimo oko preuzimanja pasosa.
I na kraju jos jedan savet vezano za adresu u US gde zelite da vam stigne pasos. Najbolje je staviti adresu neke nase osobe jer koliko mi je sluzbenik u ambasadi rekao da ukoliko cekamo da promenimo adresu tek kad sletimo u US moze doci do greske. Kaze da se tada cesto desava da GC ipak stigne na adresu koju ste prvo naveli u DS260.
P.S. Nasi ljudi koji rade tamo u obezbedjenju su zesci kraljevi! Svi koji dodju tamo imaju tremu manje-vise ali ovi ljudi ti definitivno izmame osmeh i opuste te. Veliko hvala!
reci mi, ja imam diplomu fakulteta a i diplomu srednje, medjutim nemami svedocanstva pojedinacno od razdreda jer su mi jedne godine obili auto i medju nekim papirima odneli i svedocanstva , a sad da vadim duplikate svedocanstava me izadje jos jedno 6000 din, da li mislis da ce mi prihvatiti diplomu fakulteta? umesto srednje skole (diplomu srednje sam svakako nameravao da ponesem na uvid ,samo bez svedocanstava )
Reply With Quote
Staro 05.03.2017, 17:05
makon87's Avatar
makon87 makon87 je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2016
US lokacija: Bethesda, MD
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno diploma

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dukeduki Prikaz poruke
reci mi, ja imam diplomu fakulteta a i diplomu srednje, medjutim nemami svedocanstva pojedinacno od razdreda jer su mi jedne godine obili auto i medju nekim papirima odneli i svedocanstva , a sad da vadim duplikate svedocanstava me izadje jos jedno 6000 din, da li mislis da ce mi prihvatiti diplomu fakulteta? umesto srednje skole (diplomu srednje sam svakako nameravao da ponesem na uvid ,samo bez svedocanstava )
Znas kako, mi smo poneli i svedocansta i diplomu i diplome fakulteta. Medjutim covek na salteru je rekao da mu dam samo diplome i svedocanstva iz srednje i da ako je sve ok nece biti potrebne diplome sa fakulteta. Vrlo moguce da bi ti diploma fakulteta zavrsila posao ali mene je strah da te savetujem da ustedis 6000rsd kad se vec daju tolike pare. Mozda bi najbolji savet bio da pozoves ambasadu i da njih pitas. Oni ce najtacnije da ti odgovore a i ljubazni su tako da nemoj da se ustrucavas. Zele da izadju u susret.
Reply With Quote
Staro 05.03.2017, 17:29
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Koliko je meni poznato, svedocansta pored diplome su neophodna jer iz njih se vidi da li je srednja skola zavrsena redovno.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 05.03.2017, 19:02
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Ja sam predao samo diplomu faksa, nista drugo nisam ni spominjao, sem u DS260, mada sam imao spremno. Ne bi trebalo ni da bude problem da se dostavi naknadno, ukoliko bas insistiraju.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja