ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.03.2017, 21:52
Jupi Jupi je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2016
Nepromenjeno Srećno svima :)

Evo i ja da se javim počeću od lekarskog. Lekarski smo obavili u Smiljanićevoj,znači preporučujem baš njih iz razloga što su mnogo ljubazni i veoma tačni, ova druga organizacija kad smo zvali nije delovala baš nešto ljubazno tako da za svoje pare možeš da se pregledaš gde ti želiš! Sem toga nas je četvoro i 600 dolara smo platili preglede, sve su oni zakazali kažu samo ideš tu i vrlo brzo smo završili. Što se tiče vakcina ovako:vakcine nismo tamo primili jer su nam rekli da možemo i u svom mestu...tetanus,sezonski grip i MMR i mogu vam reći da smo i uštedeli malo, jer mi smo iz okoline Kragujevca, ali uspeli smo u svom Domu Zdravlja da primimo tetanus i sezonski grip, a MMR smo kupili preko državne apoteke i košta oko 1270 dinara jedna. Čitao sam pojedine postove i nisam tu da solim nikom pamet ali lepo objasniš lekarima zbog čega ti treba i platiš MMR jer njega neće da daju free a tetanus i sezonski grip se ne plaća. Da ne bude zabune tetanus kad se prima posle se prima revkacina 30 dana od dana kad si je prvi put primio, pa nakon 12 meseci takodje od prvog primanja i tako si zaštićen 10 godina. To lično znam iz iskustva a kad smo zvali ordinaciju rekli slobodno možete ako uspete da to primite samo da sve bude po propisu. Dobili smo smo potvrde o vakcinama i sve je lepo prošlo,deca imaju kartoniće i za nas 2x200 dolara i za njih 2x100. Eto to je sve što se tiče lekarskog i 100% tačna informacija bez ikakve laži i nadam se da će nekom pomoći, a želeo bih samo da napomenem još nešto...ne znam koliko košta da se to dobije u ordinaciji i što se tiče MMR-a njega možete da poručite bilo gde,ali vas uglavnom pitaju što vam treba itd, mada lepo ima kažete zbog puta u stranu zemlju i gotovo .Ali da znate isto bilo bi poželjno kad je poručujete da odete u neku apoteku u vašem mestu jer nije dobro da vi odete sami da je kupite i doneste u zdravstvenu ustanovu iz razloga što se zna kako se vakcine trasportuju i na kojoj temperaturi moraju da budu u tim specijalnim kutijama za transport, zato vam savetujem ovako kako smo i mi, oni lepo naruče i stigne u tu apoteku,vama ostaje da platite i odnesete u svoj Dom Zdravlja naravno zakažete i primite to sve regularno bez ikakvih problema i čisti ste kao suza
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što se tiče intervjua u ambasadi ne bih mnogo da naglabam ali bilo je ovako...Otišli smo za BG, prošli standardnu proceduru kao i što svi znaju gužva je uvek, imali smo malu ispravku u DS-260 na licu mesta, sve je proslo super i kod našeg i kod njihovog konzula, ljubazno itd, ali na kraju smo dobili AP i rekli da će nas obavestiti za par dana ali sva dokumenta i pasoši su nam tamo ostala, morali smo neku dodatnu dokumentaciju da pošaljemo DHL-om. Zbog svih Novogodišnjih i Božićnih praznika morali malo duže da čekamo na odgovor, ali na kraju se to čekanje i isplatilo, vize su nam odobrene, karte kupljene i za koji dan letimo na Floridu. Zahvalio bih se ostalim članovima foruma koji su sa svojim znanjem i savetima uvek bili tu, da podrže i daju korektne odgovore Ako i ja mogu da pomognem nekom, tu sam uvek Izvinjavam se što se pre nisam javio, imao sam nekih obaveza koje su me omele, ali eto bitno je da su vize odobrene i da se putuje
Reply With Quote
Staro 06.03.2017, 18:38
Marinaaaa Marinaaaa je offline
Član

Datum prijave: 29.09.2016
Nepromenjeno

Jupi jel imate nekog na Floridi ili ste ovako resili?
Reply With Quote
Staro 06.03.2017, 20:46
Jupi Jupi je offline
Član

Nepromenjeno

Imamo pomoc ali i tu nam je bila zelja,videcemo kad se ode
Reply With Quote
Staro 07.03.2017, 09:48
Dukeduki Dukeduki je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2016
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad
Smile Deca

da li je neko isao na intervju sa malom decom?, mi imamo dete od 7 meseci, pa me interesuje cisto, jel moze da se dodje sa kolicima bebinim, jer moramo poneti i flasicu i klopu za malenog, jel to moze da se unese u ambasadu, pretpostavljam da nema nikakvih problema, ali eto da vas pitam
hvala u napred!
Reply With Quote
Staro 07.03.2017, 10:29
phd phd je offline
Proteran

Datum prijave: 05.03.2017
YU lokacija: RajvoSa majstore RajvoSa
Nepromenjeno

Znam da beba mora da se dovede bez obzira na to koliko je stara
Sto se tice hrane pelena ili slicnih dodataka i sve sto moze bezbjedno kroz detektor metala da prodje nece biti ikakav problem da se unese sigurno!
Sto se tice kolica nisam 100% siguran, ali ima nesto u sta jesam siguran, prilikom drugog interviewa za vizu (turisticku) ulazeci u konzularni odjel i neka je starija gospodja ulazila zajedno sa mnom koja je imala "hodalicu" za pomoci pri hodanju i obzirom da joj je to nuzno imala je sve vrijem uz sebe.
Tako da sumnjam da ce biti problem kolica za bebu od 7 mjeseci
Reply With Quote
Staro 07.03.2017, 10:38
Zen Zen je offline
Član

Datum prijave: 07.03.2017
Nepromenjeno Link za proveru termina

Pozdrav svima,
Na linku koji ste negdde napisali da je za proveru termina, kada se ulogujem ne vidim nigde datum kada ce me pozvati, kao sto su neki napisali tj period u kome bi intervju trebao da bude, vec samo onu konformaciju da sam izvucena. Gde vi gledate i pratite termine za intervju pre nego dobijete mail ili kovertu?
Hvala
Reply With Quote
Staro 07.03.2017, 11:30
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zen Prikaz poruke
Pozdrav svima,
Na linku koji ste negdde napisali da je za proveru termina, kada se ulogujem ne vidim nigde datum kada ce me pozvati, kao sto su neki napisali tj period u kome bi intervju trebao da bude, vec samo onu konformaciju da sam izvucena. Gde vi gledate i pratite termine za intervju pre nego dobijete mail ili kovertu?
Hvala
Dobrodosli na forum! Dok ne dobijete email nije Vam ni zakazan termin, pa samim tim nemate ni gde da ga proverite... Dodeljivanje datuma intervjua zavisi od kombinacije koji Vam je CN (Case number) i kada ste poslali DS-260, pa cak i koliko je potrebno vremena za njegovu obradu. U tabeli od prosle godine mozete orijentaciono da pretpostavite datum (namerno koristim ove reci), mada se ove godine malo kasni sa CN.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 07.03.2017, 12:18
plax plax je offline
Član

Nepromenjeno

Pozdrav svima! Dajem mali doprinos ovoj zajednici koja mi je mnogo pomogla!

Lekarski sam odradio u Smiljanićevoj, vakcine primio kod njih, platio pregled i vakcine, snimak pluća, relativno sve brzo i lako prošlo bez problema.

Nakon 7 dana intervju u ambasadi. Došao na vreme, sproveli me standardno. Predao pasoš, sačekao, drugi šalter, sačekao, treći, sačekao, platio fee, sačekao, sa konzulom 5 rečenica na engleskom, standardno gde ideš, da li si bio, imaš li koga tamo i šta ćeš raditi, imaš li plan.

Čestitamo, dobio si. Hvala doviđenja.

Hteo sam dokumente preuzeti lično, nemam DHL u svom gradu. Pozvali me iz ambasade, zakazali preuzimanje dokumenata za ponedeljak (juče). Opet došao u ambasadu, sproveli me, sačekao broj, pokupio dokumenta, dobio obrazac za plaćanje takse nakon dobijanja Zelene karte, srećno, hvala, živeo, živeo!

Viza je u pasošu. Sve naj!
Reply With Quote
Staro 07.03.2017, 13:09
phd phd je offline
Proteran

Datum prijave: 05.03.2017
YU lokacija: RajvoSa majstore RajvoSa
Nepromenjeno

@plax

Cestitam! Imas li vec plan i ideju kako sta dalje?
Vidim i ti si single kao i ja pa me interesuje o cemu si i da li si razmisljao sta ces i kako dalje!? Koji grad kakav posao itd?

A drugo sto me zanima jesi vec nekada bio u USA prije ovoga?
Reply With Quote
Staro 07.03.2017, 13:58
Zen Zen je offline
Član

Datum prijave: 07.03.2017
Nepromenjeno

Hvala puno na odgovoru, tek sam se sada ukljucila.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja